Espana, па како задолжително испитување гин. ми рече, инаку немав проблем . И кај и да ме прати одам да ми биде мирна главата.
Да,да,те разбирам,ама мене не ми дал и затоа јас не испитав,ќе размислам дали самоиницијативно да испитам. Незнам дали има некаква врска што цело време сум со инекции Прогестерон,па затоа може не ми бика,бидејќи и тие ги примам за постелката .....
@espana -More koga ke pocnes da kupuvas, ke se razdvizis i te kako ke zaboravis deka nesi mozela da odis, toa e tolku ubavo uzivanje i tolku golemo zadovolstvo....ahhhh i navistna toj period na kupuvanje vremeto mnogu brgu pominuva. Jas pred nedela dena odvaj odev i onoj den trebase da odime do edna prodavnica nesto da dokupime abe ne do edna, 4saati ostanavme da setame more kako sum mozela da odaaam...hehee i kupivme uste za bebuska, pusti merak-sitka nema Ke vidite site koga ke pocnete so kupuvanje
Убавини,дај Боже сите да си купуваме,да си уживкаме,вака како читам што си пишала,веднаш имам сила сама да станам да одам по продавници немора мм.со автомобил да го чекам, ќе трчам од желба хахаххахаха.
Се сложувам Буфи, еднаш човек кога ќе влезе во тоа дуќаните заборава на се друго и губи контрола над себе. Штета што не ми се поблиску, што сум зависна од мојов па морам со него да одам, инаку секој ден ќе шеткав по малку и разгледував. Јас изгледа сум единствена што толку рано имам многу работи порачано(детска, креветче на тркалца, количка со вреќа, транспортер), но тоа бидејќи дури другиот месец ќе дојдат нарачките. У меѓувреме демнам интернет страни и си направив листа што уште ми фали, па здравје боже другиот месец да докупиме.
Знаете ли колку ми е криво, што нема пак низ тоа купување масовно да поминам?! За буцка имав се и сешто, и машко да родам, само за од болница што ќе излегуваме. Што е убаво тоа шеткањето! Само гледам, само се фаќам за бебешки работи. Мм ми вика аман, што ќе ги правиме тие што ги имаме?! Во право е, имаме цела палета на бои и нијанси, ич не бевме ориентирани на женски бои и модели, така да стварно имаме се. Иако верувам дека нема да му одолеам на искушението. Денес влегувам во 10-та недела. Ова времево е сурово, се испозанесе! Па не стигнавни да се свестам дека сум бремена пак, тоа четвртина помина! Веќе имам голем стомак, од каде ми порасна не ми е јасно. Со буцка немав стомак до 27 недела, само едно тупаниче напред ко да не сум била 3 дена во тоалет. Матичната ми вика дека било нормално за второ дете, посебно ако се блиску едно до друго како моите. Веќе не можам ни да кријам, смешно ми е. Ни едни панталони не ме собираат, се опремив со труднички порано. Денов е преубав барем во Скопје, сите што можете излезете, наполнете се со позитивна сончева енергија!
Nemam do sega praveno, valjda nemase potreba... inace se bockav sabajle i kje odime vo 14h po rezultati. Tamu mi kaza toj doktorot deka cim mi e dobro bebeto, ne veruval deka kje ima problem nekoj. Inace jas mu vikam mene gin mi kaza ako mi se rezultatite od dimeri povekje od 1750 deka ke primam kleksan, a ovoj mi vika neee be ako ti se povekje od 3000
Pa tamu pisuva deka prvo so termin odat, a potoa so prioriteten. No ako nema dojdeno nekoj od zakazanite, pustaat da se vleze. Mene denes mi se pogodi edno 3, 4 nemaa dojdeno i toj prasa koj saka da vleze i si stanav vikam jas
За некои работи подобро е и да се почне со купување порано @danichap . Ние количката ја порачавме , па имавме едно 8 недели да чекаме додека ја добиеме. Исто и со детската соба имаше доста време да ја испорачаат Ни требаше доста време да ја најдеме идеалната детска соба . Се нешто не се поклопуваше . Обично комодите за пресоблекување се многу непрактични. Горе ја имаат подлогата за пресоблекување ама ѕатоа доле фиоките се мали и назад има многу место , незнам точно као да објаснам . Инаку комодата за пресоблекување ми е многу употребувана . Уште оваа година и наредната нема да ни биде потребна веќе . Многу работи кои мислевме ќе ни требаат стојат уште неупотребени.
