Имаш апарат за притисок да си мериш? Мене така ми е темно и заматено кога ми паѓа притисокот. Мери ако имаш, ако ти е паднат, напиј се две три чаши вода.
Бебушка денеска цел ден е активна, нема 1 минута застанато, незнам што се дешава, почнувам и да се загрижувам. Не осеќам клоцање, удари и сл. Некако како да се превртува, сите органи мислам дека ми се изместуваат и останувам без здив, нормално е тоа да се дешава? Сега почнаа и вртоглавици. Иначе 34 сум
Можеш да се мачкаш со креми надворесно, коњска маст, алга сан мастовите за болки, дури и блокмакс ако болките ти се јаки.Јас се мачкав и масирав со све живо, и со едни мастови за масажа и од фармаси.За се се консултирав со лекар и ми беше одобрено. Ја прашав матичната денес за депилација со вит крема за интима, ми рече може, тоа немало врска било надворешно. За фарбање исто прашав, ми рече фарба без амонијак, ама таква мене не ми фака. Предходните бремености се фарбав костенливо со кна ама многу ми темна така и не ми се допаѓа.Сега сум 3 месеци нефарбана и прскам спреј за корен еден од дм, ама многу е грд како боја за чевли ме асоцира, почнува да ме нервира па кај и да е ке се исфарбам, само да влезам во 2 тромесечие.
Jas se farbam odkako sum ostanata bremena se farbav na 8 nedeli pa na 16 pa na 20 i zavcera pak na 24 ne smetase nisto baska plava se farbam
Ne si sama jas od sto moram samo rucam nemam ni gram apetit za dorucek a zamisli bebeto e 100g potesko od so treba
И моето на последен преглед беше напредно, а јас мислам ќе паднам одвај стојам. И тоа што не го јадам ми го зема
Иста бев, мене ми помагаше кока кола, киви или јаболка. Како и да е ќе ти го снема тоа чувство после некое време, јас во 9та недела имам нагони многу поретко
Никако,касно отидов,не го најдов Самарџиски,ке одам следната Среда рано.Го земав коначно обдукцискиот наод за бебето,и ми падна многу тешко додека го чекав таму да ми го дадат, 2 бебиња испратија пред мене дома,и ме фатија плачки.Цел еден живот и надеж на еден лист хартија.Многу мислат дека нова бременост ке избрише се од предходно ама за жал не е така,барем јас не се чуствувам така.Си го сакам и тоа бебе и многу ми е тешко,како дете кога ке изгуби играчка па ке му понудат нова.Го сакам и ова бебе сега ама неможам да го прежалам предходното.Се надевам дека овој пат ке биде во ред.