Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Jas sum karlicno rodena, gazot prvo mi go vadele :D ama togas drugo bilo... Majka mi sakala carski, doktorot rekol kje uspeeme prirodno i uspeale, samo sto majka mi malku povekje ja isekle dole... i od sto bila mnogu isecena, posle 2ipol god koga se poragjala so sestra mi, ranata sama i puknala...

2. menelele

menelele Популарен член

А кога се прават тие брисеви во трето томесечје и кои се ? Мене гин. ми рече некои 34 а некои во 35 недела. Ама мојот гин во 34 недела е втора смена па ми вика дојди во 33 недела. Mariz i Ivanuska вас ви кажаа нешто?

3. ladymici

ladymici Истакнат член

Јас само што се вратив од гин. (сега сум 5 недели+2 дена)
    Ме гледаше преку стомак и не виде ништо, после вагинално пола сат ме гледаше едвај најде нешто, ма да и во тоа не беше сигурна, ме скрена од памет, и највероватно како што го измери рече 6 мм но рече дека било малку.
    Ми закажа пак за една недела. Јас веќе незнам што да мислам, незнам како ќе ја преживеам оваа недела.
    Некој да не бил во слична ситуација?

4. espana

espana Популарен член

Незнам колку брисеви ти земале до сега,јас умам информација дека на крај само за стрептокока го земаат брисот,без спекулум.Мене не ми спомна гинекологов,освен ако не ме изненади кога ќе отидам :) :) :)

5. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Kaj koj ginekolog odis Ladymici? Bidi smirena, se ke bide ok. Mene maticnata (od Promedika) me prakase na abortus. Sreka sto konsultirav vtor ginekolog, ispadna deka se e vo red, sum imala pokasna ovulacija i eve me sega tret mesec bremena.

espana likes this.
  6. ladymici

ladymici Истакнат член

Не сум од скопје, и баш не сум задоволна од мојава матична . Сакам да идам во Скопје на преглед (приватно) само ве молам препорачајте ми каде да појдам и како оди постапката дали треба прво да закажувам?

7. espana

espana Популарен член

@Kiflicka05 , добре ни дојде,сега ти си искусна мамичка,ќе има кого да прашуваме ние што чекаме прво бебче Ти посакувам лесна,убава бременост! :)
    @ladymici, јас одам во Систина,слободно јави се и закажи си преглед,може са бираш кај кој Др.сакаш или каде има прво слободно место.

Kiflicka05 likes this.
  8. elena.mak

elena.mak Популарен член

@Kiflicka05, претпоставувам и која ти била матична, истата таа мене ми викаше - Аман веќе од тебе, не барај веќе тестови, ти кажав дека нема шанси да родиш дете! Ова ти е, она ти е, на крај ништо не ми е. Цел септум не ми го виде со години, ќора ли шеташе. Сега пораѓа некои кутри жени... Ај да не зборам... Револт ми ствара само името на болницата, не па поврзана со гинекологија. Ко да бев заморче на некој психолошки експеримент.

9. espana

espana Популарен член

Читам и јас се нервирам,од тоа што ви кажале,од пропустите што не ги забележале.Сироти ние,незнаеме во чии раце може да се најдеме,ќе те утепаат психички,а тоа е најважна работа за се..цццц..катастрофа...

10. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

@elena.mak Мене и таа би беше матична, ама сега ми е новата (т.е нејзината замена). Ова што го пишав е за новата :(

Last edited: Feb 10, 2015
  11. elena.mak

elena.mak Популарен член

Има среќа што не ја тужев, си ги чував парите за ин витро. Убедена бев дека до таму ќе стигнам, според нејзините прогнози. Мојата сегашна матична (Господ здравје да и дава, да јаде со златна лажица и она и цела семка нејзина), ме прегледа, ги разгледа документите, ме прати на други испитувања, и еве ме, чекам второ дете. Исто и една приватна докторка, по препорака на една мајка од форумов, за пет минути ме средија, наредниот месец останав бремена. Од такви "доктори" да не чува Господ.

bile84, espana and Kiflicka05 like this.
  12. Kaetana

Kaetana Популарен член

Честитки Маркиза! Баш ми е мило што се олесни! Да е жива и здрава!!!

