Ништо од одлуката за враќање на работа и денес или така ми се чини? Напнатост до максимум и секој ден исчекување .бзв
Здраво мами, ние сме 37+ 2, неколку дена скоро секој ден имам како менструални болки долукај што беше матката кога немаше бебе. Некоја со вакво искуство? Друго, дали на некоја и правеле membrane sweep за да тргне пораѓајот природно (незнам како е терминот на мк, од youtube разбрав за оваа можност)? Колку е болно?
Дали знаете кои доктори се утре во амбуланти на Гак.Порано Игор Самарџиски беше во Среда ама не се сеќавам во кој број амбуланта.Сакам да одам утре на Гак за второ мислење.Дали во секоја амбуланта прават скрининг или само во таа што е назначена?Лани мене со обичен упат Лавринова ми направи скрининг,она беше во Четврток.
Мене ми направија stretch на цервиксот и докторката ми рече во рок од 24-48 часа ќе се породиш. Се вратив по 3 часа со болки на 5 минути, се породив истиот ден. Мислам дека е истата постапка stretch and sweep. Не ми беше болно, само непријатно чувство. Но сепак тоа зависи и од степенот на толеранција на болка.
Ima mail info@vlada.gov.mk Pisete, pobunete se za protiv ukinuvanje na merkite.Neka cujat deka ne e vo red!!!!
Да точно, на мене матичната ми даде 15 дена, се погоди во тој период бев на втор скрининг,добив уште 15 дена. Пред да ми истечат бев во систина на преглед и со тој извештај ми продолжија боледување до 45 дена пред термин.
https://a1on.mk/macedonia/od-utre-b...djRV8CH7rmAMZKT8xrZy1to3Cm_4m1S0YsHwST8dIRZ5M само што прочитав ги прифатиле предлозите, се укинува
Еееее а баш дека ги немаше цел ден мислев не заборавија. Не пишува од кога стапува во сила. Кога треба да се вратиме на работа
Го пие некоја овој магнезиум со б6? И што е магнезиум цитрат, гледам и таков има. Ми треба од 400мг со б6 заедно.
Јас во 6ти месец прв пат останав на боледување, после 30 дена бев на комисија и тие ми продолжија до 45 дена пред термин. Откако бев кај нив тоа беше од прилика 30 дена. Кај нив бев некаде крај на јули, на 1 септември отворив породилно, 15.10 ми беше термин. Хаха не сум,ама полека добивам желба
Женски пред 12 дена ги завршив Micoryl вагиналетите, од денес треба да почнам со Polygynax вагиналети затоа што уште имам жолтеникав исцедок. Да не е многу брзо или има доволно време измеѓу?