Која недела си? Мене како ми претана гадењето во 13 недела ме фатија ненормални главоболки, некогаш ни со далерон не поминуваат. Сега терам 17 недела гледам почесто да сум на воздух, вода пијам и б6 пијам 2-3 пати дневно. Малце ме олабави, ама денес вајда зашто се менува времево цел ден ми е надуена ко балон и чекам да ме мавне болка
Јас купив пакување со 5 и ми останаа едни. Со царски бев и во болница не носев гаќи воопшто. Дома ги носев ама по 4 дена си продолжив со високи памучни гаќи.
Gakjite gi zemav od Remedika nemase po drugive apteki 420 den 20 para.A uloskite od zegin 76 den mislam
Здраво на сите повторно пишувам пред некој ден исто така напишав, вчера имав кафен исцедок на тоалетната веднаш отидов во болница кога стигнав таму ме прегледаа и немав никаков кафен исцедок повеќе, но не знаат дали плодот се развивал немам редовна менструација последната ја имав во ноември и им ги покажав сликите од претходниот преглед кај гинекологот што бев ми кажува неможам точно да ти кажам нема сеуште ембрион нема се уште срцева реакција незнаема дали е спонтан или не но разликата е иста како и претходната недела во сликите ги гледала, ми кажа најдобро понеделник оди кај гинекологот твој можеби ке имаш стреќа ке се појави ембрион. Дали имавте слична ситуација 3 бременост ми е но овој пат со клексани и повторно нешто не оди како што треба.
Здраво мамички пред нркоја ден само што дзонав бремена сум ... ваа ми е трета бременост ... првата ми беше предвреме породена во 6ти месец мртво бебе ... со втората кој ја поминав со крвавење на почеток и лежење мирување имам синче кое пред некоја ден наполни 3години и сега еве ме пак... вчера бев на конторла 5 недели сум бремена но ми откри хематом ми даде утрогестан два пати на ден и да не кревам тешко.. ми кажа дека ембрионот е високо во матката дека не постпи ризик за спонтан абортус не крвавам ама со хрматов ме ислаши друго не ми рече ништо само за две нредели на конторла ...некоја да сподели искуство со хематом незнам дали смеам да имаме односи со мм?? За мирување тешко се мирува со 3годишно синче хаха ама не ми ни спомна такво нешто освен да зимам утрогестан два пати и да не кревам тешко
@Evelin1. пред колку време ти беше првиот преглед? Треба да има прогрес, напочеток брзо се развива плодот. Како изгледаше плодот на првиот преглед и која недела ти израчунаа дека си? Кај мене прв пат ко бев по големина беше 5 недела и имаше само жолчно ќесе, а требаше по циклус да сум 7 недела. Ме закажа по 10 дена и тогаш според големина беше 6+4 недели и имаше срце. Мене ми е последен циклус на почеток на ноември, ама според ехо од последен преглед ми израчунаа како да сум добила на 25 ноември. Значи и да си подоцна останата треба да има од еден до друг преглед разлика во ембрионот ако има нормална бременост. Најдобро ќе ти кажат понеделник, јас ти посакувам се да е во ред.
Првиот преглед ми беше 3-4 фебруари ми кажа некаде пета недела си пошто менструацијата ми беше 4 ноември после две недели отидов минатата недела четврток и ми кажа сега си шеста сеуште нема срцева реакција но рано е, и така вчера во болница ми кажаа исто 5-6 недела незнаат ни они. Но цело време вчера имав немир ко да нешто не е во ред пред да се случи тоа
@Evelin1. многу долг период е најверојатно се нема развиено срцева акција. Ќе ти кажат понеделник подобро
Јас имав хематом во 12та недела така нешто ,не крварев и матичниов превентивно ми рече утрогестан ама не го земав и односи да избегнуваме или многу внимателно. Не ни мирував,го снема спонтано за неколку недели сега сум 27ма фала богу се е во ред. Но не сме сите исти ова е мое искуство,нормално слушај си го матичниот и применувај се што ти кажал. Најчесто тие хематоми не прават проблем а и ако не крвариш тоа е уште подобро.
Престанаа попладне болките, ама бебето е спуштено сигурно, тешко се движам и секое мрдање на бебето ми е многу болно како да ќе излезе. Утре ако продолжи ќе одам да ме ѕирнат, ама осеќа мајка дека брзо ќе излезе дечково
Хематом немам, но во 5 недела имав една - две капки кафена крв и гинекологот рече без сексуални односи и утрогестан навечер..