Јас би ти препорачала прво да се смириш, а потоа да се консултираш и со друг доктор. И секако да правиш што тие ќе ти кажат. Или извести ја матичната што ти кажал тој доктор и нека те советува што да правиш. Што и да кажеме тука, да примаш или не, може да погрешиме. Мене минатата бременост резултатите ми беа во ред, меѓутоа морав да примам клексани заради тоа што имав спонтан претходно и направив исптување во ману, и се беше во ред со бебуш, иако се случи тоа што се случи. Инаку различни доктори ми викаа примај, не примај, за да испадне дека сепак треба да примам и наредна бременост. Мој совет ти е ова, сепак ти одлучи си. Ти посакувам се да биде како што треба.
И пренесов што ми кажа докторот, рече оди утре друг да ти препише Не сум ја таа што треба да одлучи дали да примам или не.... Они треба да ми кажа, јас школо за тоа не учев ама сите кажуваат различно така да незнам што да се прави. Денес пак ќе и се јавам
И ај не сум од Скопје па одам секаде каде што треба. Кој е тој матичен што е толкав стручњак да одредува терапија со клексани, и како можесш толку слепо да и веруваш?Ако трансфузиолог нема во твојот град има во Скопје. И Ако од ГАК викаат нема потреба сигурно дека знаат повеќе од твојот матичен, тоа е највисоко ниво во здравство.
Примав терапија и тоа на таа дијагноза 1 клексан до 40мг. Затоа велам, ова твојава терапија од 2 клексани на тие резултати е жива глупост според мене.
А од каде има сознанија пред време? Ц ц ц Инаку не би требало пред време да кажат кој ден ќе одлучуваат? Порано така правеаа во вторник пример владата ќе одлучува за тоа и тоа, а не ова како гром ид ведро небо.
Така ќе биде пак. Ќе известат. И нема одма да почнеме, пр. Ако утре изгласаат нема во среда да почнеме, туку ќе кажат датум.
https://www.slobodenpecat.mk/kje-se...i-mozhno-e-ukinuvanje-na-del-od-restrikciite/ Овде пишува дека наместо утре, комисијата ќе одржи состанок во среда за укинување на дел од рестриктивните мерки.... не знам дали се однесува и за враќање на работа на нас трудниците.
Majkicki zdravo Bremena sum 23 nedela so bliznacinja. Dodeka sum aktivna vo tekot na denot se e ok, no poslednava nedela koga ke legnam nemozam da spijam. Imam bolki vo butovite. Se vrtam, se prevrtuvam gabe. Magnezium zgolemiv, se masiram ama gjabe Dali imate vakvo iskustvo? Sto piete? Kako mozam da si ponognam?
За укинување ќе ги укинат, нели тргнале натаму...ама барем нека затопли малце да може да се седи со отворени прозори, колку толку вајда подруго ќе биде.