Оној на Виталија со плод што е, најмногу брусница има во него. Ако има подобар, пријавувајте Прво витамин Ц па после некоја минута железото. Мада јас секако ги пиев, ич не пазев кое прво, кое второ
Аха , после доручек така? И не требаше да се јадат млечни производи после некое време? Вит Ц од 1000ка пиеш?
Дали некој го пие овој витамин ц во кесички? https://www.zegin.com.mk/mk/pharmavital-vitamin-c-1000-mg-30-kesichki
Да не е тоа во договор со фирмата? стварно не можам да разберам. Ако има некој правник да ни помогне на форумов
Па, правилно било да се пијат на гладно, ама мене пошто ми се гадеше и ме болеше желудник од нив ми рекоа после доручек. Е сега, јас пиев два пати дневно зашто имав многу низок хемоглобин, па насабајле пиев вит. Ц од 500 на пливит со железо, па вечерта пак исто. А млечни производи да, пред и после апчето да не се внесува некое време. Мада јас ни на тоа не пазев зашто пиев Нес кафе со млеко
Препаратите за железо иако пишува да се земаат на гладно подобро е да ги земеш после оброк. Јас обично ги пијам навечер 1 сатт после последен оброк со цеден сок, кај мене така највеќе има ефект. После тоа не јадам ништо до сабајле. За железо јас пијам чист сок од органска аронија по 30-40мл, го има органски и помага многу. Стефано нешто беше брендот
Витамин ц пиј кога сакаш наутро. Железото после јадење,ама да е после ц витаминот (било кое време) Кога ќе се напиеш железо, два часа после него, нема кафе, чај, млечни производи и суплементи како што се калциум, магнезиум, цинк Витамин ц искрено јас обичен си пијам од оној на ленти пливит ц од 500 е.
По закон е 28 дена...во право си е правничката...е сега повеќето фирми не прават проблем па не оставаат да отвараме на ден на породување ама законот вика 28 дена...ако се запнат, законски се покриени
Мене ми е кажано од сабајле витамин Ц па се чека 30 мин, па тотхема, се чека 1 час и се почнува со доручек/кафе што ќе налетам тоа
На Солгар има некоја пиено железо , тие од зегин? Мене ми напишала фероглобин ама знам со првото немав ефект па нема да имам ни сега. Од овие имам цело пакување позитивна кога бев ама не ги пиев
Јас го имам ама е прекисел вкусот. Ни мм не ги пие, така остана цела кутија. Земи си во таблети подобро.
Devojki dali nekoja od vas ima nesonica ? Od denes pocnuvam 25 nedela, poslednava nedela cela nemozam voopsto da spijam navecer
Па ви пишав одговор, може и на денот на породувањето, ама очигледно е зошто сакаат да оди порано, заради замената. Она и вака до сега не работела, користела мерки, секако имаат замена. Прашав каде и работи, оти некаде е процедура за наоѓање замена. Особено ако е државно или образование. Треба и она да излезе во пресрет и да се договорат.
И јас нр можам да заспијам некое време веќе и ме нервира многу. Затоа некој ден станам порано за да заспијам веднаш.