Зависи какви ти се (внатрешни, надворешни), тешко се лекуваат ама јади течна храна периодов. Можеш да земеш факту маст.
Nadvoreshni...jas I predhodno si gji imav ama si koristev antrolin krema,prochitav vo upatstvo pishuva deka ne se preporachuva vo bremenost.
И ја сум со низок хемоглобин, железо, еритроцити... Само со тотхема ампули се покачуваат брзо, заедно со витамин ц. На некого му се гадни, јас ги пијам со цеден портокал и супер ми се.
Земи факту дозволена е во бременост, јас лично не сум имала потреба да ја користам ама пациентки што доаѓаа во аптека беа задоволни. И течности многу, јаткасти плодови и пешачење.
Колку е опасно и што е Гарднерела Вагиналис во вагина? Друго се е негативно, ова прв пат на брисеви ми се јавува. И зошто е кај Рубела позитивен наодот, од вакцина или сум прележала?
Дали некој од вас имал искуство со бактерија proteus mirabilis. Веќе по втор пат ми ја наоѓаат и на брисеви и на уринокултура. Пиев антибиотик, полигинакс вагиналети ставав и пробиотик. Дали има некој што ја излечил успешно?
Најдобри витамини за во бременост,со најмногу железо? До сеа ги пијам ПреМама ,ама се мислам дали да ги сменам ако знаете некој подобри препорачајте.
Јас пијам ПреМама од како дознав дека сум бремена и не сум имала проблем со крвна слика до сега у 37ма недела железото ми е 20ка, а не пијам ништо дополнително.
Да, железото ми е супер, хемоглобинот ми е послаб ама ништо многу страшно. Имаат и добра доза на омега, 300 мг.
Девојки како се справувате со такихардии? Мене на почетокот ми се јавија поради ниско железо. Со тек на време ми се средија, ми се поткачи железото. Еве денеска пак имам, пулсот ми е 130. Од што ми е голем пулсот се осеќам изморено
Леле и ја истите маки ги мачам , јас имав и пред да останам трудна, откако останав трудна железото ми се намали почнаа уште повеќе секој ден 120 пулс. Па го поправив железото фатив корона и еве сеа више не знам што да правам,верапамил не помага.