Девојки сосема рандом, можеби и знаете веќе, ама матичен гинеколог смее да се смени само два пати во една (ми се чини календарска) година. Јас минатата година имав една комплицирана ситуација кај што до крај морав да останам со втората матична, па ја чекав 2022 за одма да ја сменам. Не знам точно што како одат тие работи, само знам дека не можеа да ме пријават кај таа што ми е сега матична зашто веќе два пати сум сменила во 2021. Можеби знаете, може било и пишано тука претходно, ама ми текна дека немав кажано а сакав да пишам, па викам да ве информирам, може има и други како мене што не знаат
Незнам јас цела бременост ги правам гел. Планирам сега да го вадам нели на пораѓај треба да ти се чисти ноктите. А од обичен лак мислам нема штета.
Zdravo feminki aj ve molam za iskustvo oti ke poludam ((, 18 nedeli sum i pred dve nedeli cervixot mi bese 36 a sega 32… od sto mojt da e ova ? I sto treba da pram ili da rastit ili pak da ne mi se skratit poveke ((
Јас мислам дека е полошо да седиш, само лежење... Ама еве нека се изјаснат и другите. А најдобро ти е да си прашаш све што како тој што ти ја води бременоста
Не смееш да седиш долго ако ти се намалува цервиксот. Не е исто со лежење, при седење баш е во долниот дел тежината. Јас и дома полулежечки работам на лаптоп од ко сум трудна, не можам долго да седам. Земи си боледување.
Мила и јас сум со скратен цервикс ...26 недела ми беше 25...докторот ми рече строго лежење , да избегнувам седење и стоење
Јас ќе се шатирам и тоа на крај на 6 ти месец. Не го ни прашав докторот, и така ќе ми каже може. Он за се вика нормално е и може. Пол уште не потврдува, за еден месец, на скриниг, а јас сум 18 недела и 5 дена веќе. Крвна слика нема, а корона прележав. Се е нормално, и отоци, и болки во меше, особено па што сум била царски. Толку лабаво е, што еве и јас се нервирам веќе. Ама боледување даваат и не прават проблеми воопшто.
За лак смее, јас уште имам гел и никако да се наканам да го извадам... Не планирам да ставам веке иако не е докажано дали е штетно или не, така шубе ми е.
@ShtruMfeticka бев , ми рече од хормони но да пазам и од сонцето. После 3-6 мес. од пораѓај ако не исчезне, да одам пак да видиме. Ми рече да користам крем бб крема со фактор 50ка, млеко за лице уриаж и гел за миење уриаж. Пудра да не ставам. Ако сакаш ќе ти сликам во лп што ми препиша од козметика.
Од работа ми го јавија ова - на страната на св не објавуваат нови изданија колку што знам - мора да си претплатен.
Што направија со законов за трудници се знае нешто? Изгласан е или не? Мене ми се јавија да си почнам на раб од утре.
Мамички 7+1 недела сум ама овие 3 дрна по цел ден од се ми се гади скоро од се одвај правам ручек не функционирам мн ми се гади не повраќам ама цело време имам нагони за повраќање .. апетит слабо ќе каснам нешто што ќе ми се пријаде у момент после неможам да го поднесам тоа јадење... денеска изедов јаболко само што го изедов после ми сметаше мирозбата од самите лушпи истото некна со банана ми се случи..во правата бременост не ми беше вака немав вакви гадења некоја помош некако да ги намалам одвај на син ми му давам да јаде ...