Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.352
    Допаѓања:
    119.384
    Да не знаеш цена?

2. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    Matocina zosto ne smee ? :wasntme:

3. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    8.874
    Дозволено е да се пие магнезиум 2 х 250mg?

4. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    5.770
    Да, ако имаш потреба можеш да пиеш до 1g т.е 4 x 250mg.

На ray111, Калатеа и Matea94 им се допаѓа ова.
  5. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    5.779
    ризикот секогаш си постои, мојата поранешна матична ми закажуваше така прегледи на 6 недели, во првата бременост иако беше се во ред и правев и скринг и приватно во 12та недела, матичната наредно ми закажа за 6 недели преглед ден пред тој преглед малце прокрварив и отидов на дежурен бев точно 18 та недела, а плодот одговараше на 15та што значи дека 3 недели сум била со мртов плод без никаков знак, а може и те како да се добие сепса не дај боже, од друга страна не престанав да се прашувам дали ако отидев може нешто ќе се видело па ќе се превземело на време... па втората бременост иако си беше се во ред и ми закажуваа на еден месец контрола ја своеволно си одев на 2 недели..секој како си мисли така треба да си прави ете ја од страв помирна ми беше душата така си одев на 2 недели

На Jana06, Arababy, pamelche и 2 други им се допаѓа ова.
  6. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.350
    Јас пијам 2 x 400mg
    Како ти кажал гинекологот така :)

На Matea94 и Калатеа им се допаѓа ова.
  7. Ivonan@

Ivonan@ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2021
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    226
    Кај полицијата на женски пазар има едно за материјалчиња детски памучни за мерак, ќе си купиш материјал ќе си го однесеш кај некој да ти стави ластици и постелнина квалитетна за џабее :D

На Mateas и Enn001 им се допаѓа ова.
  8. Te@

Te@ Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    207
    Охоо па така никако не смее да наплаќа чим е матичен. 9 или 10 ехо прегледи и следуваат на секоја трудница бесплатно, по закон. Можеш слободно да го пријавиш. Само што кај нас за жал има многу малку стручен кадар, па тие што си ја знаат работата се бројат на прсти и баш тие наплаќаат, нели оти "му се може", нема кај да се оди на друго место па злоупотребуваат. |(

9. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    И планински малку ризичен, мешавина од билки е, ако знаеш кои во ред.

10. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    1.799
    И што дека ќе ја пријавам? :/
    Демек не ги знаат што ујдурми и далавери праат. Јас како индивидуа ништо не можам да сменам. Свесна сум дека ми следува се бесплатно ама тоа е.....

11. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    1.799
    Незнам, така имам слушнато. Може грешам...

12. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    1.799
    Незнам, од на пазар земам

13. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.912
    Допаѓања:
    18.799
    Жени не си губете време со пријавување матични кои земаат пари. Членката @MandyLane едвај жива останала поради докторка грешка а докторката сеуште си работи во болницата.

На MandyLane, stsmua05, Mantub и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Te@

Te@ Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    207
    Да во нашата држава најверојатно нема ништо ни да превземе никој, па во тој случај џабе би пријавила А ме интересира дали си прашала нешто во смисла " нели ми следува бесплатно " или слично и што одговорила на тоа??

15. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    1.799
    Шо се десило?

16. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    1.799
    Ништо немам прашано. Зашто знам дека ќе ме изметка, ќе ме излаже и слично. Некој у здрав памет кога ме лаже, кога ме убедува за нешто што не е и сл.мн сум нервозна и импулсивна, затоа избирам да молчам. Неможам да се пожалам, ок ми е матичната ама што е перална за пари тоа е др моабет.
    Еднаш маж ми се направи на будала и бараше постерминал за да и плати, кажа дека нема. Еднаш и побара фискална, кажа дека нема. Неколку пати се фаќа за врата и излага надвор и мене ми паѓа незгодно и ќе прашам шо треба, он вика нека трча по мене нека ми побара :)
    Цел град ја знае и на сите им наплаќа, дури и појќе

На Te@ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Emi1988

Emi1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2020
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    68
    Waikiki

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.143
    Допаѓања:
    329.201
    Не,слично е.
    @Enn001 Моето го зедов од Kidsandco 33000 ден мислам беше пред пола година,со постелнина(100% памук) и балдахин.
    Мене ми се допаѓа мн.Мн поубави ми се од стандарните коцкасти креветчиња.Но,добро тоа е веќе ствар на вкус нели :) Има тркалца па лесно е преносливо од соба во соба.Должината ја прилагодуваш според бебето.На почеток како круг,а после се издолжува.Има 5 нивоа на висина.Овалната верзија мислам достига должина до 130 цм.

Дали бебчето ке нане или не е мн индивидуално :) Мојата сеуште повеќе преспива со мене на спална бидејки се доиме навечер и по 3-4 пати,па да не ја цело време кревам-спуштам,ладно е.Од напролет секако таму ке нанка.

Што и да одбереш ќе биде убаво.

На Enn001, mal.ecka, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Te@

Te@ Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    207
    Сигурно и чим наплаќа знае дека ништо никој не и може, заштитена си е. Прашав дали си и рекла нешто чисто од љубопитност што таа одговорила на тоа, кои изговори ги кажала или какви глупости закачила, и со кое лице... Не знам навистина како можат така да се однесуваат, но тоа е, за жал немаме подобар избор, јас одам на приватно бидејќи матичниот врска си нема буквално ние тука на форумов повеќе се разбираме од него, а тие пак што се стручни и имаат знаење наплаќаат, на другарка моја исто матичниот и наплаќа од 500 до 800 ден ( за истите прегледи зависи од расположение ) но таа вика барем е стручен мирна ми е душата кога ќе ме прегледа му верувам. Јас одлучив кога веќе давам пари ќе одам на приватно бидејќи и јас би била многу нервозна и импулсвна па би се искарала уште првиот пат кога ќе ми речат да платам за нешто што бесплатно ми следува и не смее да ми бара пари.

На ShtruMfeticka и fana им се допаѓа ова.
  20. ZelenaSnegulka

ZelenaSnegulka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    35
    Женички , 36 недела сум, кај вагината малку како потеченко ми е, бебето секако ниско ми е и вака органите како подоле да ми се така ги осеќам кога ставам вагинално утрогестан, језиво е малку, дали и вас ви е така во тие недели? И последно беше вторникот три кг.бебето должина на цервикс 33мм , затворена.. вака како ми е се надоле мислам ќе ми излезе :D

На LoveHope му/ѝ се допаѓа ова.