Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    jas vcera bev na kontrola i pregledot bukvalno 2 minuti. Nisto ne ni vidov kako treba, nitu nesto mi kaza ovaa moja doktorka. Mnogu se iznervirav, a najveke otidnav od sto imav golemi glavobolki i povrakjanje i nizok pritisok. Oko ne i trepna , pomina pregledot kolku da se rece pregled e. Vecno mi nagoduva urinarna infekcija, vaginalna infekcija, slabokrvna, duri i sinusi sum imala cccccc. Kontrolni brisevi sega pravev, pred neceli dve nedeli, a taa me prakja povtorno na istite. Rezultatite od krvta vcera mi gi procita, a pred dve nedeli napraveni kaj nea vo labaratorija i vo karton mi bea. Cudaaaa, mi se slosi uste poveke od takviot pristap. Privatno plakjam se. Zatoa od ponedelnik vo zlatna Remedika ke odam, barem pregledot e pregled. Bev ednas kaj dr. Afrodita, a sega kaj kogo da zakazam. Dajte mi nekoja preporaka za doktor vo Remedika.

2. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Lele i ti li si so nisok,jas predhodno go imav,no poslednive denovi epten nisok moram da legnam zosto ke se onesvedtam mi se cini,kako se spravuvas,sto ti pomaga da go stabiliziras?

3. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    Mnogu mi bese maka dva dena, od krevet ne mozev da stanam...ufff
    Paracetamol mi dade dotorkata i nisto ne mi preporaca.
    Iskreno mojot mi ja masirase glavata i vratot i od toa kako podobro da mi bese. ni kafe, nitu koka kola pomagase, glavata mi se rasprasna od glavobolka.

4. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    И јас сум со низок притисок,па дека
    сега секојдневно си пијам јогурт,леле
    уште толку ми паѓа ,ко кома,не
    функционирам. Ама веднаш пијам турско кафе и имам подобрување,а за побрз ефект земам чаша Кока Кола и така го регулирам,за кратко време сум како нова :)
    А во врска со твојава матична,многу неодговорно од нејзина страна,незаинтересирано.Јас одам во Систина и мн.сум задоволна од се,досега.

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    A kolku vi paga,mene denes niskiot 53,masaza i koka kola mi pomaga i mene,no posto me malaksa skroz,nemozam da se sozemam so denovi,belkim ne mu steti na bebceto toa..

6. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Мене така исто до 60...ама затоа одма земам пијам и ми се качува,и фала Богу што тоа ми помага.....а сабајле задолжително си пијам кафе,и доколку во денот не пијам јогурт ок сум неме боли глава,не ми паѓа,таман со едно каге ми е стабилизиран.

7. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    честитки маркиза за бебето, нека е жива и здрава ирма, сега само чувајте се...
    ајде буфи сега ти си на ред.....

На Bufi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Strasno neodgovoroni, od pocetokot zboram deka se totalno nezainteresirani sami ako ne se prasame a kako e ova, a toa i toa treba da se ispita i sl.... e togas nekako ke bideme ispitani inaku strasno..... jas odam vo Remedika i od se srce ti ja preporacuvam Dr. Simonida Kotlarova....doktorka iskusna za se....i za skrininzi i za sekojdnevni kontroli...temelna, muabet za se sto te ineteresira da si napravis, se ke ti objansi, mnogu e detalna i posvetena, cela bremenost mi pomigna me spasi so problemite na pocetok sto gi imav.....inaku isto imam ideno i sum zadovolna od Dr. Efremovski i dr.Stojkovski....nema da zgresis za kogo i da se odlucis..pozz

На makedonkamak, Bufi и Kaetana им се допаѓа ова.
  9. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Lelee i mene mi tezi nadolu abe mislis ke padne....:))) od edna strana me udira dolu so racinja po besika, a gore me stiska nakaj bubrezite :D ke izdrzime se heheh samo da nj dojdat na svet zdravi i zivi....a kako sto sum so kamcinja vo bubrezi samo da ne mi se aktiviraat pak...kako vo 5 mesec sto isfrluvav dve nedeli si bolki :(
    inaku na pocetok imav visok pritisok do 130...za mene visok bidejki imam obicno nizok....a sega mi e celo vreme nizok primer 60 so 100

На lavica82, makedonkamak, espana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.615
    Допаѓања:
    76.846
    Edna preporaka od dedo mu na mm :D
    Samo merev sekoj den pritisok i se nesto mi falese... I me gleda dedovo a zamisli kolki e star pradedo ke mu bide na moeto bebce :D i mi vika daj be ostaj go toa aparatce nikakvo, samo vikaj si arna sum i da vidis kolku kje ti e podobro. I eve ne meram pritisok na sekoe i stvarno ne se osekjam loso hahah :D moze ima nekoja logika, ne se grizis tolku i dobar e pritisokot... cat pat znam da izmeram ako zemal nekoj drug da meri i odlicen mi e... :)

На Mekuska, makedonkamak, Ivanushkaa и 2 други им се допаѓа ова.
  11. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Markiza, da ti e zdrava i ziva kerkicata i goolemaaaa da raste.

