Ve chitam na komentarite na mojot post ... da ne ve tagiram nema potreba ... tie sto si koristite intimni gelovi vasha odluka si se pronajdovte ... * A nemozi jas da mislam deka so gel bilo kakov se mie infekcija ... presmeshen e komentarov .... * Isto ne potenciram deka treba da se mie so gel za tushiranje i intima ... Samo si kazav moj stav a gledam deka i bajagu zeni dobile sovet od doktori postari nikako intimni gelovi ... jas stojam do toj stav deka i jas imam slichno iskustvo so kandidata ... Koga ke dojdi makata si go barash chareto ... ama za ovie 35 god svativ deka sto poveke hemija toa polosho ...
@macalavica и јас го имам истиот, ама штом не смее нема да го користам. @Marie86 Мене од доктор специјалист гинеколог ми беше препишан Вагисан медицински гел за интима. Не се сите полни хемија и штетни. Прочитај состав на интернет, мене премногу ми помогна за чешање во интимниот дел. Пример за гелови за интима од Авон ми рече никако. Ама не можам сите да ги ставам во ист кош и да речам не чинат сите гелови наменети за интимниот дел.
Јас баш почнав да јадам по неколку зрна аронија и за две недели правам крвна слика ке видам дали има ефект
39+1 ја почнав последната недела, се надевам дечкото ќе излезе побрзо, мачно е веќе ниту се оди ниту се лежи. Спремни го чекаме денот кога ќе го запознаеме Освен спуштен стомак и наместено бебе никаков друг знак дека ќе излезе брзо
Мене железото ми е над граница повеќе од што треба. А еве крвта ослабена. Чудно. Сега читав за сирупов и за железото е. Да не направам некпј проблем и онака имам јако железо .
Ok , a dali se znae od sto nastanuva cheshanjeto ??? Iskreno od koga nekoristam nikakov veke mnogu godini nemam cheshanje vaginalno , osven ako ne sum pod terapiii , antibiotici pa da se aktivira kandidata vo blaga forma , ama sovet od postar doktor jogurt pienje i plus vaginalno so jogurt da se namachkash ... zoshto mlechnata kiselina ne dava da se razviva candidata ... (ova za mene zboram) i isto sodabikarbona lazichka rastvorena vo voda Ama mila , sovet da najdish zoshto doaga cheshanje ... Ok verojatno ima sega sekakvi gelovi na prirodni bazi ama iskreno godini ne koristaam i neznam a mislam i uplav imam od istite ... Ama ako ti se pogodilo teraj ...
@Marie86 кандида имав и многу често ми се враќа. Имав и на брисеви, плус полигинакс вагиналети ми препиша докторот, сега немам чешање веќе. И ми забрани благо, ама мислам мене најмногу од стрес ми се размножува.
Znae da delyva i stresot i blagoto ako se pretera ... probaj da ja izbanasirash od vnatre , mnoguuui jogurt i ako i malku nasetish soda bikarbona vo voda i isplakni i jogurt vnatre namachkaj so prst (ova mi go kazal dr i znaj da pomogni) Moj sovet ti e da prekinish sekakvi gelovi ... ama prvin i sredija so lekovi , veruvaj nemash potreba od koristenje ... samo ph vrednosta ke se sredi ... i vloshki kako so pishaa i dr. Clenki poednostavni na pamuk ... onie always i ushte edni skapi imashe site tie me izritirale isto ...
Јас сама си се јавив зашто 3 дена ако не се појавам може и отказ да добијам. Така да јави си се сама. Јас од денес отворив боледување па ќе видам до кога ќе терам
Сум чула, но сеа бремена не би си правела такви температурни шокови на телото. Особено што сум зимурлив човек и може одма цистит да фатам долу...