Па да, ги направив сабајле А чорап не можам да обујам ни јас Ова ваљда дека ептен решив викендов да се породам па од зорт
Isto , cel zivot anemicna so 5-ka zelezo, sega duri morav da go prekinam femibionot posto nad granici otide zelezoto
Devojki pomos dali ima nekoja clenka sto se spravuva so kiselini nemozam ni da spijam ni da jadam pomagajte
Јас примав во болница во 27 недела не ја купував, а после породување втората ја примив во Систина зашто треба 24 часа најкасно по породување да се прими.
Сигурно ја немале на ГАК затоа си ја купувала, инаку нема врска кај ќе се пораѓаш. Втората инекција се прима таму кај се пораѓаш, државно или приватно.
Прашај си на ГАК дали ја имаат прво, таму не треба да ти ја наплатат инекцијата без разлика кај ќе се пораѓаш, во случај да ја немаат тогаш мора да ја купиш и дел од парите ти се рефундираат. Втората доза Рогам се прима најкасно 24 часа по породување во болницата каде си се породила.
Jas sum non stop so kiselini, mi preporacaa gastrodard ama ne mi pomogna pa pocnav rupurut da koristam i podobro mi e.
Леле блазесиви жени јас и покрај витамините железото ослабено, хемоглобин исто ,вртоглавици ,бледа не знам како ќе издржам уште 2 ипол месеци. Се потешко ми е како минуваат деновите
Кога почнавте да гледате количка и креветче? Јас планирав во 6ти месец да земам, уште малку. Но не знам каква количка да земам. Каква купивте вие, и по која цена ако не е тајна. На фб гледав на страната на чарли имаше многу евтини, само не знам дали се добри.
Рано ееее, што ќе им правиш додека се роди, само место ќе фаќаат и прашина ќе им бришеш Ептен ако улеташ некаде нешто на попуст па ај
Zeni , Abe denes mi zvonat od kaj maticnata , bakterija vo brisevite, Gardnerella vaginalis Kolku e stashna ??? 16+5 gn sum Doktorive mi vikaat ne bila stashna , a inaku nemam nikakvi simptomi ... Matichnata mi reche Flagyl vagineleti , a pak IVF doktorov , amoksiklav so Neo Penotran vagineleti ... Moram da go slusham ivf doktorov toj mi ja vodi cela terapija od pochetok ... ama mn me sekira so mora antibiotik da pijam ... Nekoja so ovaa bakterija ???
@Marie86 јас ја имав на брисеви, дел од нормалната флора во вагината е ама ко ќе е нарушена Пх вредноста се размножува повеќе од што треба. Мене ми даде матичниот само Нео-пенотран вагиналети.
Znachi mnogu mi insistira ivf doktorov za amosciklav a e star iskusen doktor ... 3 pati go preprashav , mi vika slushajme so ti velam .... Nikogash sum nemala bakterija na brisevi ... osven ednash candida ... Mn me sekira antibiotikov
@Marie86 пиј го штом инсистира, многу трудници пијат антибиотици од некоја причина. Земи и пробиотик.
Јас 8 месец ко ќе бидам се спремам за Солун да одам Со ќерка ми ко бев бремена 7 месец, во сред јули на 50 степени го орав Солун не па Скопјево Секако тоа си е личен избор, знам меракот е голем. Мене ми иде уште сега се да изнакупам од алиштенца, ама пустото рано ми е
Јас купив оваа недела и количка и креветче, 8ми месец сум. Земав од Либерта Неготино, можеш да видиш на нивната страна има премногу избор, па ако нешто одлучиш јави се прашај дали е достапно на лагер бидејќи мене ми кажаа дека ако нема нешто се нарачувало и се чекало 2месеци поради транспорт...