Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.256
    Допаѓања:
    4.922
    Вчера одсабајле бев на лекар и пешачев низ клиника, ама не нешто којзнае колку. После бев на работа, седам по цел ден во канцеларија. Вечерта околу 8 почнаа страшни грчеви прво во едната нога па потоа во двете. Болки ненормални, плачев од болка од што неможев да издржам, се мачкав со мастови , мм ме масираше, попушти малку.Си легнав како почна да ми се опушта телото да заспивам почна да ми се грчи буквална цела мускулатура на телото, нозе, раце, стомак, болка невидена.„ магнезиума со б6 испив предходно, а магнезиум пијам со години без прекин. Станав се напив парацетамол, пак се масирав и дури после се потсмири да заспијам.Бев во искушение брза помош да викнам.Јас не се движам многу, до работа дома со кола, како останав трудна не факјам ништо, од страв,за да вчера од 3500 чекори доживеам такво грчење на мускулатура.Денес сум добро.Незнам што беше тоа, толку болни грчеви не сум доживеала никогаш.

На LoveHope му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.520
    Допаѓања:
    8.507
    Третото. Гнаси се !!!
    Ама нема така лесно да попуштиме. Ако се донесе законот, ќе пробаме со боледување.
    Мене не ми се ризикува да се вратам на работа.
    Ти барем со 7 лица ќе работиш.
    Јас со 60+ колеги, да не зборувам за странките колку ги има...

На Rubiii и fana им се допаѓа ова.
  3. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.247
    Допаѓања:
    50.831
    Вчера гледам ми звони тој што ми е претпоставен и му велам на мм сигурно ме викаат на работа да се вратам, ама по грешка ми звонел, звонел на тие што се на боледување да донесат.
    Гинекологот ми вели ќе видиме можеби нема да се укинат мерките, се надевам дека нема да ги укинат.
    А за вакцинирање не планирам да се вакцинирам трудна, до сега не се вакцинирав не пак сега да се вакцинирам.
    И да ми звонат за работа не одам јас, вадам патолошка.

На Rubiii, Verce28 и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  4. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    392
    Dali moze da se otvori boleduvanje patoloska bremenost vo 5ti mesec i koj moze da go otvori toa maticniot ginekolog?

5. демотивирана

демотивирана Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    564
    Исто и мене само кај мене палецот показалецот и средниот прст.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.149
    Допаѓања:
    118.195
    Јас ќе морам да одам .... Не сакам на 7.5 месеци на бебето да тегнам на работа :(

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  7. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.247
    Допаѓања:
    50.831
    Може и тогаш.
    Гинекологот прво треба да каже зошто не можеш на работа да одиш, па ќе те прати на конзилијарно мислење, па на комисија.

8. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    392
    Neznam dali ke uspeam vo toa imam normalna bremenost i ginekolozive neznam dali zavrsuvaat takva rabota

9. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    1.757
    Можеш ако сакаат да ти завршат работа.

10. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.247
    Допаѓања:
    50.831
    Ако сака да ти помогне ќе ти помогне, зависи од гинекологот.
    Мојот веднаш се согласи.
    Јас бев во процедура само што ги однесов документите во фзо ми звонија од работа дека сум ослободена.
    Мојот матичен е во комисијата и ми кажа се што треба да направам.

11. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.520
    Допаѓања:
    8.507
    Реално без врски дали може да се отвори патолошка?
    Имам хематом до тогаш може ќе се повлече. Ама воопшто немам енергија и сила за работа. Постојано со гадење и мачнини. Притисокот ми паѓа. Постојано со главоболки. Мигрена.
    Не би можела да функционирам ваква на работа. И многу брзо се замарам кога сум на нозе.

12. cherry89

cherry89 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    390
    Мене гинекологот ми спомна за патолошка уште пред две недели, ама зедов боледување за да видам прво како ќе ми биде. Следна недела веќе ми истекува, а уште имам силни главоболки. Во понеделник ќе поднесам документи, со висок крвен притисок сум. Ќе ми одобрат ли од комисијата? Некако немам надеж зашто слушнав дека тешко било, ептен врски ако најдеш (facepalm)

13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Девојки знам дека сте изнервирани ама не паничете. Тоа е што е. Повеќето се вакцинирани, прележани по неколку пати, ќе заврши и ова. Јас знам дека има многу вработени луѓе кои никогаш не се појавиле на работа, а тие се фатиле за трудниците и тоа иритира ама факт е дека и оваа мерка некогаш ќе завршеше. Не дозволувајте ова да ви создава стрес.

На fana, Rubiii, дамјана и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.247
    Допаѓања:
    50.831
    Зависи каков е гинекологот, јас мојот го прашав може ли да ми помогнеш ми рече може.

На januari19 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.520
    Допаѓања:
    8.507
    Тебе ти е гинеколог некој од државна?
    Тоа ти е предност чим е во комисија.
    Мојов нема поврзаност со нив има приватна ординација. И сум слушала дека е терсене кога се работи за боледување, не давал.

16. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.347
    Има ли некој гнездо од Muppet и како е задоволен од истото, т.е дали се исти како на веб страната?

17. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    1.757
    Последниве години идам кај жени гинеколози баш од причина што се почуствителни на тема жена.
    Кога правев ивф имав доктор на кој кога ќе му кажев дека ме боли нешто ќе почне да ми прави сцени дека се е нормално. Како знае дека интензитетот на болка е нормален ако не го почуствувал никогаш :D

18. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.247
    Допаѓања:
    50.831
    Баш дискутиравме пред некој ден со мм му кажувам тука дека сите гинеколози им наплаќаат прегледи дали мојот е приватно или државно :D има си приватна ординација, ама не наплаќа или е на државно а во приватна ординација е само.:^)
    Па да тоа е во предност што е во комисија, ама на почетокот не знаев дека е, па сестрата ми кажа ќе биде работата тој е од комисијата.
    Да ми е канцелариска работата или малку полесна работа од мојата би одела на работа, а јас на норма, норма треба да фаќам и се е ланчано од мене зависат други луѓе ако не фатам норма и тие нема, не можеш полека да работиш и во смени сум плус затоа не ми се оди.

19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.164
    Допаѓања:
    124.614
    Што знам. Не е дека е баш така. На другарка со автоимуна жена гинеколог и рече ти дали и ќе стигнеш до 20та недела.
    Јас одам и кај маж и кај жена. Мажот е посмирен, обајснува, не прави паники, а жената матичната е спротивно. Знае да ми каже некој лош пример и да ме извади од памет. Многу пати од кај неа во 1 бременост сум излегувала со солзи и сум трчала на приватен.
    А и маж ми навива за маж гинеколог :D

А за болка сите викаат нормално е се шири матка, освен ако се премногу јаки болки кои траат долго

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. дамјана

дамјана Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2016
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    252
    Абре женски ,па нели ова за враќање на трудници на работа е се уште само предлог...ве читам некои веќе ги контактирале од фирма ,некои боледување вадат...па се дури не се изгласа од влада ( а верувам ќе изгласаат) нема што да не малтретираат психички

На Mrs.Sofija, eli25, Rubiii и 1 друга личност им се допаѓа ова.