Здраво, јас пијам подолго време метилирана фолна и б12, и аспирин. Но, не пијам други суплементи, и можно е да сум трудна, ќе дознаеме наскоро. Но се исплашив дали погрешив што во првиот месец не пиев дополнителни суплементи како јод, омега, д3, итн. !? Метилирана фолна и б12 пијам ради мутации .
Нема потреба од друго. За правилен развој на бебе е најбитна фолната. Омега и во самите пренатални витамини нема до после 12 недела.
Имате тешкотии при мокрење? 37 г.н Чувствувам полна бешика одам во тоалет капка по капка едвај со стискање
За Рогам инексијата, одма треба да ги носам документите во фонд или како оди тоа? Има некој временски рок?
Abe mamicki da ve prasam nekoia sto koristit proven probiotics edna bela edna zelena kapsula se dali vi prat da odite vo wc, kas obicaeno gi pijam popladbe lelee sabajle so dva cekori trcam vo wc a pred ovie imav mnogu problem so toa
Stom gi pies podolgo vreme moze ti e od samiot probiotik reakcija, mene sekogas me sovetuvaat da zemam novi razlicni
Sakam da slusnam vase mislenje po menstruacija sum 6 nedeli i 1 den denes bev na eho po ova iskaca 5ned i 5 dena doktorkata rece deka ima kesicka kako sto moze da se vidi na slikata i plod od 1.9 mm seuste nemozese da mi kaze nisto pokonkretno mi zakaza za 2 nedeli kontrola . Dali nekoj ima vakvo iskustvo ?
Скоро сите сме со истото искуство. Нема простор за грижа. Одлично е се. Наредно ќе слушнете срценце. Со лесно.
Баш ми е мило што си најдов другарка со близначиња, која недела си? Инаку престана исцедокот/ крварење што и да беше. првиот ден имав повеќе, следните два дена се помалку. вчера само еднаш многу малку и ептен бледа боја и денес ништо. се молам само бебињата да се добро, едвај чекам следна контрола.
Може ли некој да каже што значи овој резултат.Во паника сум,и пишав на матичната,чекам одговор и од неа.
IGM резултат значи тазе прележана инфекција, а IGG резултат се антитела од стара инфекција или од вакцина. Твојот резултат е во ред, немаш место за паника
Мислам дека е во ред, штом IGM е негстивно немс во моментот инфекција. IGG значи дека си била во минатото позитивна. Исто како ковид тестовите, игм е позитивно ако во моментот си позитивен, игг се антителата од прележан ковид. Барем мене така ми објаснија кога правев торч. Не се секирај, ок е