Ги водат како прематурчиња се мисли таму во болница додека се, ги следат дали се за инкубатор или топло креветче. Зависи од која недела се препорачуваат и проверка на слух и ехо на мозок итн.
Само што доаѓам од контрола, бебка супер, се во ред, си побарав др. да ми измери цервикс и тоа во ред над 4цм, е ама на ехото кога ми мереше цервикс, баш точно до цервикс, како од едната страна, од надвор фактички, имаше како една точка темна, како циста што би изгледала полна со течност. Др. вика ништо сериозно, некоја "жлезда" е, не влијае на бременоста. Дали некоја нешто слично сте виделе, сте имале? Се замислив малку...
Zeni , za ddmeri i hemostaza treba da sum gladna ??? Deka prviot pat od sabajle odev i gladna pojdov ama sega sum 12 chasot , nema shansi da izdrzam do togash ... Mislam deka nema potreba od glad
Дали некоја има користено нео-пенотран вагиналети? Ја ставив пред легнување, не станав воопшто од тогаш, а осеќам дека е истечена. Како ќе делуваат вака? И тоа подлабоко ја ставив, мрсни се и тенки.
Zdravo devojki, da ve prasam jas sum 18 nedela bremena i ikat 3 dena kaj sto mi se pojavuvat edno golemo cesanje vo dolniot Del na stomakot a deneska i vo gradite lelee ke poludam. Ne znam dali e toa normalno ili da ne e pocnav pred 3 dena da se mackam na ovie delovi so edno maslo weleda za strii. Aj ve molam sa iskustvo
Во книгите пишува дека бебиња родени пред 37ма се прематурчиња. Само Не сите имаат потреба од кислородна подршка, инкубатор и сл. Нема ништо страшно во терминот предвремено родено бебе.
Никој не кажа дека е страшно но обично тие што ги водат како прематурчиња ги праќаат на понатамошни испитувања после испис од болница.
Да да, ако има потреба. Исто и кај термински бебиња може да се јави потреба од понатамошни испитувања. Зборот ми беше дека бебе родено пред 37ма е предвремено родено бебе, т.е прематурче
Пак ќе кажам дека се зависи од бебето. Тим доктори имаат кажано дека не се водат како предвремено родени деца.
Видов во бутик Ања и Шерон ама само труднички фармерки,избор никаков. Јас си нарачував од бутик за трудници Ева.
Веќе 2-3 дена ме боли деснат града од страна накај мишката, дури и тој мускол накај мишката и под раката ме боли.Си реков од прслукот е од жица што ми е тесен, еве 2 дена носам без жица ама сеуште ме боли.Дали лошо спијам, како и раката надоле ме боливнатрешниот дел под мишката.На лекар сум дури за 10 дена, има ли простор за паника?Ехо на гради немам правено никогаш, се прави ли тоа во бременост? Првото синче го доев 22 месеци, и за второто веднаш добив млеко, па пиев бромергон да прекине.
Женски тие што сте ставале утрогестан кога идете за брисеви како правите? јас сум утре за брис, па да ги испијам вечер и утре сабајле се мислам, зошто мене ми е кажано вагинално да ги ставам а знам може и да се пиат ❤️
Гарднерела Вагиналис e најчест патоген кој предизвикува бактериска вагиноза. Присутна е во вагиналната флора во мал број, а доколку природната вагинална средина е дисбалансирана, Гарднерела може да пролиферира што чест случај во бременост, па и некое време по раѓањето на бебето. Се случува поради промена на pH вредноста во вагината, а сето тоа заради лачење на хормони и адаптација на телото на бременоста. Сума сумарум, не е страшна! Конкретно овие ги немам користено, ама со мрсни вагиналети искуството ми е да се ставаат во фрижидер пред апликација, да се стврднат малку за полесно аплицирање и да се користи апликатор. Инаку течат во секој случај, како и надвор така и внатре, затоа не би се грижела. Да прашам, дали некоја од вас има примено бустер или воопшто вакцина против корона за време на бременост? Ако да, кои се вашите искуства?