До сега два пати ми се случува да прокрварам при голема нужда.више ми мачно да одам во вц, ја прашав матичната ми века нема врска што крварам од полипот било. Ама зарем и при најмол напон да прокрварувам.И како да знам кога да одам на лекар?Еве прокрварив во Понеделник , бев примив прогестерон депо, вторник и среда само на бришење. вчера по голема нужда пак почнав да крварам и од вагината и од анусот, ми излегле и хемороиди. сега пак имам крв на бришење.ставам утрогестан сабајле и вечер.и да одам на лекар нема да ме боцкаат пак прогестерон не се поминати 7 дена.Ке земам од денес провен витамини за трудници со пробиотик биле можеби ке се регулира столицата од нив. Дали некоја пие акви витамини, добри ли се.Мене ми заврши фемибионот таман треба да се префрлам на 2ка, ако има некој искуство со провен витамини нека сподели.
И двата се одлични, ама има разлика во цена. Овој од дм е околу 100 и го користам неколку години, предобар е, а лактогин е околу 500. Сум го користела на периоди, посебно кога имав исцедок во бременоста. Воопшто не е добар за интима. Пх не е соодветна за интима. Може страшно да ја исуши кожата.
Те излажала или толку се разбира и таа. Прочитај за пх на дав сапун и на гелови за интимна нега, прочитај што може да направи несоодвнетна пх итн. Ке видиш кој е во право. Плус и самите гелови со намена за интимна нега не се сите добри за употреба.
A zoshto voopshto upotrebuvate neshto za mienje na intima , sapuni ili gelovi ... samo ke sj ja narushite ph vrednosta prirodna ... Nikogash cel zivot ne stavam dolu nishto za mienje samo so voda mlaka ... edinstveno koga se.tushiram banjam cela pa od gelot za celo telo kako sum zapenjana taka i dolu se pominyvam ... Ama sega vo bremnost kako posle sekoe wc odenje se mijam ... samo so voda mlaka ...
I mene me interesira ova ??? Deka skoro doznav deka nema veke koj doktor te vodel toj te poraga ... demek sega smenile koj ti se padni toj ... Daj nekoja sto skoro se porodila ili ke se poraga na GAK da kazi iskustvo
Тоа со гелот за туширање е многу поштетно од миење со гел наменет за интима. Вагисан до сега ми бил најдобар за таа намена, само е малку поскап. Препорачан е и за во бременост.
@fana ќе се нервираш со алверде путерот. Тешко се размачкува, јас неможев да го користам. Ако начекаш земи го на хипп путерот. Јас користам сега еуцерин масло , ок ми е, гледам само мали стриички околу папок .
Жени, јадете ли зелена салата? Многу ми се јаде туна/цезар салата ама пусти страв од салмонела и ешерихија.
Kako mozi da e shtetno neshto sto stavash na celo telo ... odnosno ne stavash specijalno dolu tuku sakash nekish penata se pravi ... napomenav mienje so mlaka voda , ama koga se banjash cel sakash nekish penata ja imash na sebe ... Toa gelovi za intima po mene se izmeshljotina na dekadava , chista glupost ... zarem nashite majki imale intimni gelovi za mienje ... a pomalku infekcii imalo od sega ...
Да. Ја покиснувам марулата,рукола, што било во вода, сода бикарбона и алкохолен оцет саат време, и ја мијам после под млаз вода. Фала богу ништо не ми е.
Се согласувам со тебе. Уште пред 10 години имав гинеколошки проблеми еден постар доктор ме советуваше да фрлам таква козметика за интима. Само млака вода и камалица за измивање. Исто и сега само со млака вода и ако залета некоја пена од купка за бањање.
Значи на интима треба да се внимава што се користи за да не се наруши природната ПХ на вагината бидејќи ако се наруши тогаш е подложна на бактерии и разни инфекции а баш геловите за туширање на телото и некои од геловите за интима имаат слаба ПХ вредност односно ПХ вредност што не одговара на интимната област и не се препорачуваат да се користат за интимна хигиена а уште помалку во бременост.
@Marie86 нема цело тело иста пх вредност. Обичен гел за тело нема пх вредност како гел за миење интима (околу 5 пх вредност). Има медицински гелови со млечна киселина кои дури се препорачани за нарушена пх вредност на интима. @Калатеа марулата добро измиена и немаш гајле. Само туна не е препорачано во бременост поради живата што ја содржи.
Јас само со млака вода и камилица секој ден се одмивам.Откако ми забрани гинекологот гелови за интимна хигиена, со години немам нити кандида ниту друго и мислам дека се должи на тоа. Претходно со години мака мачев со кандида и уреоплазма. Сабајле застанав на вага.+7кг. , речиси 24-та недела Сакав да ве прашам и кога да очекувам “јаки удари”? Го гледам некогаш мешето ми скока кога ќе мавне, ама пак е понежно. Го осеќам преку цел ден , само не јако.