Jas sum videla mn ubavi fioki koi mi izgledaat prakticno dosta. Gore ima sunger na navlekuvanje koj se vadi (toj e za presoblekivanje). Se otvara nagore i ima kadicka, koja ima otvor dole da ja isteces vodata na lice mesto i isto kadata se vadi i toa stanuva uste edno prazno mesto za obleka. Ima 3,4 fiokicki.. go ima vo chicco i vo bebsupermarket...
Се сложувам МаченцеЕна, вистинскиот мебел да се најде не е лесна одлука. Јас се одлучив за оваа комода бидејќи во комбинација со шифоњерот би можела и во иднина да ја користам (одкако ќе се извади горниот дел). Креветчињата само за жал нема да може на долги стази Решив во фиоките да ги ставам ситнуриите(сет за нега, термометар...), а кога ќе се отвори поради добрата висина за сите останати работи. Пресудно ми беше да е практична и да можам и во идниан да ја користам како нормална комода.
Во комодата за пресоблекување ни стојат бодиња, чорапчиња и такви слични работи . Пелените и марамиците . Нашата комода исто може да се користи и понатаму само ќе се тргне од горе подлогата. Бебешките креветчиња исто може да се користат до 4 годинки. Со тоа што се вадат решетките и се додаваат другите елементи, тоес даскички и се прави јуниор креветче / Иако кај нас бебешкото кревтче е неупотребено со малово мое . Поголемката си спиеше во него до 15 месеци , после си доби нов кревет а сега мали спие со нас на спална
Хм, за оваа идеја воопшто немам размислено. Вакво е кај мене, се надевам ќе биде возможно А ова креветче до кога го/се користи
Се користи до кај 2-3 месеци, нема висина за да оставиш поголемо бебе внатре без да се преврти. Кај децава мои сите кревети се како првите три слики, може да се спие во нив докај 5-6 па и повеќе години. @mariz докторката те праќа да ги испиташ д-димери баш дека тромбоцитите ти се покачени а постелката е нормално да зрее, значи до кај 31-33 недела треба да е втор степен да зрелост, тие што ги викаат таму лакуни се калцификати според тоа се гледа степенот на зреење.
Ne gresis sto kupuvas porano i sto naracuvas vaka, taman da si bides sigurna, oti i ti si vo stranstvo, nema da imas posle koj da ti kupuva, a i neli ke se selite, pa ke imas bajagi obvrski, samo daj boze da ti bide dobro, da ne ti e tesko , da mozes se ubavo da zavrsis. I gledaj si po internet oti ima navistina golemi razliki vo ceni od edno do drugo mesto, Kolickata sto sakase da ja kupis na eden sajt ja ima za 1163e, a po dr prodavnici e po 1500 isto ko sto i ti ja naraca, zatoa vnimavajte site so cenite!
I mene slicna mi bese postelkata,de nekoj crtki,de bila kako mesecina...dobro stom doktorot ti gi videl,pa so sledenje na dimerite nemas gajle,se pijat lekarstva i si teras...P.S.sto pati gi merev,vo Cair veke site me naucija
Dobri mi se rezultatite, nemam potreba od grizi vekje, se mi e vo red Dimerite mi se 1200. Sega mi ostanuva zelezoto da go pazam samo... i da si cekam pregled 36ta nedela. Ctg od togas pocnuva da se pravi?