А јас на секој саат одам во вц. Навечер од сон се будам неколку пати мислам бешиката ќе ми пукне. 9+сум
И јас бев така во 1 триместар. Во втор сега одам помалку од 1 @macalavica обичен. Инаку како си, се смиири ли крварењето, те мислам
Мајки, искуство со главче на бебето во 36 недела да одговара за 1 недела помалку? До сега си пдговараше на мерките сега ова излезе. Докторката вика ништо страшно ама сепак би да слушнам искуства
Да се смири,примив прогестерон депо и утрогестан ставам сабајле и вечер. Имам полип во грлото и ми рекоа дека од него крварам, ама не смеат ништо да му прават сега, неможе да се отстрани.
Zdravo devojki, mozda nadvor od temata no ne mozev da najdam nikde sakav da ve prasam dali imat nekoj test sto se prajt vo tekot na bremenosta sto kazuvat dali deteto imat autizam ili ne?
Девојчиња...денес бев на преглед и д- р рече грлото на матката скратено ,цервикс исто на граница 25 мм..грлото меко ,ми рече строго мирување и за 3 недели да примам инекции за зреење...инаку сум 25+4... толку се исплашив , мислев тие инекции се примаат после 30 недела ...некоја храбрица со сличен проблем да сподели ...што мислите има ли шанси барем до 36 да истуркам
За аутизмот сеуште нема објаснување што го причинува. Професор на филозовски т.е доктор на науки во една емисија кажа дека тоа е сплет на гени од двајца родители. Пример детето ги носи гените на прабаба на таткото и од мајка директ, и тие два гена прават сплет и доаѓа до тоа пореметување на гените. Ова вака просто го објаснив, а си има постручни термини. Сестра ми е дефектолог и од неа доста слушав. Некои поврзуваат со вакцини, седење на тете пред тв и телефон, но има деца кои немаат примено ниту една вакцина и не се изложени пред тв и телефон , но имаат аутизам. Има доста за ова , но да не бегаме од темата која е наменета овде. Мој совет опушти се и не мисли на ништо негативно.
Женски некоја со искуство 40+ бебе да мрда премногу, а да нема намера да искача...ме боли стомакот од што иде на сите страни. Седам два прста отворена скоро цела недела ама ништо конкретно од искачање
Па не е страшно нормално, еве кај мене во 31 недела главата му одговара за 34та, па нормално било, споредувајќи со сите други мерки на нозе,стомак,раце одговара за 10дена понапред
Првпат мерев на втор скрининг ,беше скратен малку ама рече не е страшно ...значи во 21 недела...сега баш се испаничив...ова значи дека може само да се крати ...не може да се зголемува или...
10-14 дена после термин чекаат. Ако не се отвориш со провокација, тогаш царски. Бебе секако мора да излезе. Можеш да се отвори до утре, нема правила. Секс со свршување внатре, урми и качувања по скали.
Со лежење и со терапија може да се зголеми Јас во 1бременот на 1 скрининг ми мереа и беше 3,нешто , ми рече превентивно да лежам дека е рано , да не се крати уште повеќе и ставав утрогестан , потоа си беше зголемен 4 ,4,3 и докрај ок, дури и се шетав и работев по дома
Блиска моја беше на контрола цтг мирно, ич не отворена и рекоа ти ќе тераш уште 10 дена. Ова беше околу 11 од сабајле. Вечерта ја фаќаат болки и утредента во 16h се породи.
Вака, по менструација (нередовна) сум 29та недела , бебе по мерки одговара на 32ра недела.. Дали поголеми мерки значи и поместување на терминот за пораѓај?
Cerviks merat na prv scrining ??? Mene ne mi merea ... nikoj nishto nenspomna a taka ubavo si peshacham i me tera na peshachenje ... A kako se meri cerviks ??? Koj meri matichen ili na gak da odam ???