Уште не е објавен, на страната на Службен весник неможеш да најдеш текст сеуште. Ако им ги читаме мислите, ќе отидевме денес на работа. Мора да не известат некако, да биде доставен до субјектите. Зависи и службениот весник од кога стапува во сила, можда има одложно дејство.
Во ваква ситуација се мери нивото на прогестерон во крвта и по потреба се зголемува дозата што ја примаш.
Да, точно, ќе им пишува од кога важи. А ако стои дека само е донесена, значи од утре сме на работа. Мене ми рекоа дека може од утре.
A zoshto ivf doktorot ne ti dade prolutex inekcii , tie se so pojak progesteron ... kako i da e i utrogestnot pokriva ... miruvaj zenska ke pomjnj ke bidat dobro bebinjata ... Do dusha dr znae , mozi ti e visok progesteronot i toa ne e dobro da e previsoko ...
И мене сега ми се јавија од работа, да ми честитаат 8ми Март и од утре на работа така и мене ми кажаа, а во службен весник и јас не најдов, сакав да прашав, вие мамички што не сте вакцинирани дали планирате да се вакцинирате?
Ма каква вакцина! Мене кичма ме фати па несмеев надворешни креми да мачка, се е забрането во бременоста а не па вакцина. Не доаѓа во обзир, сепак тоа е мое мислење.
И јас не сакам да се вакцинирам, само ми е страв да не им текне со сила да не натераат да се вакцинираме, и мене не ми се сигурни вакциниве
Nema Sansi da se vakciniram so nesto koe ne E provereno I od koe nema efekt po brojot na pocinati vakcinirani. Jas cekam, cela nokj ne soiev mkslejki kako so maska ke se gusam, pa tolku bucava narod... Obvrski sekakvi.... A imam turbo rab I nemam vreme za odmor. Kazete mi kafe kakvo Smee kolku Smee? Ne sum ja prasala maticnata za kafe, a cat pat pijam poslab NES X 1 dnevno
Тие да имаа основ да натераат некој со сила до сега ќе донесеа законско решение за целото население да се вакцинира вклучително и децата, така да вакцината уште е право на избор. Повеќе ме мачи што одлуката е недоречена од кога да се вратат трудниците, зошто ппрталиве веќе пишуваат дека нели ако 3 дена не се појавиме тогаш отказ, а сите висиме во воздух
Многу е битна големината на шољата за кафе Јас сум фанатик за кафе пијам турско сабајле во чаша од млеко се тешам дека е едно пошто е една чаша, а количински повеќе од 2 стандардни
Секако дека е недоречена ама еве веќе почнаа да се јавуваат за да почнуваме од утре, само нека не чува Господ сите па ќе се снаоѓаме или со одмори или со боловања
Kazete mi kafe kakvo Smee kolku Smee? Ne sum ja prasala maticnata za kafe, a cat pat pijam poslab NES X 1 dnevno[/QUOTE] Јас само едно турско пијам сабајле и после некаде околу пладнр или ручек едно 3 во 1 и толку, повеќе сум на чај претежно гледам да земам од Ројбос, порано ми мирисаше јако а сега доста пијам и брусница исто
Пред да забременам не бев вработена. Се самоосигурав, затоа сакам одма да отворам штом направам 6 месеци за да не плаќам за придонеси На работа не одам Планирам штом наполниме годинка да влезам на работа. Здравје пред се Самоосигурана сум, поисплатливо ми е одма да отворам трудничко. Оф заборавив да, бев и ми рече нема гајле, нормално е во бременоста и дамки и пеги и флеки и алергии да се појават, чешања ии сл. Ама ти кажи искуство и од кожен
Јас само едно турско пијам сабајле и после некаде околу пладнр или ручек едно 3 во 1 и толку, повеќе сум на чај претежно гледам да земам од Ројбос, порано ми мирисаше јако а сега доста пијам и брусница исто[/QUOTE] Caj Smee? Mislev ne