Dali moze cervix da se skratit od odnosi? Od prv pregled na vtor skraten mi bese okolu 4 mm a bas toj period imav pocesto odnosi pa sega me jadit sovesta da ne e od toa
Јас купив се во 6 и 7 месец. Од 8 месец сум со болки само лежам, едвај постојам, и сум среќна што не послушав баби и тетки дека "рано е" . Се стокмив и наредив во детската, дури и исправ испеглав, покрив со тетри чисти и само се чека бебе.
Не ми ни спомнаа ниту каде пораѓај, ниту ништо, на ГАК ова. Мене ми е втора бременост фактички, после прва ектопична. Тогаш примив инексија, и сега не ни се спомна каде ќе се пораѓам. Може заради тоа што ја немале да ми кажаа да си ја купам. А да не знаете дали целосно рефундираат од фонд или само дел од парите?
Абе жени мојот мм не сака ни да чуе за односи ќе го повредил бебето. Еве 12+ сум, а односи немам од кога дознавме дека сум бремена. Гинекологот рече дека можам да имам односи, ама мм
И мојот се плаши импровизираме на други начини мене единствено контракциите на матката после ме плашат, ама и во сон ми се случува така да не можам да избегнам. Прв пат денес ми се појавија вртоглавици. Ме убива времето готово некое чаре?
Леле па кај нас обратно. Слушна гинекологот рече може, абе се запнал еве што Јас сум таа со страв и не давам
Јас на мојот му покажував слики за “да му докажам” дека далеку е бебето и дека е заштитено со многу слоеви/ ткива итн Ми успеа, сега на одмор 2 пати на ден Пробај си, може ќе ти успее
Само дел рефундираат. Има тема Рогам или РХ фактор каде подетално е објаснето што документи се поднесуваат, каде и колку рефундираат
Истиот проблем го имам стигнав 7ми месец односи сме немале до сега од истата причина страв да не се повреди бебето ама искрено и јас немам некоја желба баш сега па ок сме
Јас после вториот скрининг почнав да разгледувам колички. За Макси кози се одлучив, чекав еден месец да ми ја донесат. Креветче во 8 месец купив од Енци менци.