1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.197
    Допаѓања:
    258.479
    Не го сфаќаш мојот одговор. Инаку јас не ти одговарам од искуство, правник сум со работно искуство во човечки ресурси. Убаво ти објаснив законски како те следува и зошто правничката можеби настојува да идеш 28 пред термин на породилно.
    Никој отказ не ти спомна, туку може имаат замена и овде има бирократски процедури.
    Од правен аспект пробав да ја објасанам ситуацијата во која можеби се наоѓате.

На fana и Inamya им се допаѓа ова.
  2. Vincent

Vincent Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2020
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    298
    Mn e teshko, jas tek sega imam , do sega dpiem mn ubavo
    Nekolku dena po red oko nemozam da sklopam, spijqm po nekolku saati i pak rano stanuvam

3. демотивирана

демотивирана Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    564
    Ја еве 5 месеци има и многу лошо се чувствувам, а ни преку ден неможам да заспијам, многу ретко.

4. cherry89

cherry89 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    390
    Фала ви на сите за одговорите, ако уште некој има искуство слободно нека ми пише и приватна порака ако сака. :mm:

Знаеш количински колку ги имаш и со која големина? Моиве се 6 мм. Досега не сум ни знаела дека ги имам, ама страв ми е при крај на бременост да не почнат да стискаат… Или не дај Боже некое да влезе во каналот.
    Инаку со ваков проблем единствено може само со царски? Знаеш зошто?

5. Vincent

Vincent Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2020
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    298
    I jas preku den voopsto, sinokja malku masaza me opusti i sum dremnala nekoj saat, se razbudiv vo 02.00h i tolku

6. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.208
    Допаѓања:
    30.338
    Искрено сега се немам проверено, тоа ми се деси 2020та напад на жолчка, 4мм беа, лежев 6 дена на дигестивна клиника само на инфузии и се смирија болките и решија да не ме прават операција заради короната ко демек, неитни операции не правеле или нешто слично беше. Сестрата таму тогаш ми кажа да ја извадам жолчката пред да останам трудна затоа што во бременост имало поголеми шанси за напад на жолчка и истата таа ми кажа дека нејзе ја фатиле болки во жолчка во 37ма недела, ја правеле итен царски и потоа одма и ја извадиле жолчката. Ама секако, секој организам е различен. Еве јас и трудна останав, и се породив и година и пол помина од нападот на жолчка, немам никаков симптом дека воопшто имам некаков проблем со жолчка, се надевам така и да остане. А итен царски според моја логика се прави бидејќи тие болки се неподносливи, па уште и породилни болки фалат у тој момент

Едит: мислам, не сум стручна дека постои шанса да ти прсне жолчка ако е преголемо воспалението. Нешто такво ми се врти у глава дека ми кажа докторот и затоа ме задржаа во болница уствари ама консултирај се секако со стручни лица, може имам измешано нешто :)

Последна измена: 25 февруари 2022
  7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Јас сум на почеток , ќе заспијам и се будам кај 04-05 и нема спиење повеќе. Неколку дена ми е така па ден два ќе спијам па јово на ново (facepalm)

На purple..m и Cloverrrr им се допаѓа ова.
  8. демотивирана

демотивирана Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    564
    Ми рекоа да пробам со мирис од лаванда ама џабе ни тоа не ми помага. Пробај можда тебе ќе ти успее

9. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    Јас пробав со навлажнувач за воздух и ставав есенцијално масло неколку капки. После со денови не можев слузницата на носот да ја оправам. (facepalm)
    А ефект немаше некој.

10. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    дечки хелп :) Два дена ме боли глава, не пијам ништо испив б комплекс и цеден лимон. 15+ 3 сум дали е ова нормално или за џабе паничам :)

11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Измери притисок. Ако е низок, маслинки, сирење, јогурт помешан со сол. Ако е висок, обавезно консултација со доктор.

12. Jovana-95

Jovana-95 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    117
    Здраво
    Дали патувате за време на бременост поконкретно во 7 месец 2-3 сати пат?
    Дали е опасно дали не чини така незнам

13. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    674
    Допаѓања:
    1.712
    Јас да, низ државичево си шеткаме :) Прашав матичен ми одобри, си праиме паузи нормално ама до сеа немало проблем.

14. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    Девојки дали некоја има проблем со мака во желудник кога ќе лежи? Кога и да легнам како камен во желудникот да ми се појавува. Се исправам да ми помине и така цела цела ноќ. Мачнините ми поминаа, киселини немам, ама икам и ждригам цело време.
    Ако некоја имала искуство што пиете, да препорачате???

На Ljubova му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Операција на трудница се избегнува па макар и лапароскопски. Јас сум имала полна жолчка камења а првиот напад ми беше на 3 месеци и ме убедуваат дека е од што расте бебето. Среќна околност во несреќа е што бев патолошка и пиев апчиња Но-Спа за да немам контракции а во самото упатство пишува дека ублажуваат и спречуваат напад на жолчка. Па мене конечниот момент на вадење ми дојде месец по пораѓај кога ме фати она најболното и беше пред пукање. Ќе те следат и ќе примаш потребна терапија според тоа како се одвива состојбата ќе се одлучи само во исклучителни услови. Вака мислам дека поубаво е да си се породиш па веќе ако мора вади. Не се плаши ова со жолчката е честа појава кај трудници и тазе мајки. Јас бев во болница со уште една мајка со дво месечно бебе и иста мака. Брзо закрепнав и продолжив да дојам

На cherry89 и Jana06 им се допаѓа ова.
  16. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.520
    Допаѓања:
    8.507
    Абе овие ми изгледа дека ќе ја укинат меркава за трудниците.
    Министерот за здравство е гостин во дневникот на Сител.
    По неговово зборување така ми делува.

На дамјана и fana им се допаѓа ова.
  17. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    Така рече? ;(

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.144
    Допаѓања:
    118.165
    Да.
    На економијата, работоспособно население му требало :muscle:

На Erika.greeneyes и дамјана им се допаѓа ова.
  19. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    Баш сме работоспособни. (facepalm):lol:

На дамјана и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  20. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.247
    Допаѓања:
    50.831
    Ќе ја оправеме економијата, од нас зависи. (facepalm)
    Ќе видимe јас не губам надеж сеуште.

На Erika.greeneyes и fana им се допаѓа ова.