Во шампонот имав ставано шишенце АД капки. Додека дознав дека не треба и се освестив дека уствари го внесувам скоро бев некаде на крај на прво тромесечие. Ми рекоа дека не е страшно зашто го испирам. Ваљда не сум направила беља.
When the dose of preformed vitamin A is above 10,000 IU per day, there may be a potential risk. Толкава доза на витамин А треба за потенцијален ризик. На друго место пишува над 25,000. Нема шанси да се внесе преку капки или витамини толку.
Хелоу. Пишувам тука дека темава ни е најактивна. Секој месец конзилијарно ми го продолжуваат боледувањето за време на бременост, минатиот месец поднесов во фонд на 02.02, но поради грешка на мојата фирма парите ми ги исплатија дури крај на месец. Новото боледување го поднесов на 28.02(бидејќи сум на товар на фонд), па после колку време од поднесување да очекувам да ми исплатат плата..?
Со епидурал бев во Систина се породив спонтано, баш ми напоменаа дека нема да ги осеќам нозете. Спинал е инекција а јас имав катетар во половина. Незнам зашто вака, сега ќе видам како ќе ми делува епидуралот со второто породување.
Кои витамини се подобри фемибион 2,премала дуо или провен со пробиотик? Треба да пројдам на 2ка па се мислам кои да ги земам.што е разликата помеѓу фемибион 2 и премала дуо?
Дали некој знае на ГАК кој доктор е на цтг во среда? И каков им е распоредот, им се менува неделно или месечно или пак не им се менува?
Јас ги пијам пре мама и од почеток немам проблем со крвна слика и имунитет мислам дека ми е од нив ме држат у живот Од Куманово си иначе ? Пред некој ден прочитав дека си возела од Ку до Ск за прегледи па заборавив да те прашам , слабо има членки од Ку активни
Слични се, само што Провенот имаат плус пробиотици. Јас фемибион 2 пијам, пред бременост ми беше послаба крвта од сега.
Sto e so AD kapkite ??? Pa mene sovet od drugarka mi beshe za machkanje na meshe , bademovo maslo so ad kapki izmeshano za da se obnovuva kozata koga puka ... Machkav nekoj period jas na meshe ... ama bademovoto nemozev da go podnesam i prekinav pa zedov od tie gotovi sto se masla ... Od kade sega ova za ad kapkite ??? Samo me potresuvate so nekoi infa
Ради витаминот А кој што не треба да се внесува во големи количини. Ради тоа нели и трудници не смеат да јадат џигер, ради голема концентрација. Ама не се секирај, повеќе членки кажаа дека не може толку да се внесе за да штети.
Влегов во 34 недела. Денес осеќам болка во низок абдомен (cramps) и осеќам болка при движење на бебето. Допочнително како грчеви во кичма. Ме фаќа паника. Нормално е ова?
Da, valjda lazni kontrakcii se, a za bebceto denes mu se saka da e poaktivno i da te razmrda malce poveke imam momenti koga duri se okocuvam od silno sto udira, ne se plasiiii
Траеше неколку пати по 10 минути и мислев готово се пораѓам порано еве сега се смири какоо никогаш да не ме болело. Фала драга
Не, немам инхалатор. Во едно тенчере го сварам чајот и се наведнам над тенџерето со главата и вдишувам, врз главата ставам крпа. Колку можам вдишам па се тргнам на страна и па од почеток така неколку пати.
Дали со спуштање на стомакот доаѓа и до полека отварање и почнување на процесот Или нема врска тоа, да не се надевам за џабе Пред 4-5 дена ми беше само омекнато грлото но затворено, а од синоќе како да ми се спушти стомакот, некако така ми изгледа 38+3 сум денес