Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Јас носев близначиња и прв пат ги осетив 12-13 недела, и да бев доста слаба, исто и полот многу рано ми го кажа докторката, околу 12та недела :) пишував на темава секој ден и сега случајно ја видов па отворив и сватив дека ми фалат тие денови :D

На GretaGarbo и ≈ Moyocoyotzin им се допаѓа ова.
  2. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.695
    Допаѓања:
    17.604
    Мене најискоростено нешто во бременоста ми е перницава. Сега на крај само престанав да ја користам бидејќи вака не можам да се свртам од стомакот уште перница ми фали до мене:D
    Не знам во стружанка какви се, јас имам од лала 1600-1800 ја земав, знам скапа беше ама ич не се каам.
    Посебно е добра ако те боли грбот или кичмата, и мм само чекаше да ја ослободам да може да леже во неа:D

На Mateas, Ani93, V.N. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Женски има ли некоја примено индометацин чеп? Мене денес докторот ми го даде за дома да си го стаам у чмарот и да лежам, премногу бев исплашена

4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.179
    Допаѓања:
    118.395
    За што ти даде индометацин?

5. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    4.928
    Денес бев кај матичната,со плодот е се во ред, нема хематом,нема одлепување,крварењето е од полипот кој го имам.Ми рече дека со тоа што сум одбила хоспитализација дека нема право да ми отвори боледување,а и дека реално немам потреба од истото.Ми рече можам слободно да идам на работа,дека од возење ништо неможе да се случи,да не отварам уште сега боледување без потреба.Утре ке одам за Брисел и ке земам упат на клиника на Гак да побарам второ мислење.Јас реално и не сакам да седам дома ако нема потреба.За полипот ми рече дека ке расне од хормоните и дека пак може да крварам,се додека не е од матката крварењето не е страшно.

6. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    4.928
    Мене ми дадоа лани таблети за пиење индометацин,пред да примам инекции за зреење флостерон.

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Затоа што нон стоп ми е тврд стомакот и ме стега, а и половините исто. Грлото е затворено, цтг е мирно, а јас се плашам од предвремено породување и ми го даде чепчето само за денес и диазепам 2 3 дена од 2мг.

8. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.347
    Верувај дека има улога психата можеби ти се осеќаш така дека не ти делува тоа ама пробај како што ти кажав ништо не губиш , се оваа со притисокот сфаќај го дека работиш на случајот пиеш терапија и правиш се за да биде добро и ќе биде добро ❤️

На cherry89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Колку висок? Од моментална возбуда може да се поткрене, ама не до степен да е баш висок, така да зависи колку ти бил покачен.

На cherry89 и fana им се допаѓа ова.
  10. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.347
    Која недела си ?
    Ја 20+ почнав да ги чуствувам лажните контракции , вчера дури неможев да спијам беа доста почести и мислев почна процесот и имав болки у кичма ама бебе се премести на друга страна и се тоа престана и не ни пијам повеќе магнезиум мислам дека се тоа е нормално нема потреба да си ствараш психа од предвремено се ќе биде во ред и кога треба тогаш ❤️

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Neutesna

Neutesna Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    552
    Mamicki dali e normalno 26 nedela sum a dva Dena crevata mi krkorat kako da ne sum videla jadenje da vrtam Kaj maticnata da prasuvam ili ne e nisto strasno

12. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.554
    Допаѓања:
    8.475
    Мислам дека таа перница е за доење, не е за спиење.
    Јас мојата ја купив од Сомниа шоп за 1200 денари, ама преголема е и иако многу удобна, сега ми пречи малку на стомакот.
    Проблемот е што треба некое мала подлога за под стомакот кога ќе почне да расте, а оваа е многу голема.
    Ова е супер зошто тој малиот дел можеш да го ставиш под стомак. Во Енци Менци ја има.

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.180
    Допаѓања:
    124.651
    Jas imam od Somnia ama bez podloga e
    Strasno e ako spijam bez podloga?
    So prvoto na istata spiev...

14. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.179
    Допаѓања:
    118.395
    Има таква како потковица огромна за спиење, а има и мала за доење.
    Различни се.

На Калатеа му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    33та
    33та сум мила, од 30та сум со лажни контракции, па една недела во мирување и утрогестан, од вчера ми е така тврд стомак и доле слаби болки па плачејќи отидов на доктор, детално ме виде и ми даде едно чепче за дома.

На stsmua05 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.347
    Немој да си ствараш стрес премногу во сигурна зона си а и се е океј, сега само одмарај и гледај некоја серија или филм опушти ја психата :hug:

На fana и Matea94 им се допаѓа ова.
  17. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.554
    Допаѓања:
    8.475
    Не е страшно, само мене ми е ужасно неудобно и се мислам дека го гмечам бебето свртена малку повеќе...
    А и забележав многу ми мрда на лева страна кога спијам, како да не и е удобно и нејзе.:D
    Баш ќе го прашам гинекологот, иако еднаш ми рече дека не е страшно, само на грб да не спијам.
    Имаше некои совети пешкир или јорганче да се стави одоздола како подлога, само колку ќе остане под стомак е знак прашалник.:doh:

Не знам за вас ама мене колковите страшно многу ме болат од спиење на страна, иако ставам перница измеѓу, па некогаш легнувам на грб да се опуштат малку.

18. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.179
    Допаѓања:
    118.395
    Јас за првото после 25 та недела на грб не можев да спијам мислев се гушам ми фалеше воздух.

На Marija2007 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. idontwannabeyou

idontwannabeyou Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2022
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    170
    Да ви се пофалам и јас само што се вратив од на преглед докторката ми кажа дека сум 6+4:inlove: и сега ми даде упат за трансфузиологија да испитам крвна група и рх фактор(дали некој знае која е цената? И за 3 недели треба да одам за брис(колку чини тоа?)

На Mateas, Marija2007, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.554
    Допаѓања:
    8.475
    Е чудна работа, преку ден и пред да заспијам истото ми се случува, ни на фотелја малку подлегната не можам да седам, ама навечер во сон кога ќе се свртам немам проблем... И ај сега.:|

На fana му/ѝ се допаѓа ова.