Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.692
    Допаѓања:
    1.793
    Јас ништо не земам за такихардиите. Мене ми беше 10 железото и имав мака со пулсот. Кога имав корона железото ми беше 22,чудна работа, на сите им паѓа. Сега пред некој ден правев анализи и 16 ми беше, што значи не е 16 слабо ама еве такихардии имам сабајлево и тоа во мирување ми е 130. До вц да станам и осеќам замор :(

2. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.611
    Исто и мене кога имав корона 20 ми се качи железото . Само што мислам последица ми е тахикардијата бидејќи кога бев болна 160 ми беше пулсот 2 дена и притисокот ми се качи. Не земам и јас ништо сега гледам да се смирувам да не мислам на тоа ама тешко е те разбирам скроз. И заморена и ми се врти и немам волја за ништо , ми препишаа магнезиум цитрат и верапамил ,но како што кажав верапамилот ама ич не помага дури и одмага така да...

3. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    И мене во корона ми се качи и се чудев:^)

4. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.260
    Допаѓања:
    4.927
    Почнав да пијам плакенил пред 2.5 месеци. Првите 2 кутивчиња ги имав набавено од Грција. Третото сега што го пијам го набавив преку Жива фарм од Велес, ама чудно некако премногу горчат апчињата, имаат рок, ист производител иста амбалажа со предходните.Ги пијам ама со мисла, др избор немам.Има ли некој слично искуство сега што пие да ми каже дали горчат така нормално?

5. SarChee

SarChee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2013
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    371
    Консултирај се со гинекологот.Јас имав ковид и тогаш ми се појави тахикардија.Бев на кардиолог,мене пулсот ми се движи од 100до130 меѓутоа не е секојдневно и по 24часа така.Се средува,па пак се појавува.Кардиологот ми рече дека не ми дава терапија,кај бремени жени може да има отстапки и тој толерирал до 120.Ако бил пулсот константно над 120 тогаш давал терапија.Ми рече што помалце физички замор и магнезиум и Б витамини(кои и секако ги пиев)

6. ZelenaSnegulka

ZelenaSnegulka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    35
    Женички има ли некоја родено 37+4 и како поминала, мислам со бебето се ли било ок?

7. Com.vik

Com.vik Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    33
    Да јас се породив 37+4 бебе беше супер немаше никаков проблем

На ZelenaSnegulka и fana им се допаѓа ова.
  8. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.854
    Допаѓања:
    18.710
    Бебиња од 37+ се сметаат за термински бебиња.

На Mateas, stsmua05, ZelenaSnegulka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.879
    Допаѓања:
    142.170
    Да ви се умешам во муабетот со тахикардии. Не сум бремена, но и во бременост и пред и после сум со тахикардии. Во бременост мислам повеќе пати отидов на лекар заради тахикардии отколку редовните прегледи.

И мене во бременост ми беа многу позачестени. Пиев Верапамил цела бременост. Прво 1 на ден а писле ми ја зголемија дозата 2 х1. Посетив и кардиолог, правев екг и ехо. Се беше добро.
    Еден доктор, кога отидов една ноќ ми рече дека и како расте плодот притиска на дијафрагмата и знае да даде тахикардии. Дека и тоа е една од причините за нивна зачестеност. Кардиологот исто рече се толерира до 120 пулс
    А знам колку е мачно со тахикардии.

Е сега, секогаш кога и да отидев на лекар или на кардиолог кога имав мака со тахикардии, сите ме прашуваа дали имам ниско железо и проблем со тироидната. Сите доктори тоа го потенцираа. Дека изместена вредност на тироидната дава зачаестени тахикардии.

Знам дека ви е преку глава од прегледи, ама еве консултирајте бар со гинеколог и ако ви потврди проверете си тсх и фт4( или фт3 беше, заборавив).

А инаку, освен мирување, нешто благо јадев и чекав да пројдат:)Некогаш ништо не помагаше:(

На Kasiopaja221, MilaSs12 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  10. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.692
    Допаѓања:
    1.793
    Може и мене ми е од короната :(
    На сите им паѓа нас ни се качува, тешка работа. Кој знае шо чума е ова.
    Мене пулсот до 90 ми иде. Ама еве денеска до 130. Кога лежам ми е подобро, се регулира ама а подстанам и се осеќам ко на маратон да сум била.
    Тероидна секоја контрола (еднаш месечно, некогаш и два пати) испитувам и во ред е до сеа. А јас сум приметила благо ако каснам пулсот ми забрзува и притисокот знае да ми се поткачи. Кај мене благото не влијае добро

11. SarChee

SarChee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2013
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    371
    Знам,во зборување се заморувам кога ми е покачен пулсот а не па при движење.Ми се покачува и при мирување.Замор голем ама битно не е целодневно.Јас тогаш гледам да сменам мисли,да мирувам ии може смешно ќе звучи ама прегратка ми помага.Ја гушкам керка ми,и ми се подсмирува

12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.646
    Допаѓања:
    175.056
    37+3 го родив Славен, царски.
    10/10 оцени доби
    Супер е пупу

На pamelche, Suze18992, Лаура82 и 11 други им се допаѓа ова.
  13. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.692
    Допаѓања:
    1.793
    Да, гушкањето со саканите помага во бременост за многу работи. Ич не е смешно :*
    Јас имам разбрано штом влезеш во 36та може да се породиш. Детето е спремно и не постои никаков ризик или компликација

На ZelenaSnegulka и SarChee им се допаѓа ова.
  14. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.276
    Допаѓања:
    47.085
    Јас се породив во 36+5, заведено ми е како прематурче. Здраво право , без никаков проблем.

На ZelenaSnegulka, ShtruMfeticka и Arababy им се допаѓа ова.
  15. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.646
    Допаѓања:
    175.056
    Во 37ма треба да влезеш за да не се рачуна како прематурче

На ZelenaSnegulka, Arababy, ShtruMfeticka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.692
    Допаѓања:
    1.793
    Што е прематурче? Прв пат го слушам изразов... Предвреме родено...?

17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.157
    Допаѓања:
    118.268
    Да.

На MilaSs12 и ShtruMfeticka им се допаѓа ова.
  18. kalinaka

kalinaka Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.073
    А каде тоа заведуваат дека е прематурчр? Моето е родено во 35та недела, здраво, право. Само на картончето од болница пишува дека е родено 35та недела нигде на друго место

19. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.276
    Допаѓања:
    47.085
    Не сум Мк, ама и јас знам дека од 36 недела си веќе 9ти месец и не се рачуна како предвремено. На прашањето зошто, ми одговорија дека треба да е 37+ .
    Битно запишана ми е како прематурче.
    Очигледно имаат различни калкулации.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kalinaka

kalinaka Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.073
    Да и јас знам дека пред 37 се водат како предвремено родени, само мислев дека некаде пишува, а јас не сум видела.
    Инаку моето предвремено родено е веќе момче од 6 години, умен, убав и голем на мајка :)

На Bebulleee, ZelenaSnegulka, Kasiopaja221 и 2 други им се допаѓа ова.