Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

И мене циклусот секогаш ми доцнеше. На прв преглед кога бев докторот ми кажа дека сум имала доцна овулација и покасно сум останала бремена. И според тие мерки се водам, не според менструација.

fana and kristina.k like this.
  2. Annaa93

Annaa93 Активен член

20220223_120535.jpg

Само што дознав искрено мн сум возбудена .... утре му е роденден на синчето а само што дознав се возбудив дека ќе имаме и бебр искрено и се плашам хахаха незнам што чуствувам повеќе ... сеа ми е и страв бидејќи две недели бев настината пиев ногрипин па после кафетин колд и шуруп за кашлица сулабатмол нрколку дена и апчиња за грло и сеа испадна и да сум бремена почнав да се плашам... треба и за 1 месрц на работа да почнам ново работно место хахаха сега сварно незнам што чуствувам

3. Ani93

Ani93 Истакнат член

Честитки, лесна бременост да имаш! :) Радувај се, нема зошто да се плашиш, во првите недели не може да наштети настинки ни тие апчиња што си ги пиела.

Annaa93 likes this.
  4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@Annaa93 Честитки, со лесно. И јас пред да направам тест бев настината, добив и антибиотик што не е дозволен, ама среќа прво тестот го направив. Пиев ногрипин и за грло пастили, плус септоназал прскав, ама еве се е во ред до сега. Во првите недели е заштитен плодот, не е почната ни органогенезата, а и многу жени не знаат дека се трудни тој период, не се грижи.

mal.ecka, eli25 and Annaa93 like this.
  5. shz

shz Форумски идол

Честиткии, лесна бременост да имаш :l:

Annaa93 likes this.
  6. jelo

jelo Популарен член

Честиткиии мамичке радувај се :inlove:

Annaa93 likes this.
  7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Честитки со лесно.. јас пиев антибиотик а не знаев дека сум трудна таман го завршив напрајв тест и позитивен се консултирав со доктор рече нема потреба за паника

Last edited: Feb 23, 2022
    Annaa93 and macalavica like this.
  8. macalavica

macalavica Популарен член

Честитки, лесна бременост да имаш.

Annaa93 likes this.
  9. eli25

eli25 Форумски идол

Вчера ме фатија некои боцкања “од внатре” и странично лигаментите цело попладне ме штрекаа. Јас не чекам одма на лекар иако знаев дека е нормално да речам ама паничам ептен.
    Си ја видов цуцата, порасната 150 гр. за две недели , понапредна за 5,6 дена од сам старт, иста е како синко , па кога фатив да си плачам таму ;( од среќа де :l:
    Ок е се, грло затворено, го мереше рече ОК е , се надевам малку ќе намалам со паниката моја (facepalm)

10. демотивирана

демотивирана Истакнат член

После околу 9та недела почнав малку замор да чувствувам и ми се гадеше од одредена храна, а и луда бев за бурек :D
    Имам 2 другарки цеееела бременост ни еден симптом немаа буквално нииишто до крај, не сме сите исто не се секирај уште поубаво што немаш симптоми полесно ќе ти е. Само напред што треба слободно пишими

Evelin1., Bebulleee and eli25 like this.
  11. NEA

NEA Истакнат член

Јас плнирам на info@vlada.gov.mk ова е единствената емаил адреса која ја најдов.

12. Evelin1.

Evelin1. Активен член

Фала ти мене само градите ме болат и малку замор исто. И температурата ми е 36.6 или 36.9

13. демотивирана

демотивирана Истакнат член

Супер, ете заборавив и мене температурата од страт можеш да видиш во објавите мои од претходно, уште ми се движи во текот на денот до 36.9 мерено аксиларно под пазуви било кој дел од денот. За таа температура разговарав со гинекологот ми рече дека е супер знак. Така да супер си опушти ја душата колку можеш :inlove:

Evelin1. likes this.
  14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Опушти се, ќе биде се ок :hug:
    И јас вчера плачев од среќа кога го слушнав срценцето :l:
    Ме мачи хематомот, ама мирувам па ќе биде се ок.
    Два дена ме искина глава, ќе ми прснеше мислам, денес се напив кафе и ми помина. Среќа не ми се лошеше, не можам очигледно без него.

Со лесно :l:

Kate Rina 93, eli25, Annaa93 and 4 others like this.
  15. Evelin1.

Evelin1. Активен член

Да и јас исто под пазуви ја мерам било кое време од денот исто покажува. Позз до тебе

16. macalavica

macalavica Популарен член

Нормална температура е до 37.
    Јас постојано имам болки во телото, ме болат коски, мускули, малаксана сум цело време, се осеѓам многу уморно, час ми студи како ветер да ме дува, и така со месеци, и пред да останам бремена. Јас и ковид да сум фатила зимово неможам да го приметам пошто цело време сум таква.се навикнав више.
    Сабајле правев крвна слика во ред е, а мене како воз да ме прегазил.
    Проверив и шеќер, нормален е 5,5

Evelin1., eli25 and mal.ecka like this.
  17. eli25

eli25 Форумски идол

@ivi1987 хематом? Го имав и јас. Имав сукрвица , петокот не го виде матичната, саботата дежурен систина не го видоа исто , понеделнил ремедика го виде Петрова. Се наоѓаше блиску до грлото, одев со терапија 3по1 дабростон и вит Ц и еднаш ме боцнаа прогестерон. Мирував, не. ептен строго за две недели почна да се повлекува а за месец дена го снема :)

ivi1987, Bebulleee, fana and 2 others like this.
  18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Фала ти на одговор. И овде во Германија се распрашував деновиве, бремените се вакцинираат без проблем. Гинекологот исто инсистира, препораката е после прво тромесечие, а јас веќе влегов во 6ти. Мислев да не се вакцинирам искрено, ама како се олабавуваат мерките почнувам да верувам дека подобро би било колку толку да се заштитам и себе и бебето.

eli25 and Nimfodora like this.
  19. emche05

emche05 Истакнат член

Прашање... Според менструација сум 25та недела, а според мерки, цело време од почеток беба ја мерат како 24-та недела моментално. Дали да одам оваа недела за испитување за скриен шеќер или да чекам следна? Докторката од пред 3 недели ми рече од сега до 28ма недела кога сакаш, но читам тоа би можело да се јави тек после 25та и малку сум во недоумица...

20. 100nogalka

100nogalka Истакнат член

Zdravo me interesira dali e dozvoleno modero tretman vo bremenost , Denes bev tamu zaboraviv da kazam deka sum bremena pa sega razmisluvam celo vreme
    Dali zgresiv