Јас ја имам, се откри на брисевите во 13 недела. Терапија ми даде веднаш Сума мед и мене и на маж ми + вагинални полигинакс. Следни брисеви по 1 месец
Candy, 8кг бубањ, околу 16 програми, од 1:20мин до 2:00 имаш програми, не смалува. Гужва во зависност од материјалот на алиштата, односно најчесто не гужва. 16000 ден беше во Сетек, презадоволна.
Нервоза ме фати до утре како ќе издржам не знам, во колку часот имаат седница? Осеќам празникот ќе ми го уништат. Да знаев дека ќе биде вака немаше од патолошката да се откажам. Знам еден ден ќе ги укинат мерките ама и јас сакам еднаш нешто од оваа е*ана држава да искористам и тоа сакаат да го укинат. Иако се мали бројките на заразеност во моментов не мора да значи дека се така ќе биде па ајде да ги тргниме сите мерки. Ајде тоа на страна...денеска влеговме во 22ра недела што гледав на нет влегувам во 6ти месец ехее колку брзо летна времето. Да живо и здраво бебчето за се друго има решение.
И јас ја имам истата, ја користам 4 години постојано,ништо не сушам на жица ни зимо ни лете,и плус прави дезинфекција дополнителна на алиштата,бебешки алишта воопшто не пеглав никогаш.
Јас правев брисеви пред да останам бремена и излезе уреаплазма исто. Пред да почнам со терапија случајно правев тест за бременост позитивен (не очекував дека подолго време пробувавме без успех) , се консултирав со докторот рече во 12 недела ке даде терапија..Така да побарај второ мислење.
Едно прашање за трудниците кој се со IVF дали правевте брисеви зашто обично пред самата процедура се барат пап тест и микробиолошки брисеви, доколку повторно се испитува во кој период е најдобро.
Ке може ли да ми кажеш кој модел точно и дали е со топлотна пупма или кондензирачка, не дека се разбирам Може и во порака да ми пратиш. Фала ти
Јас правев два месеци пред трансфер а сега сум 18та недела па др. ништо не ми спомнал за брисеви пак да направам, фала на инфо за две недели сум на контрола па ќе си побарам.
Не се пијат пред да се испие кафето. Ја така знам, цел живот сум со суплементи за исхрана и прво пијам кафе, па после саат два витамини. Или обратно, да има размак повеќе
Мене ифв Др ми рече во 12 недела да си направам (секако да не ми е на мисла и да не речеше ќе правев), сега за во 28 матичната ми рече. Прашај си мила, и побарај направи си
Јас сум со ИВФ и правев брисеви во 13 недела. Направи си да не ти е на мисла, ама секако прво прашај си докторот.
И јас во 30 недела примав превентивно ради покачен притисок. Немав никакви промени. Пред да ги земам кога ја прашав матичната дали може да имам сакани /несакани ефекти ми рече тоа не влијае на тебе. Тие се само за плодот да ја оформи плуќата. И мене ми правеа цтг по еднаш неделно, незнам заш и никој не ми кажа дека може да се намалат движењата. Некој знае да објасни подетално околу тоа? Зашто се намалуваат и што ако се намалат?