Поздрав на сите трудници, ве читам и ми фали темава... Понекогаш ми фали и бебето во меше... Сега сфаќам дека тоа бил "полесниот" дел... Ај, се со ред.

Колку и да ми беше мачно, особено на крајот, има некоја магија во тоа да носиш живот во тебе... Луда сум скрос, ама сега се чувствувам така. Додека бев трудна ништо не разбирав и не ми беше реално.

На сите ви посакувам лесно породување.

@ladymici 5 гестациска може да е рано, особено ако си имала доцна овулација. Јас кога дознав бев некоја 4 - 5 недела, па ми закажаа после 2 и пол недели за да има што да се види и да се види и срцева акција. Не се нервирај, оди обавезно на друго место.

menelele, espana, Bufi and 1 other person like this.
  13. Bufi

Bufi Истакнат член

Epa mila @Markiza30 neka vi e ziva i zdrava Irma, golema da rasne, pa vo idnina i edno bratce da i rodis:)) bas te mislev denovive, i jas i site tuka, ama aj si velam da ne te spomnuvam sekoj den, da te ostavime na mira da se porodis, pretpostaviv deka ima nesto:) i kooooolku ubavo, za samo dva saati^_^ Se bi dala i kaj mene da trae taka kratko i na kraj sladko:P E sega jas sum sledna, drzete mi(fingers) , se nadevam ke bide brzo, veke sum ko topka, odnemozuvam da odam, smesna sama na sebe:rofl:, pozdrav do site:inlove:

Mekuska, Kaetana, Markiza30 and 4 others like this.
  14. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Menelele ne mi kaza maticnava koi se brisevi se ama rece vo 35 ke gi pravime e sega pojma nemam sto kako....mislam deka nesto spomna za streptokoka, ama samo kako za toa da cuv, zarem sega samo eden bris? ili pak i onie istite od prvo tromesecie sto se pravea?:?: bas sum vo 32 nedela kaj nea pa ke prasam....

15. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Prekrasna vest.....od se srce vi posakuvam se najubavo, da e zdrava i ziva lepoticata i da ste site zaedno srekni i dolgovecni :**** :inlove:

16. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Еве си дојдовме дома па сега други маки, цицање млеко, плачки итн. Се има своја убавина. За породувањето дури и неверно....во 7 ми пукна водењакот, во 7:30 контракции на 5мин, во 8:30 ме примија на болница веќе 5см отворена и касно беше за епидурална, во 10 веќе бев 10см и во 10.30 Ирма се роди. Имам 3 конци ми рекоа дека нема мускул оштетен туку само кожата надворешно. Реално болеше ама после се се заборава, одма се почуствував и олеснето и толку болките завршија. Веднаш станав се облеков и толку :*. Бабицити и сите други што мислеа дека ете имам години, тежина и др. проблеми здравствени запрепастени се сите што ептен лесно и брзо се породив. ММ ми рече дека сум била модра цело време, мислел готово душа испуштам :lol:.

awl, menelele, elena.mak and 11 others like this.
  17. espana

espana Популарен член

Најважно си се олесни и си ја зема лепотицата во раце,сега дома си ја гледаш,си уживкате...Чувајте се,уживкајте си,поздравче,па пишувај ни кога ќе можеш :) :) Колку се роди бебето?Колку дена беше во болница?

18. mariz

mariz Форумски идол

Jas sum utre na ginekolog i kje mi kaze najverojatno koga kje imam brisevi, kje vi pisam utre posle 18h :)

menelele, espana and Ivanushkaa like this.
  19. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Lele meshinja....epten go osekam dolu bebcevo, nekoj si dvizenja abe mislam bukvalno besikava mi e vo kanal dole, tolku me pritiska i koga sedam, a pogotovo koga ke stanam samo se podrzuvam so raka...:worried: dali so racinjava tolku da me udira nesto nezz....

20. espana

espana Популарен член

Јас минатата недела така осеќав многу ниско,доле клоцка,викам бебево ќе излезе ,ама не било така Баш тогаш бев на контрола и ми објасни гинекологов дека главчето е надолу и со рачињата кога мртка така се осеќало како што опишав јас :) А како си со стомакот?Мене веќе почнува да ми натежнува... :)

Bufi likes this.