Мене ме интересира искуство, дали некоја трудница примила бустер доза и како поминала? Се мислам дали да примам.
Глупости живи баш до трудниците им дојде да се вакцинираат баш сега. Нема да е трудна засекогаш, ќе помине бременоста па кој сака нека се вакцинира. Оно на парацетамол се тресеме дали да се напиеме во бременост, ама вакцините нецелосно испитани може без проблем. Инаку не сум антиваксер, вакцинирана сум ама пред да останам бремена.
И колку што знам, со патолошка мора да се отвори породилно 45 денови пред термин. Единствено ако нешто фирмата излезе во пресрет да искористиш дел одмор и сл. Ама јас искрено не знам на кој основ се вади за патолошка бременост ако апсолутно нема индикација за тоа. Кој матичен тоа ќе го препрати на комисија??
И јас сум вакцинирана, ама ова е срамота и нема никаква смисла. Јас не знам како не сфаќаат дека никаква заштита не даде вакцината и за џабе се вакциниравме освен што можевме да патуваме без проблем и да седнеме во кафана. Што сакаат нека прават преку глава ми е се во врска со коронава.
Мојот така прави, он е главен во комисијата. Сега и на вести кажаа за мерките, се надевам дека нема ништо да сменат.
Во моја околина оние што фатија корона, сите вакцинирани полесно поминаа, за разлика од невакцинираните.
Mхм. А зошто тогаш толку починати вакцинирани има? Или дека си го запоставуваме здравјето ко шо рече богот на комисијата за заразни болести?
Немав објаснување зашто не кислело, кога прашав зашто не добив одговор конкретен ми кажа само ќе незнам што да ти правам после. Соленото знам декаме поради притисокот и да не се прават отоци ама кисело незнам.