Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. macalavica

macalavica Популарен член

До сега два пати ми се случува да прокрварам при голема нужда.више ми мачно да одам во вц, ја прашав матичната ми века нема врска што крварам од полипот било. Ама зарем и при најмол напон да прокрварувам.И како да знам кога да одам на лекар?Еве прокрварив во Понеделник , бев примив прогестерон депо, вторник и среда само на бришење. вчера по голема нужда пак почнав да крварам и од вагината и од анусот, ми излегле и хемороиди. сега пак имам крв на бришење.ставам утрогестан сабајле и вечер.и да одам на лекар нема да ме боцкаат пак прогестерон не се поминати 7 дена.Ке земам од денес провен витамини за трудници со пробиотик биле можеби ке се регулира столицата од нив. Дали некоја пие акви витамини, добри ли се.Мене ми заврши фемибионот таман треба да се префрлам на 2ка, ако има некој искуство со провен витамини нека сподели.

2. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

И двата се одлични, ама има разлика во цена. Овој од дм е околу 100 и го користам неколку години, предобар е, а лактогин е околу 500. Сум го користела на периоди, посебно кога имав исцедок во бременоста. C8BA8745-90D8-4EAA-988A-A194F0D52763.png C08C01B2-8D5B-478F-819A-9C660C2F6906.png
    Воопшто не е добар за интима. Пх не е соодветна за интима. Може страшно да ја исуши кожата.

3. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Така ми кажа една докторка од тогаш само него го користам и немам никаков проблем ни во бременост :)

4. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Те излажала или толку се разбира и таа. Прочитај за пх на дав сапун и на гелови за интимна нега, прочитај што може да направи несоодвнетна пх итн. Ке видиш кој е во право.
    Плус и самите гелови со намена за интимна нега не се сите добри за употреба.

Suze18992, anggell, Doktor F and 3 others like this.
  5. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Фала за советот :hug:

MilaSs12 likes this.
  6. Marie86

Marie86 Истакнат член

A zoshto voopshto upotrebuvate neshto za mienje na intima , sapuni ili gelovi ... samo ke sj ja narushite ph vrednosta prirodna ...
    Nikogash cel zivot ne stavam dolu nishto za mienje samo so voda mlaka ... edinstveno koga se.tushiram banjam cela pa od gelot za celo telo kako sum zapenjana taka i dolu se pominyvam ...
    Ama sega vo bremnost kako posle sekoe wc odenje se mijam ... samo so voda mlaka ...

le.dentiste, Srcka28, emche05 and 7 others like this.
  7. Marie86

Marie86 Истакнат член

I mene me interesira ova ???
    Deka skoro doznav deka nema veke koj doktor te vodel toj te poraga ... demek sega smenile koj ti se padni toj ...
    Daj nekoja sto skoro se porodila ili ke se poraga na GAK da kazi iskustvo

Marija89_ likes this.
  8. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Тоа со гелот за туширање е многу поштетно од миење со гел наменет за интима.

Вагисан до сега ми бил најдобар за таа намена, само е малку поскап. Препорачан е и за во бременост.

Bebulleee, jelo and Калатеа like this.
  9. eli25

eli25 Форумски идол

@fana ќе се нервираш со алверде путерот. Тешко се размачкува, јас неможев да го користам. Ако начекаш земи го на хипп путерот.
    Јас користам сега еуцерин масло , ок ми е, гледам само мали стриички околу папок .

fana likes this.
  10. Калатеа

Калатеа Популарен член

Жени, јадете ли зелена салата?
    Многу ми се јаде туна/цезар салата ама пусти страв од салмонела и ешерихија.

Doktor F likes this.
  11. Adorabela

Adorabela Популарен член

8mi mesec sum so nishto ne se machkam I ni Edna strija nemam.

Doktor F likes this.
  12. januari19

januari19 Популарен член

Јас се си јадам :D
    Салатата темелно ја мијам и после уште половина час ја киснам во сода.

Arababy and Калатеа like this.
  13. Adorabela

Adorabela Популарен член

Imam od Jessa rozov od Dm

Erika.greeneyes and jelo like this.
  14. Marie86

Marie86 Истакнат член

Kako mozi da e shtetno neshto sto stavash na celo telo ... odnosno ne stavash specijalno dolu tuku sakash nekish penata se pravi ... napomenav mienje so mlaka voda , ama koga se banjash cel sakash nekish penata ja imash na sebe ...
    Toa gelovi za intima po mene se izmeshljotina na dekadava , chista glupost ... zarem nashite majki imale intimni gelovi za mienje ... a pomalku infekcii imalo od sega ...

15. Doktor F

Doktor F Популарен член

Да.
    Ја покиснувам марулата,рукола, што било во вода, сода бикарбона и алкохолен оцет саат време, и ја мијам после под млаз вода.
    Фала богу ништо не ми е.

Калатеа likes this.
  16. januari19

januari19 Популарен член

Се согласувам со тебе. Уште пред 10 години имав гинеколошки проблеми еден постар доктор ме советуваше да фрлам таква козметика за интима. Само млака вода и камалица за измивање.
    Исто и сега само со млака вода и ако залета некоја пена од купка за бањање.

Srcka28, emche05 and Marie86 like this.
  17. jelo

jelo Популарен член

Значи на интима треба да се внимава што се користи за да не се наруши природната ПХ на вагината бидејќи ако се наруши тогаш е подложна на бактерии и разни инфекции а баш геловите за туширање на телото и некои од геловите за интима имаат слаба ПХ вредност односно ПХ вредност што не одговара на интимната област и не се препорачуваат да се користат за интимна хигиена а уште помалку во бременост.

Last edited: Mar 10, 2022
  18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@Marie86 нема цело тело иста пх вредност. Обичен гел за тело нема пх вредност како гел за миење интима (околу 5 пх вредност). Има медицински гелови со млечна киселина кои дури се препорачани за нарушена пх вредност на интима.

@Калатеа марулата добро измиена и немаш гајле. Само туна не е препорачано во бременост поради живата што ја содржи.

jelo likes this.
  19. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Леле не споредувајте веќе со порано што и како било (facepalm)

20. eli25

eli25 Форумски идол

Јас само со млака вода и камилица секој ден се одмивам.Откако ми забрани гинекологот гелови за интимна хигиена, со години немам нити кандида ниту друго и мислам дека се должи на тоа.
    Претходно со години мака мачев со кандида и уреоплазма.

Сабајле застанав на вага.+7кг. , речиси 24-та недела :(

Сакав да ве прашам и кога да очекувам “јаки удари”? Го гледам некогаш мешето ми скока кога ќе мавне, ама пак е понежно. Го осеќам преку цел ден , само не јако.

Eli23, Marie86, Ljubova and 2 others like this.