@eli25 да, сега видов слики, баш таму ме боли. Ќе почнам магнезиум со Б6 од денес, фала за одговорот.
Не е лажен, плус имаш симптоми. Обавезно консултација со гинекологот, најверојатно ќе треба д-димери да провериш. Со лесно.
Торч во микробиологија се прави, резултати за 1 недела Ти дава матичниот упат и одиш то е то нема чекање
Ќе ти закаже матичен во институт з јавно здравје и е бесплатно, а резултати за една недела. Имаш торч на приватно околу 4000 денари е мислам ама не знам за колку време има резултати.
Chistam so sve....solna,polirapid,bref pa I od limes ...Ako ne ti e grozno ,mislam da ti se povrakja ne bi gledala prichina da ne se koristat sretstvava.
Jas krvna grupa ispitav na Sam pochetok koga razbrav deka sum bremena,a d dimeri isto taka koga pochnav analizi na krv I mokracha.
Ви се случува ли да ви потече нешто како водичка? Количински не е многу, како една кафена лажичка или помалку. Прво мислев дека е урина, ама нема мирис ни боја и не ми се оди во тоалет воопшто, па не сум сигурна. Ми потекува често, посебно ако се движам, некогаш има минимално исцедок.
Еве одговор од вчера дека во 26/27 недела се испитува скриен шеќер и Д димери со хемостаза ( а што е хемостаза и како се испитува не знам се уште )
Хемостаза е детален преглед на крвта, на пример тромбоцити лекукоцити ... Кај мене пред да ми дадат терапија, паралелно гледаа димери и времиња/хемостаза односнп тие тромбоцити, леукоцити, лимфоцити и се што спаѓа во хемоатазата.
Да. Токму така. Тооа времињата што може да скратени и тромбоцитите што помагаат за запирање на крварење. Бар така ми објасни трансфузиологот. Едит: јас немав мака со времињата пример, ама параметрите на сите други категории како леукоцити и тромбоцити беа драстично измрдани, и ми дадоа клексани до крај да примам. Затоа знам дека паралелно ги гледаат, бидејќи ако хемостазата покаже добри времиња ама малце/мн тромбоцити, леукоцити, или што и да влијае на заздравување рани... сепак се дава терапија.