Јас брисеви носев пред две недели во институт за јавно здравје и ништо не ми наплатија , ослободени сме , исто и на трансфузиологија ,ради клексани што примам морам еднаш месечно да проверувам ддимери и хемостаза , никогаш не ми наплатиле. А и матичната никогаш не ми наплатила . А за терапии да тоа се си плаќаме Замисли како сме ние што сме со ин витро , и тоа по неколку , цел живот кредити ќе отплаќаме Ама нека има здравје само , пари се печалат
Да ослободени сме и јас не платив во институт за јавно здравје ама немаше реагенси за кламидија, да не го мислам и да не се притресувам го направив само тој во синлаб и платив 700 ден. Е матичната ми наплаќа ама после долга голота со нестручни гинеколози коночне најдов добра матична и искрено страв ми е да преречам и си плаќам како попче. Понекогаш и сами сме си криви ама ај да не се расправам си плаќам
Девојки чисто информативно ме интересира дали некоја од Вас имала проблем со зглобот на шаката да има болка која не е така занемарувачка и мала? Болката дури ја чувствувам ако се допрам на местото. Особено ми се јавува во спиење и навечер. Ми се појави пред месец ипол на лева рака, по 2 недели на десна и вчера пак на лева. Ја поврзувам болката со бременоста зашто и првиот пат кога бев трудна ми се појави истата болка само што беше од лактот до зглобот на шаката тогаш. Од тогаш до сега има 5 години не ми се појавила дури сега повторно па затоа си ја поврзав со бременоста.
Женски како се осеќа кога ќе ика бебето во стомак? Утрово чувстувам повторени движења доле од лево цело време едно по друго баш како да ика.
Мене сабајле во 6 ми икаше, никако да престане може некој 15мин. Се осеќа, на исто место во исти интервали (незнам како да опишам) исто ко ние што икаме
Јас се исплашив, некако и повеќе почна да ми мрда последнава недела 26та сум сега, почесто го осеќам цело време се превртува. И си направив 300 филмови да не е нешто друго .
Мешиња земав резултати од брисеви и во ред се, ама јас имам жолтеникав исцедок, кој што не пецка и чеша. Некоја друга да има ваков случај и што и било препорачано?
Еве прочитав во форумов некоја праша за крва група и д димери, јас сум 28 и некој ден и пред две недели матичната ми даде упат за Торч, д димери, крвна група, бев ме боцнаа испитав се арно ама на трансфузиологија ми ја ЗАГУБИЈА крвта бидејќи нели се случувало и така пак ме пребоцкуваа, инаку правев јас испитување за крвна група кога полагав за возачка пред 4 или повеќе години незнам лекарско кога вадев ама незнам зашто мат ми рече дека немало да ми го прознаат тоа па ме птепрати пак иако знаев која крвна група сум, а инаку да и јас сум на клексани бидејќи од сам почеток ми се покачени леукоцитите и имам класцификати и ме решија со клексани, шок ме мавна кога ми кажа, бидејќк прва бременост ми е како изгубен германец сум, што ќе ми кажат да испитам тоа правам за скриен шеќен сеуште немам испитано не ми рекле да испитам, ама затоа лрвна слика на секоја контрола и преку глава ми е веќе од боцкање и дрн дрн јариња и мкнење по болници со пандемијава, а инаку да една членка погоре беше у право дека ќе те извадат од памет секоја контрола му е стрес тест што и како ќе кажат па како ќе ти кажат па да незнаеш кај си дали ќе ти објаснат илк дамо ќе те откачат за 5 ним. инаку со лесно на сите и се надевам меркиве нема да ги укинат