Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. princess02

princess02 Истакнат член

ne mi merele ni na prv skrining ni na vtor toa e ako si pobaras da ti izmerat poradi nekoja pricina

Marie86 likes this.
  2. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Тоа ако бараш мерат или ако има некоја причина , не паничи се е океј :)
    Матичен гинеколог мери ако ти е на мисла побарај си.

eli25 and Marie86 like this.
  3. Marie86

Marie86 Истакнат член

stsmua05 likes this.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Јас си побарав зошто и вагинално ме гледаше
    И сега ми мереа ама пак јас барав
    На 2 скрининг абдоминално ми рече долго грло, затворено , 3,8 па не ни побарав вагинално.

macalavica likes this.
  5. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Глупости, треба да бараш. Тоа ме нервира. Шо не мерат на сите за раат да сме. Може некоја не е запознаена. Искрено и јас не знаев, тука дознав дека се отварале уште во рани бремености и сл. Јас мислев се отвораш кога ќе дојде време, ама не било така.
    Мене во 28 ми беше 3цм, незнам дали е ок? Ништо не ми рекоја, само од време на време да одморам, да си прилегнувам.

Marie86, Verce28, Coco31 and 2 others like this.
  6. Freckles.

Freckles. Популарен член

Мене ми мереше на прв скрининг преку вагинално ехо. Не приметив ништо поразлично, само ми кажа дека цервиксот ми е добар, не е скратен. Матичен мислам дека исто може да ти измери при стандарден преглед.

7. Grateful

Grateful Истакнат член

Здраво,
    Вие што ставате утрогестан навечер,дали при урина имате како парчиња или на гаките ви се прави како исцедок како вода? Предходната бременост целата ми се правеше како вода во гаките а сега мн малце,гледам во урина како бели парчиња,не знам дали е добро дали има ефект ..

8. Arababy

Arababy Истакнат член

Да, како бело во урината и на гаќички

Grateful likes this.
  9. Chuchanov

Chuchanov Популарен член

мене ми беа слаби протиците во 8ми и 9ти месец истерав до 39та недела,ме породија со царски,бебето воопшто не напредуваше се роди 2640 ама мене да ме видиш ќе речеш дека 3кг бебе тешко да родам

10. pamelche

pamelche Форумски идол

Вчера ми кажаа дека бебе си е добро наместено со главата надолу, само грбот и газето биле на десната страна, требало да дојдат на средина. Докторот ми рече само да лежам повеќе на десна страна за да се поткачи, ама не ми кажа ништо друго.
    Дали е нормално тоа и дали ако не се поткачи може да биде проблем за природно породување? Инаку сум 37ма недела и секако веќе нема многу место за вртење.

11. Трепетлика

Трепетлика Истакнат член

Дали матичен гинеколог може да даде упат за испитување хемостаза и д димери во некоја од приватниве ланоратории што соработуваат со фондот или само за трансфузиологија на клиника?

12. macalavica

macalavica Популарен член

може да ти даде упат за испитување преку фонд.

13. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Мењам гаќи по незнам колку пати, утоп морка ме прави утрогестанот, а ич несакам секојдневни и вака само мењам. А парчиња да исто дури некогаш и ке ми излезе не стопено ако станам од кревет побрзо од кога ке го ставам.
    ❤️

Grateful likes this.
  14. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Јас бев на прв скрининг, се е во ред. :inlove: Ќе чекам резултати од Приска, по ехо е се супер. 12+4 сум и најверојатно е женско, ама не се гледа точно уште. Ме пушти и за Хив, хепатит и торч, плус брисеви носев, плус приската, рацете ми се лом. И крвна слика требаше ама ќе почекам неколку дена да заздрават вените. :D

ray111, Eli23, duffi and 9 others like this.
  15. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Не би требало тоа да е проблем за природно. Јас пред да се породам не ми беше централно наместена, беше повеќе на лева страна ама пак се породив природно :) Лежи си повеќе како што ти кажал докторот па може ќе си се намести како што треба :)

Anaroz1 and pamelche like this.
  16. Kbr

Kbr Истакнат член

Денеска и јас бев на контрола на Гак 28 и 3 дена сум, главчето било убаво наместо, само што д димерите ми се високи и ми даде клексани, а инаку цуца моја многу сака да бервира доктори и само што ќе почне да ја гледа оваа мојава кругови прави мрда прета хаха докторката се смее вика не може чоек да ја види, фацата и да сака не може да и ја види и се крие цело време хахаха е сега незнам дали е нормално ми вика според последна менструација сум била 28 и 3 дена а бебка одговара за 28 и 1 ден малку тоа ме плаши, цело време беше понапредна и сега вака наеднаш излезе, се надевам дека се ќе биде добро до крај со бебка, прва бременост ми е и секоја контрола ми е како стрес тест, што и да каже докторката дамо вика дали е добра дали е добра

17. ni.na

ni.na Популарен член

Јас и ти сме исто, мене ми рекоа дека сеуште си се местат и за положба да не се оптеретувам сега. Моево во 33 беше со главата надоле па се сврте па сега пак е со главата надоле. На другарка во 39 тек од карлично се сврте така да не се оптеретувај уште сега:)

pamelche likes this.
  18. pamelche

pamelche Форумски идол

Мене уште пред 2 недели матичната ми рече дека веќе нема место каде да се врти, немало место и дека ќе си остане со главчето надолу :?:
    Се надевам дека е така и нема да и текне да се измести :D

fana and ni.na like this.
  19. Verce28

Verce28 Истакнат член

Normalno e, i kaj mene e istoto, ne se plasi :)

20. Verce28

Verce28 Истакнат член

Baraj si da ti merat... Jas barav a mojot maticen mi rece deka nemam indikacii (bolki). Tri pati po red barav da mi meri za na kraj na 2skrining Dimcev da mi meri i da moram hitno na serklaz. Zatoa nastojuvaj da ti merat.

Marija2007 likes this.