Не се разбирам многу ама дали сигурно треба одлуката за трудниците да излезе во службен весник? Ова не е закон туку одлука и јас очекувам денес да одржат прес од влада и да кажат конкретно од кога важат. Малце глупаво синоќа доцна вечерта ги извадија и ајде оп од сабајлево да важат. Очекувам барем од понеделник да речат...незнам
Мене ми рекоа дека чекале телеграма. Им напоменав да ми се јават што ќе пишува во телеграмата, затоа што не сакам да користам одмор.
Да, не е штетно. Штетен е мирисот доколку си прв триместар во смисла да ти предизвика мачнини, ништо повеќе.
Јас со првата бременост незнаев дека сум бремена и се шатирав и си продолжив така до крај од прилика уште 2 пати до крај се шатирав. Сега имам нова матична ми вика никако фарбање шатирање, само фарби без амонијак и така ми направи едно шубе а косава ми е хаос ни ваму ни таму сум сега
Девојки ве молам да споделите ваши искуства за исцедок во рана бременост. Бремена сум со близнаци, инвитро. На 6+0 си слушнавме срценца. На точно 8+0 исцедок/крв со темно кафеава боја ми се појави. Право отидов на доктор. Ме прегледаа грлото затворено, се било добро, нема хематом, бебињата добри со срцева акција. Но на тој апарат не се слушаше, само доктор може да види. И докторот кажа дека и двата плода имаат срцева акција. Од тогаш исцедокот се намали, два дена имам само на бришење како кафеаво/зелен исцедоки обично само после одење во тоалет. Изгледа се намалува се побледо е и помалку. Не можам да правам ехо секои два дена, но немам мир дали има простор за страв и паника? Се плашам нешто лошо да не им се случи на бебињата. Пијам само утрогестан и витамини и клексани примам. Ве молам за совет.
Мене постојано ми беше затнат носот што дојде до степен да не можам да дишам и кога бев скоро 5 месец специјалист за уво,нос,грло ми го даде овој спреј за нос. Само со носот имав мака и ми помогна многу овој Спреј.сега не го ни користам.
Објавени е во св 50/22 - важи од денес - од денес сите сме на раб - нека ни е со среќа објавава за 8ми Март
Ако имаш шанса повеќе мирувај, јас во 8+ имав исцедок кафеав ми рекоа дека е нормално се случувало. Примај си ја терапијата и лежи си
И јас имам слушано дека било штетно, посебно прв триместар. Се фарбав плава и сеа до пола ми е порасната на ништо не личам, си купив фарба ама не знам што да правам