Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @mariz а колку ти е грлото знаеш?Мое мислење е да не се секираш па и да треба царски не е важно,важно е бебчето да е живо и здраво а и мама да е добра :)

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.594
    Допаѓања:
    76.825
    Незнам сеуште, наредна недела сум кај мојава матична... минатиот пат кога ја прашав ми рече рано ти е за пораѓање кога ке прејдеш 30та недела ке почнеме за правиме муабет за тоа... ваљда за да не ме секира :D Во 12та недела баш и ги памтам зборовиве: Колку си голема, а колку мало грло на матка имаш... и ја прашав што значи тоа? лесно ли ке можам да се породам? и само ми направи не со главата :D Ке видиме и колку кила ке качи бебуш, сега е малку понапреден, долг е доста :D

3. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Дефинитвно се различно активни по деновите. Мојата докторка кога еднаш прокоментирав, ми рече: "Жив човек, што сакаш :) И ти не си исто актовна секој ден".
    Успаев во еве скоро девет месеци само еднаш баш да успаничам што го нема и завршив на цтг, инаку ако сакате да го разбудите бебушот, препоракате е да се јаде нешто благо, или да се испие чаша кока кола, или една чаша ладна вода, а после лежење.

@mariz , како што рече @espana, и да треба царски, ништо страшно. Барем бебето ќе биде неизмалтретирано (посебно ако е големко), твоето оправување ќе трае нешто подолго, но ете, многу прошле низ тоа и ништо не им фали сега.

На Ivanushkaa, espana и mariz им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.594
    Допаѓања:
    76.825
    Па богами големко е :D Последна менструација ми беше на 28.06 и според неа треба да сум 30н+4 дена, а еве вчера според големина на бебуш испадна 31+5, а тежок беше 1900 :) Здравје за двајцата само, па каков пораѓај не ми е битно :)

На Ivanushkaa, danichap и darcy им се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.493
    Грлото на матката се мисли на цервиксот???

Мене ми мереше минатиот пат, рече 3.7 и дека е ок. Ништо друго не искоментира. Колку што знам во текот на бременоста може и да варира.

6. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @mariz ,ќе видиш на контрола,како ќе ти кажат ,така, опуштенко,баш така не е важно каков пораѓај....јас сум за царски па повеќе :)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  7. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Да,цервикс е грло на матка,тебе ти е добро :)

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.594
    Допаѓања:
    76.825
    Врска немам сега нареден пат убаво ке ја испрашам :D

9. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Abe grlo na matka ne e edno a cerviks drugo?:wasntme:
    Mene mi pravea sirklaz na cervikalniot kanal.Kanalot pomegu vaginata i matkata.
    Mene mi bese 5cm.Padna na 4.4cm..Do 2.5cm e dobro.Pod toa ne smee da padne.
    Jas posto imav polip na grloto na matkata,koj pocna da se siriniz cervikalniot kanal,i se rasiri do 3.7cm,za da ne navleze vo matkata mi go sosia(sirklaz).:worried:
    Na nikoj ne posakuvam,na nikoj..cetiri ginekolozi me gledaa samo pod spekulum..:worried:
    Zatoa e apsolutnovo miruvanje.
    Od poparena i na site sto ste so normalna bremenost ve sovetuvam da miruvate.:!: Miruvajte i ne krevajte tesko otike se karame.]:)

Последна измена: 5 февруари 2015
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.493
    И јас бидејќи кратко пред забременувањето правев хистероскопија и отстранував полип/циста на грлото од матката се замислив сега малку. Да не потсекле нешто плус па да е кратко:tmi:.
    Ама штом и еспана и ти викате дека е ок, поопуштенаа сум :)

11. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @galapce грло на матка по медицински е цервикс. инаку @danichap мене др.ми кажа над 35 мм.е одлична должина на цервиксот.Со тек на бременост при крај,омекнува, се скратува и нормално спремни за пораѓај :) :) :)

На joy1 и danichap им се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.937
    Допаѓања:
    327.025
    Мајка ми благодарение на серклажот ме износила мене до 9 месец :)
    Се отворила уште во 12 недела и цела бременост ја поминала во болница.Но ете ме после 27 год здрава и права.И ти биди храбра со секој ден си се поблизу до средба со бебето

На H.VAGA, Avokado, danichap и 3 други им се допаѓа ова.
  13. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    @mariz samo smireno i ne misli dali ke e carski ili priroden,mene celo vreme se ok ok dobro e namesteno bebeto,koga vo porodilna sala mi vikaat bebeto ne e dobro namesteno ke treba carski znaci bukvalno 30 min pred da se porodam.. ama dojde glavniot doktor i rece oti sum bila mlada i mi bilo prvo dete ke se obidele da go svrtat glavceto na bebeto i stvarno uspeaja i prirodno se porodiv.

TAKA da ne se opteretuvaj mnogu mnogu,daj boze se da si e ok i so lesno da si pomines.

На galapce, danichap и mariz им се допаѓа ова.
  14. happy.look

happy.look Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    6
    Јас и го кажував ова на гинекологот уште од почетокот, таа ми рече дека првпат слуша за таква индикација за царски. Меѓутоа минатата недела бев на очен лекар кој ми рече дека над -6 диоптер е задолжителен царски поради тоа што при напоните можело да дојде до одлепување на ретината. Инаку јас имам -9,5 и ми даде извештај од прегледот во кој се препорачува инд. царски. др. недела сум на контрола кај гин. па ќе и го покажам извештајот, да видиме што ќе рече, сега сум 36 та нед. веќе ќе треба да договарам

15. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Еве сум и јас ист случај. Кога ти е терминот? Мене на 10ти. Друг преглед имам на 12ти ама се надевам дека ќе излезе дотогаш. Инаку крајно што ќе ме толерираат е 17ти Фев. ако не бидне до тогаш одиме на индикации....:( Сакам побрзо...

16. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Ahhh @Markiza30 te razbiram potpolno, ama nie sme hrabri ke izdrzime uste malku:) mene pa denovive za zivo cudo podobro mi e, ama ke vidime do kraj kako ke bide! terminot mi e na 15ti, ima uste celi deset dena,a mi zakaza na 13ti da odam pak i togas verojatno ctg ke mi pravat! I jas mislev za tebe deka ke bide denovive ama ete i tebe sto ti kazale.Pozdrav i drzi se:$

17. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @Bufi имам претчуство дека во среда ни пишуваш новост дека си се олеснила,спремај се :)

На Markiza30 и Bufi им се допаѓа ова.
  18. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Ahaaa.... kojznae, jas mislam prvo Markiza ke se olesni pa posle nea jas:inlove:

19. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Епа,Маркиза во недела,ти во среда,таман ;)

На Markiza30 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    А јас, а јас кога? :lol::lol: се зезам :drunk:

На espana му/ѝ се допаѓа ова.