И мене циклусот секогаш ми доцнеше. На прв преглед кога бев докторот ми кажа дека сум имала доцна овулација и покасно сум останала бремена. И според тие мерки се водам, не според менструација.
Само што дознав искрено мн сум возбудена .... утре му е роденден на синчето а само што дознав се возбудив дека ќе имаме и бебр искрено и се плашам хахаха незнам што чуствувам повеќе ... сеа ми е и страв бидејќи две недели бев настината пиев ногрипин па после кафетин колд и шуруп за кашлица сулабатмол нрколку дена и апчиња за грло и сеа испадна и да сум бремена почнав да се плашам... треба и за 1 месрц на работа да почнам ново работно место хахаха сега сварно незнам што чуствувам
Честитки, лесна бременост да имаш! Радувај се, нема зошто да се плашиш, во првите недели не може да наштети настинки ни тие апчиња што си ги пиела.
@Annaa93 Честитки, со лесно. И јас пред да направам тест бев настината, добив и антибиотик што не е дозволен, ама среќа прво тестот го направив. Пиев ногрипин и за грло пастили, плус септоназал прскав, ама еве се е во ред до сега. Во првите недели е заштитен плодот, не е почната ни органогенезата, а и многу жени не знаат дека се трудни тој период, не се грижи.
Честитки со лесно.. јас пиев антибиотик а не знаев дека сум трудна таман го завршив напрајв тест и позитивен се консултирав со доктор рече нема потреба за паника
Вчера ме фатија некои боцкања “од внатре” и странично лигаментите цело попладне ме штрекаа. Јас не чекам одма на лекар иако знаев дека е нормално да речам ама паничам ептен. Си ја видов цуцата, порасната 150 гр. за две недели , понапредна за 5,6 дена од сам старт, иста е како синко , па кога фатив да си плачам таму од среќа де Ок е се, грло затворено, го мереше рече ОК е , се надевам малку ќе намалам со паниката моја
После околу 9та недела почнав малку замор да чувствувам и ми се гадеше од одредена храна, а и луда бев за бурек Имам 2 другарки цеееела бременост ни еден симптом немаа буквално нииишто до крај, не сме сите исто не се секирај уште поубаво што немаш симптоми полесно ќе ти е. Само напред што треба слободно пишими
Супер, ете заборавив и мене температурата од страт можеш да видиш во објавите мои од претходно, уште ми се движи во текот на денот до 36.9 мерено аксиларно под пазуви било кој дел од денот. За таа температура разговарав со гинекологот ми рече дека е супер знак. Така да супер си опушти ја душата колку можеш
Опушти се, ќе биде се ок И јас вчера плачев од среќа кога го слушнав срценцето Ме мачи хематомот, ама мирувам па ќе биде се ок. Два дена ме искина глава, ќе ми прснеше мислам, денес се напив кафе и ми помина. Среќа не ми се лошеше, не можам очигледно без него. Со лесно
Нормална температура е до 37. Јас постојано имам болки во телото, ме болат коски, мускули, малаксана сум цело време, се осеѓам многу уморно, час ми студи како ветер да ме дува, и така со месеци, и пред да останам бремена. Јас и ковид да сум фатила зимово неможам да го приметам пошто цело време сум таква.се навикнав више. Сабајле правев крвна слика во ред е, а мене како воз да ме прегазил. Проверив и шеќер, нормален е 5,5
@ivi1987 хематом? Го имав и јас. Имав сукрвица , петокот не го виде матичната, саботата дежурен систина не го видоа исто , понеделнил ремедика го виде Петрова. Се наоѓаше блиску до грлото, одев со терапија 3по1 дабростон и вит Ц и еднаш ме боцнаа прогестерон. Мирував, не. ептен строго за две недели почна да се повлекува а за месец дена го снема
Фала ти на одговор. И овде во Германија се распрашував деновиве, бремените се вакцинираат без проблем. Гинекологот исто инсистира, препораката е после прво тромесечие, а јас веќе влегов во 6ти. Мислев да не се вакцинирам искрено, ама како се олабавуваат мерките почнувам да верувам дека подобро би било колку толку да се заштитам и себе и бебето.
Прашање... Според менструација сум 25та недела, а според мерки, цело време од почеток беба ја мерат како 24-та недела моментално. Дали да одам оваа недела за испитување за скриен шеќер или да чекам следна? Докторката од пред 3 недели ми рече од сега до 28ма недела кога сакаш, но читам тоа би можело да се јави тек после 25та и малку сум во недоумица...
Zdravo me interesira dali e dozvoleno modero tretman vo bremenost , Denes bev tamu zaboraviv da kazam deka sum bremena pa sega razmisluvam celo vreme Dali zgresiv