Ве читам неколку дена и се заборавам да прашам. За што се даваат клексаните ? Јас од почетокот на бременоста имав покачени леукоцити ама матичниот ми рече дека тоа е нормално во бременост. Сега не ми се над нормала ама пак се на граница исто не ми спомна ништо. Д димерите ми беа на горна граница и за нив ништо не ми рече .
Незнам мене од сам почеток леукоцитите плафон а дидимерите ми шеткаа де покачени де добри, и сакаа антибиотик да ми дадат па се мислеа па се тркаа и не ми дадоа и сега бев на контрола на Гак кога ми ги виде д димерите плафон и леукоцитите и тоа што и да е на плацентата поима немам што бидејќи не ми објасни, а така без збунета шѕо да ти кажам ми даде клексани и еве веќе два дена сум си наркоман си се боцкам и тоа е тоа, и јас имам слушнато дека е нормално леукоцитите да се покачени малку и д димерите ама незнам зошто јас кога имав покачени ми рекоа се да испитам ништо не појави ни бактерија ни инфекција ништо др ми кажа ако не се намалат ќе сме оделе со антибиотик за на крај да ми дадат клексан тоа е
Zdravo mamicki, se ispostavi deka imam bakterija Escherichia coli vo urinata. Skoro 30ta nedela sum, nekoja so iskustvo kako se leci?
Јас купив свежа брусница ама дека нешто помогна чајот не би рекла.еднаш неделно варам по 2л го пијам чисто за прочистување.
Pobaraj od maticen upat za d-dimeri i hemostaza i zakazi si kaj transfuziolog, najubavo ke ti kazat. Jas sum so invitro i od start sum so kleksani, ednas mesecno proveruvam d-dimeri i hemostaza i rezultatite mu gi prakjam na doktorot sto mi pravese invitro, pa toj me upatuva dali da prodolzam da se bockam ili ne. 23 nedela sum, ne sum gi prekinala voopsto ama d-dimeri mi se super. I ako treba da se bockas obavezno da ti dade potvrda transfuziolog za refundiranje na parite
А кој се последиците ,или што може да се случи доколку ми се покачени а не сум се боцкала до сега. Јас еднаш и првпат испитав после прележивање корона во 21ва недела и тогаш ми беа на горна граница.Сега сум 26та не сум примала никакви лекарства за тоа.
Истото и мене ми се случува, пред недела дена почна на лева рака, ме буди од сон болката. Се обидував да прочитам на интернет за што се работи, ама не најдов ништо.
Јас најдов по интернет за карпал тунел синдром ама не сум сигурна дали е тоа. Секој ден ли ти е така или понекогаш? Како би ја опишала болката? Кај мене не е болка како кога пример грб те боли или рака кога ќе ја замориш туку по оштро поинтензивно како скапано да речам незнам како да го опишам, иритирачка болка што навечер се превртувам неможам да заспијам.
Мене веќе почнаа да ме прашуваат колегите кога почнувам од канцеларија, ми јавија дека ме смениле и ќе бидам со 7 луѓе во канцеларија (очекувано).... Јас на сите им викам предлог е, не е усвоено ама тие ме убедуваат дека е завршено.. 1. Им фалам? 2. Среќни се? 3. Гнаси се?
Не можам точно да опишам. Ме заболува вo текот на ноќта. Во делот кај тетивите и зглобот кај малиот прст и тој до него. Јака болка ми се јавува ноќта и потоа цел ден ме боли. Некогаш со денови. Чудна болка, како здрвеност, како скочанетост, како да ми се отечени внатре тетивите или заврзани, незнам...
Гнаси се Се ситат да знаеш дека ќе се укине за нас трудниците. Јас работев од дома и вчера ми се јавија или да си отворам боледување или да дојдам на работа. Веќе не важи ни работа од дома... Дно..