12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.771
    90 со 60 ми е мене нормален притисок кој телото под принуда ми го прифатило и одлично функционира. Проблем си имам кога во теков на бременосва малиот оди надоле, 50, 40...
    Јас до сега никакво апче се немам напиено и повеќе пати имам кажано дека сум скептична околу употребата на парацетамол, псоебно ако не сум легната во постела со 39 степени.

Многу течности, свеж воздух, внимавај да не внесуваш премалку сол, кафе или кока кола за побрз резултат.

@Markiza30 мило ми е што си се олеснила и што си ја држиш веќе во прегратките малата принцеза :hug:

На makedonkamak и espana им се допаѓа ова.
  13. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Да,да убаво што си напоменала,да се внимава посебно на солта колку се внесува,и јас имам низок притисок,аманикогаш не земам нешто солено да го регулирам,воопшто не консумираме сол,освен во манџи преку вегета...грицки,никако.А за кафе и кока кола по едно е доволно,мене така само ми се регулира притисокот,а и Др.дозволува една чаша Кока Кола :)
    Инаку,не мерам притисок,си го осеќам кога ептен ќе ми се намали,одма глава ,очи,тилот ме боли и тоа е тоа,време е за кафенце ;)

Последна измена: 11 февруари 2015
    На makedonkamak, Ivanushkaa и danichap им се допаѓа ова.
  14. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.771
    Колку што знам не треба ниту преголемо, но ниту премало внесување на солта во телото бидејќи солта го подигнува крвниот притисок(обратно кај висок да се одбегнува), но неопходно е многу големи количества на вода за да се врзе истата во телото.

15. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Така си е,во право си :) Се си знаеме ;) Само останува сега да си чекаме живи,здрави бебиња и да си се пазиме и чуваме :)
    Знам и дека благото е штетно,ама пд него потешко се откажувам :) :) :)

На makedonkamak, Ivanushkaa и danichap им се допаѓа ова.
  16. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.771
    А јас па никогаш не сум била стрвна за благо, а сега душава ми сака:tmi:

Чуствувам како килава се фаќаат на мене.
    Толку само да сис е олесниме и ние кога ќе дојде денот и здрави бебчиња да донесеме на свет.

На makedonkamak, espana, Ivanushkaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Имам закажано прв скрининг следна недела, матичниот доктор ми рече секој месец да проверувам крв. Е сега прашањето ми е: Дали да одам да ми земат крв пред скринингот или по скринингот ми рекоа дека ќе одам во Авицена па тогаш да побарам да ми направат и крвна слика.

Уствари ќе може ли некој да ми објасни како изгледа овој преглед. Колешка ми објаснуваше ама баш ништо не ја сфатив испомеша се до 6 месец што треба да правам....

18. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    2.800gr се роди 50см. Прилично малечка ама со многу темперамент и енергија :rofl: и коса додуша ( тоа на мене ММ и неговите се сите белчовци) 48 саати останавме на болница, немаме жолтица и веќе ставаме килажа. Само се бориме со вриштењето ако не и е нешто погодено...(lalala)

На Aschenputtel, bile84, Bufi и 2 други им се допаѓа ова.
  19. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Приска ќе правиш,која недела си?
    Најверојатно да,бидејќи кажуваш дека крв ќе ти земаат.Вака оди-Др.го мери бебчето,вредности кои се значајни и потоа ти со тие вредности,во Авицена одиш и таму те боцкаат,до вечерта или нареден ден имаш резултати.Доколку сакаш ,таман те боцкаат ,може да ти земат крв и таман да испиташ крвна слика,но прашај си за цена,приватно е скапичко.
    Инаку приската е 3500денари.

Последна измена: 11 февруари 2015
    На awl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    12 недела ќе бидам, имам упат за останатите анализи ама за приска никој не ми спомна упат... веројано нема во авицена. Благодарам за објаснување во секој случај, ќе има инфо за како сум поминала :)

На espana му/ѝ се допаѓа ова.