Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Паузата им почнува од 11:00ч
    А јас во 10:30 бев таму :talk:
    Мене ми се изглупира нешто а не беа на пауза

2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Фала на сите на одговорите за вагиналетите, ги почнав сношти.

@Evelin1. мене ме водат по големина на бебе. Ко ќе мерат нареден преглед колкаво е ќе знаеш и која недела си точно. После вториот преглед ко немало срце треба да одиш пак после една недела за да потврдат срцева реакција. Колку помина од тој преглед?
    За симптоми може е рано, а и немаат сите.

На mal.ecka и fana им се допаѓа ова.
  3. демотивирана

демотивирана Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    564
    Ја сум со 3 спонтани еден во 21 недела една биохемиска и една blighted ovum. Сега сум повторно трудна. Исто и јас немам редовен циклус, според ехото ќе ти кажат која недела си и како напредува, кај мене од почетокот беше за една недела помало и срцева акција слушнав на 7ипол недели или 8 нешто така беше. Ми објаснија дека е тоа поради што немам редовни циклуси и незнаат кога сум овулирала ни па кога е зачнато. Многу добро разбирам дека си уплашена и само мислиш дане се случи истото, живееш во страв иста бев. Ама верувај дека овој пат ќе биде добро,претходните бремености не си земала клексан сега земаш, правиш се што ќе ти кажат и само мисли позитивно колку и да е тешко колку и да неможеш. Знам многу добро те разбирам ама мораш сама да се бодриш за напред и се да е како што треба. Јас верувам дека ќе биде кај тебе овој пат. Само храбро и напред. :hug:

На Evelin1., Bebulleee и kristina.k им се допаѓа ова.
  4. theTulipsLover

theTulipsLover Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2021
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    202
    Јас прележав ковид 14та недела по втор пат, Вакцинирана и овој пат беше ептен лесно. Два дена темп. До 38 и имав затнат нос па потоа со секрет едно две недели. Освен вотамини и многу течности, парацетамол не пиев друго ништо (крвната слика ми беше добра). Искрено не паничев, се водев и по тоа како се чувствувам и се помина добро.

5. Evelin1.

Evelin1. Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    17
    Една недела помина сега сум 3 март повторно на преглед ми дадоа и слики од бебето ми вика дека е пораснато но се уште нема срцева реакција.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Evelin1.

Evelin1. Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    17
    Фала ти многу што ме охрабри дали имаше симптоми? Јас се чудам зашто немам ниту еден симптом ко да не сум бремена.

7. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    857
    Допаѓања:
    2.749
    За прв пат добив хемороди. Имам запек што пред бременоста го немав тој проблем. Некој лек?

8. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Матичниот ми даде Makmiror вагиналети и пробиотик да пијам. Ги завршив Makmiror ама од саботата имам некој глуп исцедок по еднаш во денот, како топче е, како вагиналета не растворена... прво си мислев ајде се чисти организмот, ама некако се загрижив веќе. 16та недела терам.

На Ljubova му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    5.491
    Имаме некое инфо за мерката со трудниците?

@NEA каде треба да се пише?
    Јас мислам прво министерот треба да одобри па да оди на влада?
    Во секој случај сум за реакција наша брза

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.157
    Допаѓања:
    118.268
    Meлено ленено семе, суви сливи, суво смокви, киви, круши, манџи, супи и многу вода. Тоа е исхраната.
    За хемороидите консултирај се со гинекологот, јас факту користам.

Не.

На perlaa1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.248
    Допаѓања:
    50.832
    На вести кажаа само дека комисијата за заразни болети дава предлог да се укинат мерките, ама треба да се изгласа тоа, кога ќе биде којзнае и да биде само да не изгласат, да си останат мерките.

На Erika.greeneyes и Rubiii им се допаѓа ова.
  12. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Јас имам хемороиди од пред 5 години, и најдобар лек е течна храна повеќе да јадеш, салати. После секое одење во тоалет со поладна вода миење, никако хартија.
    Сега еднаш ми направија проблем во бременоства и јас си ги лечам со кантарионово масло од аптека имам купено, ракавици хируршки, и се мачкам. Мене ептен ми помага.

На perlaa1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Ги гледав извештаите од вчера, сегде различно ги пишува неделите.
    На приска пишува 12+3, на мајчината книшка кај дата на преглед и недела запишал докторот 12+4, а кај големина на бебе по ултразвук запишал 12+6. По кое да се водам? Тој ми израчуна термин според последното, големина на бебе. Значи почнувам 13 недела? Ми е битно да знам зошто се мислам уште дали да закажам за скрининг и на приватно во Плодност, а мислам до 13+4 се прави првиот скрининг.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Закажи си, јас во 11та правев прв скрининг, секогаш рачунав по последна менструација. Бебето некогаш беше понапред, некогаш назад со неколку дена.
    Сега со втората бременост имав покасна овулација ама пак се водам по последна менструација.

На mal.ecka, pamelche и kristina.k им се допаѓа ова.
  15. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    392
    Da prasam do koga moze da se raboti za porodilno dali do kraj na deveti ili pocetok za normalna bremenost.

16. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.157
    Допаѓања:
    118.268
    Твој избор е. Ако сакаш слободно од работа оди си на бокс, нема проблем.
    Како што ти одговара и ти е удобно така направи. Кога ќе влезеш во 9ти кога сакаш можеш да отвориш породилно, најкасно е денот на породување.

На Chuchanov му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    @Jana06 не рачунаат кај мене така зошто сум многу подоцна останата, а циклусите ми се нередовни. Со 2 недели и повеќе покасно сум останата, на крај на нормален циклус пример. И за малиот така ми рачунаа според него, и тогаш бев на 25 ден од циклус останата. Хаос циклусот :D До петок ќе размислам, мм вели да не правам дупли прегледи ко за него, за него одев на секој преглед и кај матичен и на приватно и стално исто потполно ми кажуваа, дури и килажата. (facepalm)

На Jana06 и fana им се допаѓа ова.
  18. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.854
    Допаѓања:
    18.710
    Некаде прочитав дека најблиску до точен термин е првото ехо. Ако според ехо си, на пример, 8+3, толку си бремена.
    Според циклус може да си недела плус или минус ама да си порано или подоцна останала бремена. И од тука натаму по тој термин се водат. Потоа може да е понапредно бебето или поситно.
    Според циклус се зема за жени со редовен циклус, мали отстапувања има таму.

На kristina.k и fana им се допаѓа ова.
  19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.157
    Допаѓања:
    118.268
    Значи ќе се водиш по најпрвата мерка за бебе, нај нај првата кога слушна срце. Јас барем така. Знаеш иста ситуација сме. И матичната така ме води, според првите мерки и не и е важно како го измерила на пример вчера, сепак ме води по првата мерка.

На mal.ecka и kristina.k им се допаѓа ова.
  20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Не знаев дека е така ама пак од првата до третата дата има 3 дена разлика, не е многу. Ако правиш скрининг на приватно закажи за деновиве.

На kristina.k и fana им се допаѓа ова.