Германија барем во мојата покраина се носат маски, во затворена просторија или институции не смееш без маска и тоа ФФП2, со обична не смее. И се почитува од сите, од денес олабавија минимално мерки ама маските остануваат уште некој месец сигурно
И јас од вчера со сливите. Ги земав за во овесни, сецкани, ама и така се убави. За скринингот мене ми рекоа 21-22 да одам. Има ново со мерките? Почнав да отекувам во дланките, а не јадам мн солено. Тек сум 17 недела, рано е сеа да се претвотам во Шрек. Кажете чаре шо да се избегнува.
Mislam deka ke se ugusam,pa deka pritisokot ke mi se kaci, pulsot, ke dobijam panicen napad....haos, pa ako sum carski kako ke ja podnesam spinalnata ...
Исто Како се ближи терминот се повеќе и повеќе паничам. Срцето ќе ми излезе преку цел ден мислам на тоа што вика матеа почнав и да сонувам
Панични напади и јас имам. Општо од болници се плашам. А влезам во болница рацете ми се потат ми се стемнува срцето ќе ми излезе како пред онесвестување сум
Како се чувстуваат Braxton hicks (лажни/рани контракции ваљда), сте имале ли ? Од време на време имам некое чудно чувство во стомакот како да ми се стегнува неколку секунди и како да останувам без воздух не знам дали е тоа.
Исто и јасс,докторката ми рече скроз да избегнувам солено, да јадам салати,месо,риба.. Многу тешко за мене пошто многу сакам сол,ама заради бебе се трудам максимално да не користам и сега ок сум