Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Eeххх,мојот почеток беше бетер,лошење,гадење,главоболки,а станам до тоалет со придружба,зашто еднаш се случи да се онесвестам....сите симптоми беа кај мене собрани :) а за јадење ,да не видев ништо,само мандарини....првите недели ослабнав неколку кг.ама тоа за бебето не беше важно,си напредуваше...така да,слушај совети од доктор и ќе помине...јас за лошење пиев вит.Б6,и ми помагаше,барем не повраќав ....
    Те чекаме во второ тромесечие,како ќе ни кажуваш дека мн.ти се зголемил апетититот,кај мене се зголеми во петти месец....;)

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Mamcki znam uste mi e rano, no sepak razmisluvam i na taa tema....kakvo poroduvanje bi sakale koga bi mozele da birate? dali prirodno ili carski? dali so epudralna pri prirodno ili ne? i sl.....strav me faka od sekakov nacin :wasntme: i iskusni mamicki da ni pisat bi bilo ubavo....:hai:
    Inaku jas sum popravena 9 kg.a sum 31 nedela....mislam deka ne e loso :D

Iaku imav tezok pocetok prvite tri ipol meseci, iako nitu ednas ne povrativ mi se gadese po celi 24 casa, no sepak koga ke sednev si jadev :)) i pak posle maka....edinstvena zelba mi beja zeleni jabolki hehehe a jabolko mi e najneomileno ovosje :D i sega da go pomirisam na primer lenorot togas sto go koristev vednas mi se gadi me podsetuva na toj period heheh i sl....sega fala bogu sum super uzivam i vo kafenceto sega:rofl: i vo sekoj obrok:$

Последна измена: 9 февруари 2015
    На menelele, makedonkamak, Bufi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас би бирала царски пораѓај,со целосна анестезија,доколку може :) Ти како размислуваш на таа тема?

4. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Pa nekako mi odi pametov za prirodno poroduvanje no so epiduralna anestesija.....e sega mi e strav od anestezijata, pa dali ke bidam dovolno kompatibilna za da izleze bebceto po normalen pat heheh ama pa od druga strana bi pravela i carski neznaaam celava sum vo zbunkaaa.....razmisluvam na momenti pa ke si recam samo da dojdam do 9 pa kako ke tece rabotata vo konsultacija so doktorite taka.....:sweat: ali ipak nemozes da ne razmisluvas heheh

На menelele и espana им се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.942
    Допаѓања:
    327.041
    Царски веке неможе по желба особено не во државните клиники .

На elena.mak и espana им се допаѓа ова.
  6. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Во право си сега со новиов закон неможе да бираш во државниве клиники,освен ако немаш силни врски па да напишат дека имаш индикации за царски.А во приватните си бираш,но нормално докторот настојува доколку може природен пораѓај.

На makedonkamak и Ivanushkaa им се допаѓа ова.
  7. bambusce

bambusce Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    594
    Во врска со породувањето од искуство со царски не би препорачала, се разбира само доколку се мора што беше случај со мене.Најубаво ти е ако можеш да бираш природно со епидурал.Царскиот ти е операција,опоравувањето трае подолго,ќе мораш да имаш помош со бебето,можни се главоболки од спиналната анестезија итн.Има тема царски рез може да си исчиташ и да прочиташ различни мислења.

На Ivanushkaa и Bufi им се допаѓа ова.
  8. maweja

maweja Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2014
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    325
    Го дознавме полот на бебчето...... што мислите вие,што е? :lol:

На Mekuska, elena.mak и Bufi им се допаѓа ова.
  9. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Ајде пиши да знаеме,не не држи во неизвесност ;) девојче ,мислам :)

10. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Jas bi odela a i ke odam po priroden pat, se trudam da ne mislam i ne razmisluvam za poroduvanjeto.Znam deka toa koga ke krene samo po sebebrgu ide i nemoze nisto da se napravi vo toj mig taka da kako za site zeni taka i za mene neka bide, i da boli ke pomine, ama radosta e nasata cel , ke mislam na taa cel, na sredbata so angelot koj dolgo go iscekuvav i nosev ispod srceto, ise nadevam taka ke bide polesno. Ke zemam i epiduralna, iako nekoi se protiv,
    Inaku za carskiot i ne sum bas, toa e sepak eden vid operacija, moze da se zagubi mnogu krv, potrebno e i vreme potoa za oporavuvanje, i pomos za okolu bebeto, vaka podobro malku poveke bolka ama koga ke se rodi bebus zavrseno e, a so ranata od carskiot treba uste dolgo potoa da se vnimava! toa e moeto mislenje, Moevo nema aber od izleguvanje,:^)

