Ми олесна кога ве прочитав , сега легам и супер е се, искрено се надевам дека се спрема како што треба да родам спонтано ..
Во вода колку за чаша за чај 200 мл ставам 5 6 суви модри сливи. Го варам да проврие 10 15 мин да смени боја водата и после го оставам да се олади малце. Го пијам тоа и ги јадам сливите. Плус дента може така да јадеш сливи како десерт. За еден ден-два ќе почне да те протерува. Ја сеа редовно јадам сливи и пијам и веќе немам мака инаку страшно беше.
И кај мене имаат ефект сливите. Јас правам компот со повеќе овошја, сецкам благо јаболко, некогаш круша, една рака брусница и 5-6 суви сливи. Ем вкусно, ем ефикасно.
Јас во бременоста сега мачкам со ланолин од babylove бидејќи е 10 пати поевтин од тој на медела. Медела земав за кога ќе цица бебе, оти овој не ми е толку сигурен за бебето
Мене ми се јави патронажна сестра и ми кажа да мачкам Purelan 100 уште во 8ми и 9ти месец да омекнат и после за доење не била штетна за бебето.
Во решението ми пишува 160.66 денари по работен час, од фондот земав до сега по 19500 а сега породилно незнам како ќе биде
Планински чај е планински чај, една билка е, каква мешавина. Може тоа слободно да се пие. Поготово од пазар, природен. Не е мелен ко во филтер, гледаш што пиеш.
Во Дм има едно од Ланишол, пумпа за извлекување на брадавици. Изгуглај на гугл производи на ланишол, ќе најдеш и цена и слика. Имаат страна на македонски. Јас за првото не го купив, ама за второво деф ќе го земам. Дали е ефикасно ќе видиме. И силиконски брадавици земај за во болница. На чико има помали и поголеми, совет, помалите. Душа им извадив. Гледам имало погоре одговор. Порано дремев на форумов, сега заборавам да отворам. За прегледите, сметам нормално е еднаш месечно, што знам. Јас одев почесто дека фатив Ковид во 8ма недела, а сега на Клексани ме тераат на 15 дена на контрола. Искрено ми се смачи на секој доктор да му легнувам. Од чаеви, најверен другар во животов ми е увин, ама сега избегнувам од страв. Само овошни пијам, планински со сиренце и леб и тоа. За нането пак јас мислев дека е забрането, дека имало некаков ефект врз матката, предизвикувало контракции ли нз...
160×160 rabotni casa prosecno ti presmetale deka plata ti e 25.600 zatoa tolku zemas patoloska A mene mi skratija vo presmetka na platata pa ke zemam 13.800 nekade mozebi
Планински чај е мешавина од билки не е една билка, најмалку 15 вида билки кои раснат на планина се мешаат и се прави чајот.
18+2, денес од време на време имам некое чувство краткотрајно како да ме боцке во едно место долу кај вагината. Некако сум загрижена. Како инфо плус, брисеви правев пред 10дена негативни, но ставам макмирор ради жолтеникав исцедок. Некој вакво нешто?
@MandyLane е Дона и има цела тема за тоа, не е за тука муабетот иако верувам дека цела Мк веќе дозна за ужасната случка. Да се едитирам, веројатно многу ќе ја отворат темата, па да искористам шанса да ги повикам сите сегашни и идни мајки да и помогнеме на секој можен начин со шерување и излез на протестот што најверојатно ќе се одржи во иднина, само чекаме инфо.