Од толку што седат дома а земаат плата се фатија за нас. Му рече водителката за рамковно вработените . Иначе не сум вакцинирана, и нема да се вакцинирам. Посебно не сега.
Zdravo devojki! Ajde iskusni majki aku mozi da mi kazat sto e najophodno da se kupi za novorodence za pocetok! Blagodaram
Јас се вакцинирав 2 недели пред да забременам. Прележана сум. Ама кај мене на работа по втор трет пат колеги се инфицираат и со 3 дози… така да џабе све. Само што не се свесни дека ние ако се инфицираме немаат терапија што да ни дадат. Да не зборам колку случаи на бремени жени од негрижа завршија трагично Плус и условите на работа се баш да ти се оди, никој маски не носи. Колку невакцинирани исто има…
Devojki da prasam dali nekoja od vas koristi Rupurut, dali smeeme? Se probav ama nisto ne pomaga, duri voda pijam na gladno i taa kiselini mi pravi
По се изгледа ке го изгласаат предлогот да не вратат на работа... Ме интересира како оди постапката за патолошка бременост...?
Јас гастро гард земам и ако не беа тие не знам како ќе преживеам Се надевам ќе имаат ефект и кај тебе.
Mi zema maz mi vo konsultacija so doktor ama ne pomagaat, samo momentalno deluva i za pola saat pak imam kiselini. Sega izlizav rupurut pa ke vidam kako bide so niv
Да да и кај мене е така, ми смирува моментално и после пак.. пијам газирана вода и бадеми знаат да ме подсмират. Ќе издржиме уште малце, ајде кажи како ќе ти биде со рупурут.
За киселините мене најмногу ми помага по пола лажиче сода. Или кисело млеко. Инаку умрев, ништо не смеам да каснам.
Цела бременост имав затнат нос и ставав капки за нос навечер, детски капки земав, една капка само во таа ноздрва што е затната и така цела бременост истерав, боље да стаиш капки отколку да се мачиш за воздух, башка и на плодот му тееба квалитетен кислород
Јас ставам спреј Meralys HA.Ми ги даде орл доктор а ми ги одобри и гинекологот.Многу помагаат,продишувам ко човек
Женски , мене ептен паника ме фаќа Дека ми е прва бременост, ми закажаа за царски, и после половина час дијареа, ама еднаш, почна да ми се гади дури и еве и сега не сум воопшто гладна дури ми се повраќа, дал е од возбуда незнам, 36+5 сум, ако издржам здравје до закажаното за недела ипол... некако сега дали од мисла абе кога лежам буквално СЕ ме боли, бебево се повеќе е активно дали му е тесно веќе ... неможам да оценам дали грбот го витка ама баајѓи болно е, се ме стега нешто, ме боли ниско го носам , ме мачи што незнам да проценам контракции, а кога движам не ме боли ништо ми се иде стоечки навечер да спијам, тоа нормално е? Кај вас како било? Можно ли е контракции вистински да имам без испаднат мукозен чеп или без пукнат водењак во оваа недела?