Можеби има индикација, мене уште од почеток ми кажаа дека царски ќе сум Ти сиг.ќе тераш природно штом никој не ти спомнал
Едно дека сум од друг град и за два три дена да не одам само по патишта безвезе е и патот лош, бебето е со недела понапред а царски, голема диоптрија имам ризично е природно може рожницата при напон да се одлепи... а терминот 20 ти ми беше и ајт закажавме , пак ќе кажам ако не превари малава мислам ќе излезе главата од што е ниско.... затоа и се плашам малку се туку нешто ме боли а поим немам дали се контракции ....сега при крај паника ме фати
Го слушав типов, хаос. Самиот вика дека за целосна вакцинација на бремени се потребни 8 недели помеѓу двете дози за да си целосно заштитен. Што би значело на работа 2 месеци по укинување на мерката. Да чекаме да видиме што е следно у низава нелогичности.
Да бе сега ние сме на терет на економијата. Сите мерки нема да се укинат. А оваа за бремените требаше последна да се укине. Ти што ќе правиш, имаш шанса за патолошка?
lele mila I jas sum so kamenja vo zolcka mene mi kaza internistot sto me gledase posle poragaj operacija I da ne jadam blago luto testenini zeski a tolku mi e strav 25 nedela sum so bliznacinja ti kako si so hranata mene od se me strav da jadam
На контрола сум следна недела па ќе видам со матичната. Ќе се снаоѓам некако, тоа и не ми е проблем толкав колку што сум изиритирана од целава ситуација што ни ја наметнуваат само за да потрошат вакцини, а нема да им успее само поише штета ќе направат. Ти патолошка планираш?
Па не знам со матичниов што ќе направам. Сите што се кај него се жалат дека тешко давал боловање. На таа тема бил терсене и да имаш индикации ти велел јас боловање не давам. Но па ептен е стручен и не сакам да го сменам. А Инаку не сум способна за работа, нон стоп се нешто неарно ми е. Не знам што ќе правам.
Зашто царски? Мене матичната ми рече царски ради притисокот, докторката што ќе ме пораѓа рече нема потреба од царски, супер си и сега...?
Od obleka: jas zemav bodinja beli triteks, spikozni i kompleti nekolku, kapce belo triteks, rakavici , carapcinja, ligavce za vo bolnica: pampers, vlazni maramici transporter i kebence plik za vo transporter Za banjanje: Kadicka, termometar za voda, banjarka x2 kozmetika samponce krema vitaminska moze i maslo nekoe Tetra peleni postelnina za krevetce Seto ova isprano so prasok baby sensitive, zasega taka se spremiv jas , poiskusnite neka pisat poveke info
Да, примам терапија на 6ч метилдопа од 250. Со терапија стабилен ми е. Докторката на гинекологија ми рече ако ти е на пораѓај 140 супер, нема простор за паника. Искрено многу ме охрабри за разлика од матичната нон стоп што ми ствара паники Јас имам купено 7 бодиња, пантолчиња 2 од окаиди без пупиња и 2 со пупиња, 2 бањарки, шпиркозни неколку, фустанче со боди, хулахопчиња и пупиња за од болница кога ќе излеземе, 2 пижами од окаиди. Мислам дека горе, доле тоа е, незнам нешто дали пропуштив. Башка кумот иде од Англија и тој изнакупил се, му кажав да купи поголемки за да можам да и облечам се, и од Америка фамилијата исто ќе ми донесе така да покриени сме. Ми остана само да докупам тетра, лигавчиња, некое капче и ваљда тоа е тоа
Знаеш ли дали ти била воспалена кога дошол моментот за вадење? Кај мене нема воспаление и затоа беа некако лабави докторите, ама имам уште цели пет месеца до породување, па страв ми е во меѓувреме да не се деси нешто. Што ако се појави воспаление, или камче влезе во каналот, или имам огромни болки… Премногу ситуации се А ни операција не смеело ете. Ама ајде се надевам како што рече, дека ќе ми дадат терапија па нема да дојде до тоа. Вака во текот на бременоста ти се јавуваа често напади? И како се исхрануваше? Фала ти премногу!
И јас така знам, благо, луто, мрсно, помрсни меса, пржено, газирани сокови, жолчка од јајце, дури и зелка, грав и грашок да се одбегнува зашто потешко се варат. Јас сум и со висок крвен притисок, па сум баш онака ептенски ограничена во исхраната