Женски има ли некоја со абдоминален серклаж и да ми каже искуство со тапиве болки безвезални доле ниско како влечење како болка незнам ни јас да опишам по константни ми се од вчера а и пред тоа секоја вечер, кога и да одам на преглед нормално е викаат се е во ред, а мене мн ме плаши. Еве од вчера поручек ми се присутни и цела вечер ме реметат неможам да спиам убаво, Дали серклажот ја затега матката а плус конизација, лапаро и хистеро имам правено и викаат имаш операции тоа се влијае. Иначе скоро 13 недела сум. Давајте утеха ❤️
Мене матичната ми кажа дека нема втор и трет скрининг државно бесплатно како првиот, туку се плаќале. Вие плаќате?
Со Адела јас имам многу лошо искуство лани, плус имав врски кај неа, катастрофа, не сакам ни случајно да појдам на преглед кај неа.
Не мачкам ништо посебно засега, си се мачкам со dove тоа и претходно си користев. Со план сум да го земам путерот од алверде за трудници понатаму. Ама стриите се генетика, и да мачкаш ако треба да ти се направат ќе ти се направат. Мене со првото не ми се појави ниедна стрија а се мачкав многу ретко (дали два три пати месечно) со кокосово масло.
Mackam uste od momentot koga razbrav deka sum bremena sekoj den vitaminska od onaa rozevata golema vnatre stavam ad masleni kapki bademovo maslo malku i nekolku E vitamin kapsuli do sega nemam strii 6 ti mesec..
A дали има некој распоред за родилните сали? Дали докторите како порано ако се договориш (читај платиш) доаѓаат ако не се на смена? за на гак ме интересира?
Јас правев во Ремедика ама две мои другарки правеа на гак, од кои едната пред неколку месеци и не платија ништо. Примарно здравство е комплетно бесплатно за трудници.
Има некоја членка што работи во образование и ги користеше мерките да сподели дали и се јавиле да почне со работа или само мене се уште не ми се јавија