Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.520
    Допаѓања:
    8.511
    Да ама така лесно патолошка не даваат.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.260
    Допаѓања:
    4.926
    Ке отидеш во болница во тојот град и ке кажеш дека имаш болки, исцедок, контракции, зависно колку си бремена, или ке си фатиш дирекно врска некој доктор, ке ти пишат таму извештај со препорака мирување и боледување, со тој матичниот ке ти отвори 15 дена боледување, па ке одиш пак, ке ти продолжи уште 15, и после ке ти треба конзилијарно мислење од 3 доктори за да можеш да одиш на комисија.Не е лесно ама ако имаш зор ке се снајдеш со врски и ке отвориш. Мислам дека може конзилијарно и од приватна болница, види повеќе во темата за патолошка.
    јас две бремености истерав на патолошка од реални причини, сега пак треба да сум патолошка ама несакам, многу ми беше тежок периодот лани кога бев дома, посебно психички, и на крај го изгубив бебето, сега неможам сеуште да се соочам пак со недј боже исто сценарио, и одлучив да одам на работа и да терам најнормално,секако додека ми дозволува состојбата.
    Поента ми беше дека не треба толкав стрес да чуствувате заради укинување на мерките, за се постои решение ако е потребно.

На eli25, Kate Rina 93, MilaSs12 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.283
    Допаѓања:
    15.115
    Не е стресно враќањето на работа и обврските околу работата. Се сложувам дека ако имаме обврска помалку време ќе мислиме на глупости, еве јас на пример секој ден нова дијагноза си вадам и сакам да одам на работа, АМА проблемот е што не се почитуваат другите мерки во време на пандемија во смисла носење маски, проветрување, дезинфекција и сл., а повеќето верувам дека работиме со странки кои веќе кренале раце од се. Да не зборам за оние со хемикалии и тешка физичка работа, тие и без пандемија треба да се заштитени. Сепак во оваа состојба посебно сите сакаме да се заштитиме, седењето дома не ни гарантира 100% заштита, но сепак тука секој за себе си одговара.
    Мерката нека ја тргнат, во ред е тоа, но барем температуриве малце да рипнат да можеме на раат да дишеме

На emche05, Bebuli, fana и 2 други им се допаѓа ова.
  4. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.260
    Допаѓања:
    4.926
    кај мене на работа никој не почитува ништо, нити маски, нити хигиена нити проветрување. Гости постојано од надвор имаме од странство кои не носат маски. Сите идат болни на работа зашто фирмата не толерира боледување, и тоа е, со тек на време отрпнуваш.Јас се возам во полна кола со 4 колеги кои болни или здрави за маска немаат слушнато, само јас носам.Како треба да биде ке биде, што е до тебе ке си внимаваш.

На eli25, Rubiii и V.N. им се допаѓа ова.
  5. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.111
    Допаѓања:
    6.649
    Јас работам физичка работа, сега сум ослободена од кревање над 5кг, ама цел ден сум на нога се движам многу и се качувам на скали. Мнооогу ми е тешко, немам воопшто енергија. Се надевам дека после 3ти месец ќе е подобро

6. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.520
    Допаѓања:
    8.511
    Баш после потешко е рачунај ќе бидеш поголема. Стомакот ќе ти смета.

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  7. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    Дали некој разбира?

Прикачени фајлови:

8. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.153
    Допаѓања:
    118.241
    Како тера бременоста се потешко е, цел ден на нога и по скали нонстоп не знам дали е безбедно баш за трудница во 7ми месец на пример.

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.204
    Допаѓања:
    258.509
    Јас сум од почетокот на боледување и се би дала да можам да одам на работа.
    Седењето дома ме убива буквално.
    Детево ми е големо, обврски и немам некои.
    Досадно.
    Овде даваат лесно паталошка. Јас и имам зошто, ама во споредба со кај нас е поедноставно.

Прегелд одложен заради корона. Се слушнав, рекоа ако имам мака да ги побарам.

На Eli23, ivi1987, Coco31 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.111
    Допаѓања:
    6.649
    Во тој случај отказ не ми бега, ќе видиме како ќе е. Начин друг да останам дома немам :(

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.153
    Допаѓања:
    118.241
    Ама гледај до после 6ти месец да одиш .... После и нека давАт отказ ако запнале :(

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.111
    Допаѓања:
    6.649
    Тука сум обезбедена од заводот кога ќе останам без работа ќе ми плаќат 80% од платата следните 2 години, плус породилно 3 месеци. Така да веројатно ќе го изберам тој пат…

13. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.611
    Немам некое познавање на темава, но гледам дека никој не ти одговорил. Микробиолошки брисеви пред останување трудна се подразбира. Исто и хормони дали имаш испитано, знам дека нивните параметри може да влијаат на тоа дали ќе се задржи плодот или не. Најчесто причината е хромозомски абнормалности на плодот на што не знам дали воопшто може и како може да се влијае . Ти посакувам многу среќа и следната бременост да биде успешна :hug:

Последна измена: 1 март 2022
  14. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.608
    Допаѓања:
    53.044
    Изгледа само мене ми е најубаво дома бремена да седам.
    Поготово прво тромесечие..не знам како би одела..тоа гадење ,повраќање ,умор..
    Јас дома едвај девојчето го гледав,а не на работа да одам.
    Сто пати сум рекла алал да им е на тие што одат од почеток на работа,што можат да издржат:bow:

На Eli23, Anturium, Erika.greeneyes и 4 други им се допаѓа ова.
  15. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.283
    Допаѓања:
    15.115
    Види убаво распрашај се, сама ако си отидеш не сум сигурна дека ти следува од завод, само ако работодавецот ти го раскине договорот тогаш.

16. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.111
    Допаѓања:
    6.649
    Следува, ама казнуваат 2 месеци. Од 3тиот месец почнува да ти тече исплата

17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.168
    Допаѓања:
    124.627
    Има само апликатори?
    Мене последно тешко ми одеше да го ставам, осеќам како потечено да ми е внатре, пецкање, брисеви негативни ај и уринокултура направивме оак негативни на крај ми рече ваљда ти е од некоја состојка на утрогестанот реакција, да го пијам и баш се нервирам оти нели подобар ефект има вагинално:(

18. AugusTina!

AugusTina! Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    1.416
    Ехо и крв за приска на 13та недела нели треба да се прави. Ехото супер, крв еден ден покасно дадов и ме одбија пошто најмногу 24 часа требало да поминат. Ете пропуштив тоа, гинекологов вика тоа е сега, битно по тоа што видов на ехо се е супер и нормално. Со крвта зафркнав, има простор за загриженост?

19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Не се грижи ако е ехото добро, поважно е тоа. Требаше да ти кажи веднаш да одиш, мене ме испрати одма после прегледот за крв. За првото правев само скрининг, тогаш ми рече нема потреба за приска, се беше во ред. Ако ти е мисла оди на приватно во ист ден се направи си, до 13+4 има рок.

На AugusTina!, fana и eli25 им се допаѓа ова.
  20. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Мое лично мислење е дека приска е многу непотребен тест.
    Самата дефиниција на приска е дека е статистички тест, а не дијагностички.

На AugusTina!, stsmua05, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.