Braceda mi bese so istencena matka no ne znaese se dodeka ne zavrsi so bolki i iten carski. Imase zaguba na krv no sepak dobro pomina Za 5 dena doma bese
Можеби. Но пример за дневни дремки дали е проблем да спие на друго место? И да си стекне рутина кое е дремка а кое ноќно спиење?
Секој вторник има седница на влада? Толку немам поима што и како е, не ни гледав вести, сега од мака ги гледам
нема да можеш толку мало бебе да учиш што е ден, а што ноќ, не знам како ти е дома ако можеш цело време да го шеташ креветчето натака навака, али јас ја имав истава мака креветчето ми е во спална и иако е на тркалца мн сме кнап и не можев да го шетам во дневна, па по совет тука од форумов си купив гнездо и дневните дремки си ги тера на гарнитура во дневна во гнездо, а на почетокот ја ставав и во количка пошо и таа ми е во дневна. чисто како совет
Јас го имам првото. Здравје сега ке земам и некое со нишање или лулашка.видов дека требало и лулашка да имам оти за првото тоа баш и ми требаше.
Женски што е со вит А? Сега читав дека не било добро да се пие во големи количини,било лошо за бебето. А јас во витамините што ги пијам има вит А. А пишува дека се пијат во бременост и за време на доење
Девојки забот ми отече и треба да пијам антибиотик дали знаете дали смее да се пие серопептазе утре влегувам 9ти месец
Ако пишува тогаш се соодветни количините. Вит А не се исфрла од телото преку урина како други витамини и затоа може да е опасен.
Па добро, тоа може првите месеци, ама планирам и до поголемко да спие во креветчето. До кај 6 месеци ваљда ќе се стави некој ред, шо знам Јас наместо гнездо мислам и трудничката перница ќе ми заврши работа оти е огромна
Јас како што слушнав пред некој ден на вести. Дека до сега владата секој понеделник заседавала за усвојување на мсрките. А сега месец дена ги немало никаде.
@kristina.k @MilaSs12 Се понашам ко прва бременост да ми е Од се се паничам. Spoiler: Вит А Вајлда не е мн а?
Овие два дена не го осеќам многу бебето да мртка, порано повеќе мрткаше. 21 недела сум, не знам каде читав дека тука или на друго место дека е нормално сеуште е малечко, ама мене секакви мисли ми се вртат низ глава, рацете ми се постојано на мешето.
Ко што гледав по датите, немаат некое правило. Некогаш имаат на три дена, некогаш на една недела. Ама најчесто имаат во вторниците. И јас не сум следела ич искрено, сега чисто пошто ме интересира кога треба да се појавам на работа, да не утнам.
Не се паничи мајка. Големи количини на вит А се мисли да не земаш додатно на овие што ги има во мултивитаминот.
Да,веќе и кажав во болница дека сакам. Кога примав епидурал првиот пораѓај неможев нозете да ги движам, дури кога почна да ме пушта анестезијата тогаш почнав помалку. Ова од искуство го пиша дека си се движела слободно? Зашто јас баш напротив, едвај успеав страна на лежење да сменам, ги префрлав нозете со раце.
Со епидурал треба да се движиш. Јас бев подвижна, болки немав. Само кога дојде времето за напони ги чувствував.