ризикот секогаш си постои, мојата поранешна матична ми закажуваше така прегледи на 6 недели, во првата бременост иако беше се во ред и правев и скринг и приватно во 12та недела, матичната наредно ми закажа за 6 недели преглед ден пред тој преглед малце прокрварив и отидов на дежурен бев точно 18 та недела, а плодот одговараше на 15та што значи дека 3 недели сум била со мртов плод без никаков знак, а може и те како да се добие сепса не дај боже, од друга страна не престанав да се прашувам дали ако отидев може нешто ќе се видело па ќе се превземело на време... па втората бременост иако си беше се во ред и ми закажуваа на еден месец контрола ја своеволно си одев на 2 недели..секој како си мисли така треба да си прави ете ја од страв помирна ми беше душата така си одев на 2 недели
Кај полицијата на женски пазар има едно за материјалчиња детски памучни за мерак, ќе си купиш материјал ќе си го однесеш кај некој да ти стави ластици и постелнина квалитетна за џабее
Охоо па така никако не смее да наплаќа чим е матичен. 9 или 10 ехо прегледи и следуваат на секоја трудница бесплатно, по закон. Можеш слободно да го пријавиш. Само што кај нас за жал има многу малку стручен кадар, па тие што си ја знаат работата се бројат на прсти и баш тие наплаќаат, нели оти "му се може", нема кај да се оди на друго место па злоупотребуваат.
И што дека ќе ја пријавам? :/ Демек не ги знаат што ујдурми и далавери праат. Јас како индивидуа ништо не можам да сменам. Свесна сум дека ми следува се бесплатно ама тоа е.....
Жени не си губете време со пријавување матични кои земаат пари. Членката @MandyLane едвај жива останала поради докторка грешка а докторката сеуште си работи во болницата.
Да во нашата држава најверојатно нема ништо ни да превземе никој, па во тој случај џабе би пријавила А ме интересира дали си прашала нешто во смисла " нели ми следува бесплатно " или слично и што одговорила на тоа??
Ништо немам прашано. Зашто знам дека ќе ме изметка, ќе ме излаже и слично. Некој у здрав памет кога ме лаже, кога ме убедува за нешто што не е и сл.мн сум нервозна и импулсивна, затоа избирам да молчам. Неможам да се пожалам, ок ми е матичната ама што е перална за пари тоа е др моабет. Еднаш маж ми се направи на будала и бараше постерминал за да и плати, кажа дека нема. Еднаш и побара фискална, кажа дека нема. Неколку пати се фаќа за врата и излага надвор и мене ми паѓа незгодно и ќе прашам шо треба, он вика нека трча по мене нека ми побара Цел град ја знае и на сите им наплаќа, дури и појќе
Не,слично е. @Enn001 Моето го зедов од Kidsandco 33000 ден мислам беше пред пола година,со постелнина(100% памук) и балдахин. Мене ми се допаѓа мн.Мн поубави ми се од стандарните коцкасти креветчиња.Но,добро тоа е веќе ствар на вкус нели Има тркалца па лесно е преносливо од соба во соба.Должината ја прилагодуваш според бебето.На почеток како круг,а после се издолжува.Има 5 нивоа на висина.Овалната верзија мислам достига должина до 130 цм. Дали бебчето ке нане или не е мн индивидуално Мојата сеуште повеќе преспива со мене на спална бидејки се доиме навечер и по 3-4 пати,па да не ја цело време кревам-спуштам,ладно е.Од напролет секако таму ке нанка. Што и да одбереш ќе биде убаво.
Сигурно и чим наплаќа знае дека ништо никој не и може, заштитена си е. Прашав дали си и рекла нешто чисто од љубопитност што таа одговорила на тоа, кои изговори ги кажала или какви глупости закачила, и со кое лице... Не знам навистина како можат така да се однесуваат, но тоа е, за жал немаме подобар избор, јас одам на приватно бидејќи матичниот врска си нема буквално ние тука на форумов повеќе се разбираме од него, а тие пак што се стручни и имаат знаење наплаќаат, на другарка моја исто матичниот и наплаќа од 500 до 800 ден ( за истите прегледи зависи од расположение ) но таа вика барем е стручен мирна ми е душата кога ќе ме прегледа му верувам. Јас одлучив кога веќе давам пари ќе одам на приватно бидејќи и јас би била многу нервозна и импулсвна па би се искарала уште првиот пат кога ќе ми речат да платам за нешто што бесплатно ми следува и не смее да ми бара пари.
Женички , 36 недела сум, кај вагината малку како потеченко ми е, бебето секако ниско ми е и вака органите како подоле да ми се така ги осеќам кога ставам вагинално утрогестан, језиво е малку, дали и вас ви е така во тие недели? И последно беше вторникот три кг.бебето должина на цервикс 33мм , затворена.. вака како ми е се надоле мислам ќе ми излезе