На menelele, makedonkamak, espana и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Ajdeee ke bide nabrzooo....juhuu izdrzi :Dinaku i jas se mislam kako tebe...samo me plasi kako ke bide i so ranata dolu neli sto zasekuvaat...kako ke bide posle toa,ama kako gospod rekol, navazno e beceto da bide zdravo i zivo se se izdrzuva:inlove:
    Edvaj cekam da ni raskazete kako ste pominale....daj boze so lesno da e pozz :*

На menelele, espana и Bufi им се допаѓа ова.
  12. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Jas ne se mislam, sigurno odam po priroden pat, samo ako vo medjuvreme nesto ne iskrcne pa da moram carski. Zasto posle da se pazam so nedeli , koga moze da stisnam zabi eden den, ke boli ama i drugi zeni bolelo,pa se oporavile, taka i jas, ama potoa ke mozam da si go drzam normalno bebeto vo race , da ne se plasam sekojpat koga ke go zemam,, ionaka sum sama vo strana drzava, nemam nikoj osven maz mi da mi pomogne.....Taa radost koga ke gi vidime tie ocinja ke izbrise sekakva bolka sto ne maci:) Edvaj cekam da se porodam, 40nedela sum, ama seuste ni P od poroduvanje:rofl::smirk:

На menelele, makedonkamak, elena.mak и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Природно е природно,нема муабет,ама секој раскажува свои искуства ,има предности и недостатоци и при царски и при вагинален пораѓај.Мои две ептен блиски се породија царски и за три дена беа на нозе како да немале операција,се зависи од сам организам.Убаво велип Буфи,најважно живи,здрави бебиња,а за друго како ќе каже докторот ;)
    @Bufi ,подготвувај се,за тебе прогнозирам Среда.За @Markiza30 ,реков Недела,еве ја нема ;) ;) ;)

На makedonkamak, mariz, Ivanushkaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.825
    @Bufi nedelava mora da bide :D Kojznae kolku si vozbudena, leeeeele i jas edvaj cekam, a imam uste 2 meseci skoro :D

На Ivanushkaa, Bufi, menelele и 2 други им се допаѓа ова.
  15. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Работата со царски рез е што покрај стомакот се сече и матката, затоа не се препорачува повеќе од два царски реза.
    Инаку долу сечат само ако има потреба а и подобро е да ве сецнат него да се распукате, се шие со средство за здрвување, не се ни чувствува, конците сами се распаѓаат, пече првите неколку дена кога се оди во вц и незгодно за седење и после си заздравува и се заборава.:hai:

На Ivanushkaa, Bufi, makedonkamak и 2 други им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.825
    Iskusna mamicka, eve od vakvi slusajte soveti (vo ovoj slucaj citajte) :D Sekako deka nema nikoja od nas isto da pomine, ama ako ima sansi za priroden poragjaj zaso da ne :)
    Se poragjas ti go davaat da go vidis odma, tuka emocii te obzemaat i zaboravas na nesto...sig ne na cela bolka ama mora da se istrpi za bebus, pa vo toa e majcinstvoto... Bolkata vredi jas mislam za nasite dusicki :)

На Bufi, menelele, makedonkamak и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Сигурно е дека нема сите исто да си поминат само секогаш е подобро да се оди на варијанта природно породување, царскиот би требало да биде само ако е животот на бебето или мајката загрозен, бебето е карлично поставено, значи треба да биде лекарска одлука а не одлука на мајката која се сака природно да се породи поради страв од болка.

Инаку да кога ќе ти го стават бебето на градите се забораваш, мене колку ме шие со вториот син кој е роден 4.585 па ете и трето родив.:lol:

На MacenceEna, Bufi, makedonkamak и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Јас и Ирма сме добри. Се заврши за 2 саати, природно се породив на 7 ми. Денес одиме дома ќе ви пишам детали. <3

На Maceto123, menelele, MacenceEna и 17 други им се допаѓа ова.
  19. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Лелеле,колку те мислевме,бравоооо,да е жива и здрава ќеркичката,голема да расте и сите заедно да си имате само среќни мигови. :) :) :)

На Ivanushkaa, Bufi и makedonkamak им се допаѓа ова.
  20. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    Cestitkiiiii! Da ste zdravi i zivi i se najubavo...