Da, sekoe sabajle se budev so bolki u noze i oteceni stapala vo period od 17-20nedela. Eve veke 24ta teram, cetiri nedeli ne mi otekle. Konsultirani dvajca ginekolozi - takva mi bila bremenosta, site analizi bea vo red
Мешиња Дали имате некои промени на кожата? Јас со првото имав многу пеги, сега ми се појавија темни кругчиња но од неодамна на едната рака и на лицето бели дамки и линии…. Баш ме насекира, ќе консултирам и кожен лекар
Мене лицето ми е лом, пубертетлика не ми е рамна Ми излагаат по неколку акни дневно ама буквално ко на цртаниот со том и џери кога том вадеше сипаници Од минатиот пат имам една потемна флека на челото која маааалце ми избледе но уште стои, па чекам да се породам и да пробам со поагресивни креми, сега не ми се фаќа баш
И јас од пред некое време приметив промена. Имам како точки на рацете и на бутките. Денес сум на гинекого ако не заборавам ќе прашам.
Треба да купам памперси. Некој искуство и препораки од кои да земам и величина? Прва бременост ми е и појма си немам
Јас мислам дека овие не треба да се пијат во бременост, прочитај го упатството,и на страната на зегин имаше опис.
@macalavica не пишува нигде дека не се дозволени во бременост. И на официјалната страна на Провен читав сега во информации, баш наведено е дека се погодни за бремени жени.
Во Бебе имаш тема за пелени, таму има искуства од мајки. Јас се решив за baby love од dm, величина секако 1.
И мене матичната ми ги замени линекс со овие, да ги пијам додека примам цефалексин. Е сега јас цефалексинот треба да го земам на 12 саати, а на ова стои дека еднаш дневно се пие, па ме интересира колку пати треба да го пијам. Нели пробиотик се пие два часа после антибиотик. Е сега по две ли дневно и од ова да пијам?
Пиши ми , ќе консултирам кожен и јас. Бели и кафеави дамки исто? Ваљда од хормони ама секаде ми оди памет
@Freckles. не знам искрено, ама пишува на нив дека може да се зголеми дневна доза. Консултирај се пак со матичната, најдобро ќе знае.
Сабајле вртев, сега ми безвезе пак да вртам... Ај може некоја тука ќе има искуство. Реално пробиотик е, не би требало да штети.
Ме замисливте.. Јас пиев Цефалексин 12чх2 една доза, ставав всгиналитети Полихарс или како и да се викаа,а антибиотикот го пиев со баланс јогурт многу....не земав друг пробиотик... Тоа беше во јануари, но ваљда не погрешив,и беше во консултација со матичната...