Sto ste piele za bakterija vo mokraca? Pred 1 mesec na urinokulturata se pokaza deka imam bakterija ginekologot mi rece caj od brusnica 6 do 8 casi piev i sega posle 1 mesec pak na urinokultura bakterija vo mokraca i zamatena mi e mokracata a redovno pijam brusnica
Мојов гинеколог е ептен стручен во својата област. Многу е смирен, фин. Многу жени доаѓаат кај него за второ мислење плаќаат приватно преглед. За знаењето немам збор, и затоа не би го сменила за друг доктор. Мм вика како ве трпи олку вас жениве има кошмари сигурно од вас. јас за се нешто му ѕвонам на мобилен.
Мислам дека е побитно искуството од полот кај докторот. Одев кај помлад доктор кога ќе го брцнеше спекулимот врискав на бокс. После сменив кај постар доктор со години што бил во чаир, не ни знаеш кога го става спекулумот и ехото. Исто и за однос, младиот триста глупости ќе изнатропаше од памет ќе те извади, стариот се смирено, има решение за се... така спокојно, тивко, мирно.
Ако на уринокултурата ти покажува бактерија, треба да ти пишува која е бактеријата и на кои атибиптици е сензитивна и нешто од тоа да пиеш секако со консултација со доктор. Јас за ешерихија пиев панцеф 10 дена.
Добро луѓе да ве прашам зошто полудев. Изгледа јас со главата најмногу сум отидена, ама ај. Во петокот правев крвна слика и обична урина,а правев и брис за уреоплазма зашто претходно 2 недели порано немаше кога ги правев останатите и резултатите се супер од се. Брисевите чисти, крвна слика супер, кај урина имаше еден + кај кетони и тоа било последица на дехидратација, т.е. ми рекоа да пијам повеќе вода. Е сега мене ми влегло во глава дека имам некоја бактерија, односно имам некое непријатно чуство доле, не ме чеша, не ме пече, ама едноставно чуствувам нешто што незнам како да го опишам. Капак вајда и матката си се шири и знае да ме подзаболи кај јајниците. Правев уринокултура денес, ама резултати за 2 дена. Извинете за долгиот пост, ама ако некоја од вас има слично искуство да сподели
Мислам дека те сфаќам јас имам некое такво чувство. Башка кога го ставав утрогестанот синоќа едвај го ставив како потечено внатре. Бев и на лекар матичната ми ја виде случајно бешиката рече многу е густа мокрачата обавезно вода повеќе , како кристали да имало и утре ќе одам и тоа да проверам. Како тапа болка од внатре , ми рече може да е од повеќе седење да се раздвижувам. Јас овие денови ќе се одмивам со камилица мислам дека може е од утрогестанот што го ставам вагинално ќе го пијам овие неколку дена. На претходната мокрача исто имав кетони и јас.
Која недела си? На страната на систина има симптоми за секоја недела од бременоста. И пишуваше дека исцедок е нормално во бременост. Чим не чеша а и брисевите ти се чисти. И јас имав, и стравував дека имам некоја бактерија ама чисти беа брисевите и пап тестот.
Земи си counter pain масирај неколку пати на ден пробај можеби ќе помогне да немора да одиш на прегледи.
14+6. И уринокултура ми е чиста. Ваљда нормално е. Пробиотик и кои електролити се дозволени? Може линекс и Алвоген ОРС?
И јас се осеќам како отечена доле, одвај издржав на преглед со спекулум. Не дека и претходно не ме болеше пошо сум паничарка невидена и се стегам,ама сеа ептен .Матичниот ми рече од хормоните дека е оток,непријатност, болка при односи или апликација на вагиналети. И плус имам болки во препони, притисок во јајниците се осеќам како раштрафена цела .
Електролити се пијат при проливи, повраќање, изгореници, дехидратација. Нема врска за жолтеникав исцедок.
Мачкам Волтарен емул гел, ми помага колку толку. Неможам по прегледи нема шанса да одам со оглед на ситоацијата.