Заради истиов опис мене ме фати паника отидов на преглед одма, се беше во ред. Докторката рече дека може и неосерно да мокрам ,т.е бебето да притиска на мочен меур и да испуштиш малку урина. Ако ти е мисла оди си сепак на лекар
Епа зошто медиумиве, а и комисијата им вршела притисок. Дека месец дена дава предлози а владата не ги усвојува. Граѓаните биле збунети околу меркиве. И овие од Сител добиле краток одговор дека утре ќе одлучуваат.
Исто и јас после 12+ 13 осетив прво движење, се разликуваат цревата од бебето. И на ехо е доста активно и така беше дека цело време лежев. Сега се движам и го немам осетено 2дена можи
Дали и со антибиотски вагиналети треба пробиотик плус да се пие? Само заборавам да прашам нешто кај гинекологот, т.е мм беше вчера по рецепт и не прашал. Го имам овој пробиотик дома цела кутија, можат да се пијат во бременост така? Имаат брусница и Б6 плус, и баш за вагинална флора се наменети.
Devojki za nekoj den sum 26 nedela Deneska imav mn bolki vo zeludnikot, ova mi se slucuva vtor pat, primav infuzija i se smiri Sto vi pomaga za bolki vo zeludnik ?
Devojki sakam da prasam dali nekoja mamicka e skoro porodena na Gak i kako e zadovolna od uslovite od personalot, koj doktor ja poroduvase, za spontano poroduvanje poveke me interesira, vi blagodaram odnapred so lesno na site
27ма недела и бебчево го осеќам ниско , кај карличните коски де од една страна де од друга и тоа баш непријатно како да ме чепка со прсти внатре осеќам и удари во ребра двете страни ме болат ама ова доле ме загрижува како може такви движења да бидат.
На денешниот преглед ми кажаа дека плодовата вода е малку намалена, не е алармантно, ама не смее да се намалува, тек ја почнувам 20-та недела. Ми рекоа да јадам повеќе благо, за две недели сум пак па да видиме дали ќе се зголеми. А јас сирота со висок притисок и камења во жолчка баш и не смеам благо, а ради килажа секако го одбегнував уште на сам старт од бременоста Ама ќе земам малце замав овие две недели, па се надевам ако се зголеми после ќе можам да ја одржувам со благо на минимум. Некој да имал вакво искуство, да каже дали успеало со благо, да ме утеши…? Малце страв ме фати искрено, иако рекоа дека не е страшно во моментов.
И јас така осеќам, а јас и ти исто сме со неделите. И не знам дали е бебето, гасови или некој мускул. Зошто а осетам нешто ја ставам раката и после не осеќам ништо хаха