Читни ја подтемата испитувања во текот на бременоста. На трета страна од темата бременост е. Има поучни информации.
Go pravese skriningot? Koga kje go napravis togas ke ti dade maticniot upat za priska, sekako ako go pravis kaj maticen. Barem jas taka napraviv, pravev skrining kaj maticnata i potoa ona mi dade upat za vo drzavna zs priska, so tie rezultati od priska se vrativ kaj nea
Idni mamicki i mamicki kazete mi zasto se ispituvaat d-dimeri i f-ri na hemostaza? Nisto ne ja sfativ doktorkata, nesto so postelkata imalo vrska, na eho nesto vide i so prioritet me prakja da ispitam. Inace bebusko e 2192g i sega na listot mi pisuva deka sum 32+5 i pak stariot termin 04.04 Ja prasav za poragjaj i mi rece upat se davalo vo 36ta nedela
Za zelezoto mi rece dobri se tie sto gi pijam i da prodolzam da si gi pijam, drugoto se mi e dobro. Mi napravi komplet brisevi, a sega me gledase i rece dobro izgleda, cisto... Inace bebceto mi se spustilo dole i se svrtilo skroz so glavata dole, a jas se cudam zaso ne go osekjam mnogu... i zaso mocam na sekoi 10min. haha a fatil nova pozicija bebco
Taa privatnata ne mi gi prati rezultatite na nekoj veren dokument i ne go isprintav, mi pisa samo na mail poraka. Zatoa mojava mi napravi novi brisevi da vidi dali voopsto imam streptokoka Bebco ne da se spremil ne zaplasi malce duri, dole spusten, svrten... baska nesto so postelkata imam problem, mnogu mi e golema i nemozeme od nea da go vidime bebco ubavo na 4D, baska me prati na toa DDimeri i uste nesto poradi nekoi linii gore kaj postelkata...
Moram da go spodelam vicov so vas) Odi crnogorec so zena mu na poradjaj i nemoze da ja gleda kako se maci, ofka, edvaj izdrzuva....Se radja zensko bebe i on: Uffff, olesnuvanje, se faka za celo i fala ti boze sto e zensko, sto ne e masko da se maci vaka ko mene ajde leka nok...
inlove:Честитки до новите мамички,ни го преполнивте форумот со убави вести. Дај Боже како што почна месецов,па убаво и да заврши.. Ние ,кои сме на исчекување,некако се охрабруваме од вас .. Можеби цел ден ќе го поминам така со тапи болки,па потоа следува стрес,плашење,нервоза,се додека ќе ги прочитам тие ваши зборови,кои тврдат дека најубавото нешто тек не очекува.. Нека ви се живи и здрави бебињата,па големи да растат.
Mariz, па димерите несто се поврзани со тромбоза. А ако ти видела нешто на постелката тие мислам ги викаат лакуни (НЕ МЕ ФАЌАЈ ЗА ЗБОР) нешто како згрутчување на крвта. Ама мислам се даваат клексан инекции и со тоа се подобрува. Види под тема димери писува се. Битно бебчо ти е добар а ти тоа ќе го решиш и браво за докторката што ти видела.
Јас вчера бев во стружанка и видов од тие перниците за доење па не биле скапи 600 денари. Се не се ко оние анатомските незнам колку пари се и сигурно се подобри ама па мислам и оваа ќе заврши работа. Инаку ја почнав да читам по другите теми што се е потребно за новороденче па правам список. Само се двоумам колку облека треба да купам
Dobro utro od mene i moeto bebce, so aktivni dvizenja od stomak ve pozz Menelele i jas pravam spisok i kaj i dae ke pocnam da si kupuvam po nekoe stvarce, alistence, kadicka krevtce......se vozbuduvam celata.Koga setame so mazmi samo se zagleduvam negde hagah cek ovde cek onde mi veli ajdeee rano e ) ke ideme sve ke kupime....taka misli on toa hahah
Добро утро и од мене,јас вчера не бев расположена,попасивно беше бебево,ама еве сега ме разбуди со мрдање низ стомаков и ок сум Во врска со купување и јас не почнувам,рано е,ама ќе почнам наскоро,само,здравје.Сега,засега,си гледам по интернет странициве и се ми се допаѓа,се е мн убаво Среќа што постои форумов,откако почнав да си пушувам побрзо ми минува времето,а и тука сите си се разбираме -пример нема потреба да објаснувам каква возбуда ме фаќа кога гледам бебешки работи,бидејќи сите знаете како е Имајте убав ден!
Da da ona mi rece deka ako se dobri rezultatite deka nema vrska postelkata, a inace ima stvarno vidlivi linii nekoi 4,5 neznam sto se tie da ne imaaat vrska i trombocitite sto mi se 336? Ili nema vrska toa so mene, samo vo postelkata e toa?
@menelele i @Ivanushkaa ,pa i @espana mnogu pametno sto si pravite prvo spisok za potrebnite raboti, taka sekoj mig ke znaete sto uste e potrebno a i nema da davate pari za dupli i nepotrebni raboti. Pocnete uste sega edno po edno da si kupuvate, taka nema da vi bide dosadno a i ke si setate po malku Mislam i deka ne e interesno se u eden den da se kupi,vaka ke mozete edno po edno da izberete sto najmnogu vi se dopadja. Jas sitka nemam, samo nesto kupuvam, i odam po prodavnici, maz mi se sali so mene, veli ti bi i deteto koga ke pocne da izleguva da setas po prodavnici ,cccccc ...... da go drzis glavceto dole i da vikas pocekaj pocekaj samo uste ova samo uste ona da vidamhaha shopoholik stanav, i se za bebeto, za mene ne mi e interesno veke da kupuvam
Јас во глава си правам список,инаку и јас мислам кога ќе почнам да купувам,секој ден да си распоредам,дами поминат брзо деновите,ама ќе видиме како ќе бидамсо движењето.За сега,од фризер до автомобил ќе поодам и одма ми треба одмор....ама ,здравје,малку по малку,само нека биде се во ред,па после ќе трчам А и тебе ќе те прашаме ,како поискусна,додека почнам јас да купувам ти ќе бидеш со бебушот и ќе кажеш што ни е најпотребно
Мариз, читам ти дале приоритетен упат претпоставувам за на Клиника. Оди нека ти земат крв и после 14 часот имас резултати. Ако има во постелката нормално поврзано е и со тебе. Друго, ти до сега немаш правено димери??? Ја бев околу нова година и на извештајот доктор ти пишува мислење. Така да оди за д ати биде мирна душата.
И мене докторов не ми спомнал да правам....а ти исто имаше некој проблем или онака како задолжително испитување ти дадоа?