Девојки фала до небо, ме спасивте, мислам дека нервен слом доживеав кога прочитав за рубеола и и за херпес. матичната уште ја нема, го пратив маж ми да оди во амбуланта кај неа со резултатот, мн се испаничив. Се надевам дека е како што велите вие.
Здраво. Дали константно како терапија си ги пиеш ? И јас сум со мутација, но ги пијам само во бременост. Не сум се консултирала дали треба нон стоп да се пијат.
Zdravo porodena sum carski sega za 1 mesec sum na kontrola na maticen ginekolog. Dali na eho ili za bris e taa kontrola ?
Ima omega vo pre mama duo, mi gi preporaca maticen do kraj na bremenost, 25+3 sum i seuste gi pijam. Gresam li sto pijam omega?
Немав време да ги правам вежбите вчера, денес ќе ги правам ама синоќе ме фатија некои болки мислев ќе бидне ама ништо, се смирија ти ги правеше вежбите? Коментарите на видеото се супер, се надевам ќе делуваат исто и на нас
@butterflu Мене ми правеа вагинално ехо за проверка на матката, а пап тест ако поминало повеќе од година од последниот пат.
јас пиев метилирана и б12 пред да останам бремена околу 6 месеци во консултација со гинеколог, од кога останав бремена плус аспирин и клексан, во консултација со трансфузилог. чим со мутации прашај мислам можеш да пиеш метилирана фолна и б12 уште кога планираш бременост па дури и аспирин другарка пиеше
Јас само тој ден имав и толку сега сум веќе 36та недела здравје понеделник сум на контрола и ќе ми закажат термин за било што и да те интересира можеш слободно да ми пишеш
Тие се за после 12 недела, не е грешка нормално и во Фемибион 2 има. Потребна е тогаш. Сакав да кажам дека не е страшно ако пред бременост и на почеток не се пие дополнително суплементи.
Прави чучњеви ако можеш и качувај се и слегувај по скали.. јас со првото веќе последната недела само тоа правев.. и брзо и лесно се породив
Ајде докторки, додека ја добијам матичната ќе се породам! Што значи + кај слуз во урина? Дали треба дополнотелно некои брисеви да се прават? Знае некој?
Мене ми кажаја кај матичната дека рогам имаат на гин.одделение и таму се прима дека нема потреба ние да ја купуваме ….рогам се прима 28 недела , јас следниот петок треба да ја примам
Кај мене спротивно дури ги пиев едвај одев во вц а пробиотик е. ( па можи и не беше до нив незнам) Ги прекинав,преминав на Pregnancy forte супер ми е
Го немам - но ми пратија писно да се јавам на раб од пон со образложение дека е објавено во св 50/22.
Ама тоа е за породување, ако одиш на државно да се пораѓаш како што разбрав. Тогаш мора да те боцнат на породување ако не си ја примила претходно... А вака демек враќале рефундација, ама малку пари, не била целосна сумата.