До 12та недела докторот ми рече да не се фарбам и да не се депилирам , сега се фарбам редовно со фарба без амонијак
Јас се офарбав во саботата. Цела коса ми фати боја супер, но коренот за жал никако. Најпојќе се фарбав ради коренот да не шетам бела ама хормоните си го прават своето, дивеат. Во бременоста се пазев да не се фарбам многу. Само два пати сум фарбана и тоа првиот пат се фарбав со фарба без амонијак, таа слаба фати преубаво. Оваа со амонијак појака.... Ама најверојатно ради што сум при крај и хормоните ми се изместени ))))))))
Јас само едно турско пијам сабајле и после некаде околу пладнр или ручек едно 3 во 1 и толку, повеќе сум на чај претежно гледам да земам од Ројбос, порано ми мирисаше јако а сега доста пијам и брусница исто[/QUOTE] Ако не ти смета слободно може да си пиеш по едно. Јас пиев, но кога почна да ми смета во бременост го откажав, ми правеше такихардии и се осеќав вознемирено
Брусница и шумско пијам.[/QUOTE] Да да мене матичната ми кажа повеќе брусница да пијам, јас менувам и Ројбос земам некогаш, имам читанп дека бил добар да се пие во време на бременост, е сега знам дека зелен чај и црн чај не смее тоа и гинекологот ми го напомена
Девојки понекогаш почна да ми се поткрева притисокот ,обично имам 100 со 70 а сега знае да биде и до 130 со 80 о 140 со 90 ама на пример еднаш на две недели и ми прави вознемиреност а докторот му кажав не ми рече ништо ,дали да се јавувам пак кај него или нормално е така одвреме на време
Висок притисок во бременост може да биде опасен. Мери пет пати дневно една недела и запишувај вредности.
130/80 повеќе доктори ми кажаа дека се толерира, ама 140/90 е веќе покачен. Мери почесто во ден и запишувај вредности и активност која ја правиш во тој момент. Кога лежиш и одмараш секако ќе ти е понизок отколку на пример после искачување скали.
@pcelka2021 И јас кога покрварев во 6 та недела исто со ивф и онака примав пролутех на 4 дена од трансфер и прогестерон депо на 4 дена плус утрогестан, пролутехот ми го зголемија секој ден да го примам уште две недели. После пак го намаливме на 4 дена кога се смири се. А не меревме прогестерон појма неам како иде и тоа. Само мирувај строго и ќе помине ❤️
Zavisno i od nedelite. Mene maticnata pred nekoja nedela mi rece gledaj od 135/85 povece da ne ti kreva. Pred toa od 130 povece da ne e. A na picetokot od vtoro tromesecie koga me stavi i na terapija paniki krevase i za 130 Po toa ja si zakljuciv najverojatno deka igraat uloga i nedelite. Inace pritisokot vlijae i na rastot da plodot. Ako imas visok pritisokot ne se hrani dovolno (nema dovolno dotok na krv)
Лелее блазесити. Јас сум 34 во саботата се фарбав и во коренот сум како нефарбана а иначе цела надоле исто ко тебе, поубава до сега не ми била Со која фарба се фарбаш?
Се фарбам со aura forever blonde од секогаш Претходно еднаш имам сменето фарба и многу лошо ми испадна, и во бременост си продолжив со истата, не ми се експериментира. Е сега оваа има амонијак во составот. Инаку, јас само коренот го фарбам секогаш бидејќи природно ми е бела надолу, само коренот ми е потемен. Може бидејќи целата фарба ја користам само за коренот ми фаќа убаво. Плус, еднаш месечно ја фарбам, па можеш да претпоставиш колку има за фарбање