За стриите, и јас мислам дека е генетика. Јас се мачкав со павловичева (на галафарм розовата) + ад капки+ бадемово масло и не ми се направи ниту една стрија (почнав со мачкање негде можеби околу 7 месец, не памтам баш, со царски бев). Сестра ми беше со природен - стрии има до ден денес, и мајка ми природно и има стрии. Тетка ми била со царски, таа пак нема стрии. Јас бев уверена дека штом мајка ми и сестра ми имаат стрии, дека и јас ќе имам и си бев помирена со тоа... По консултација со фармацевт, и најскап крем да е ,ако имаш генетика за стрии-ќе ти се направат Е сега не знам, некаде можеби помогнале кремовите.
Јас лани се мачкава само со кокосово масло,немам ич стрии на стомакот. Во првата бременост пред 4 год користев масло на еуцерин за стрии,немав исто стрии на стомак,само на градите ми се направија.
Сестрами 2 царски- две деца нема стрии Мајками 3 деца родени- нема стрии Јас од глава до пети итоа после пораѓај ми се направија замисли
Најмногу има врска со еластичноста на кожата и колку колаген произведува и генетиката плус. Јас на стомакот немам воопшто, а имав огромен стомак во бременоста со синчето, ама затоа кожата на бутовите не ми е толку еластична и таму ми се направија танки и плитки. Сега се веќе избледени и не се познаваат. Добро е да се мачкаме за да не е плус сува кожата, ама ако нема доволно еластичност ништо не помага.
Јас го имам еве го, во комбинација со путерот од алведре мие супер. 27 недела сум и до сега немам ни една стрија. Преферирам да го користам на малце влажна кожа бидејќи имам читано така подобро се апсорбирале маслата.
И да и била платата 25600 нема шанси патолошка да зема 19500 по онаа плата треба 17920 патолошка да зема изгледа и била различна платата секој месец
Денес ѕвонев во фондот, не ми ги ни обработиле документите за јануари, наново бараа иср образец. Се изнервирав страшно. А знам дека е доставен образецот од страна на книговодителот.
Здраво девојки бремена сум со близнаци и сум во 33татанедела па сакам да прашам дали ви се и вам случува да немате апетит и да добивате нагони на гадење ? Дали е тоа нормално?
Во последно време цела ноќ сум ненормално жедна, скоро по литар вода пијам во спиење и по цела нок шетам во веце, на 2 часа се будам со скроз сува уста и огромна жед.Навечер не вечерам касно, преку ден си пијам нормално течности и таква жед не сум осетила.а ноќе дури во сон осеќам жед, незнам на што се должи тоа.
Да прашаш најубаво матична за тоа, маж ми поради зголемена жед навечер проверуваше обичен шеќер, во нормала му беше, ама на скриен му покажа покачен.
Zdravo.Da.ve prasam koi doktori gi preporacuvate za poragjaj vo Cair? I koja e procedurata imam prioriteten upat?
34+1 сум одручеква имам многу болки во стомакот и долу кај десниот јајник брбе си е активно од што може да се болките и дали на некоја друга и се случило во оваа недела да има вакви болки?
Павловичевата на Галафарм и јас да ја препорачам, ептен сум задоволна, плус е со пристапна цена, па јас за првото мачкав и трошев премногу на ниту едно место на телово не ми се појавија стрии.