И ние ова го земавме ( две). Три дена се трткаше мм и на крај си викавме мајстор, немавме никаква слика, ми пратија клип на Вибер арно ама искочи дека клипот е за друго кревече. Е кога ги наместија беа феноменални, прекрасни, цврсти. Се надевам дека бебињата ќе уживаат во нив ❤️❤️
Уште не се чести контракциите, успеав да поспијам малку, ми кажаа парацетамол да испијам и да чекам чепот да падне или водењакот да пукне, намалија болките малку ама присутни се, ќе видам како ќе го поминам денот Ти како си? Ги направи вежбите?
Ve molam predlozete mi nesto ako ima nekoj iskustvo bakterija veke 2 meseci imam vo mokraca doktorot nrjki da me pusti mikrobiologija nejki da pijam antibiotici samo brusnica 2 litri dnevno. Veke ne mozam poveke da pijam uste mokracata mi e zamatena kako syo gledam nema efekt. Predlog nesto na prirodna baza?
Кој доктор? Ако е гинекологот оди кај општиот и обратно. Двајцата доктори можи да ти извадат упат за микробиологија.
Мешиња, ај ќе ве молам за мислење, тие што мереле дома шеќер. Веќе сум 2 недели на диета (секако и со ендокринолог ќе се консултирам).
Мене ми изглеа дека е супер. Слично и кај мене беше Секако ендокринологот ќе ти каже најдобро ама вака изгледа дека го држиш под/до граница.
Смени доктор под итно. Каков доктор е тоа "не сака да ве пушти". За бактерија мора антибиотици, не поминува само од себе или од брусница.
Леле фала ти мила, јас се па нервирам, викам висок ми е, а се истрпев буквално гревче една коцка чоколадо не сум каснала ама строго се придржувам до диетата. Ќе ги потрошам лентите и ќе ги пратам на ендокринолог (се надевам добро ќе биде)
Мене ми имаше кажано докторот дека на гладно треба да е до 5.2 (да не паѓа повеќе, затоа што кај мене на гладно беше паднат), а после 1ч од јадење до 7.8 горна граница. И така терам. За благце зимај темно 70 посто какао чоколадо. Ја такво јадам во моментот по ред два (некогаш и повеќе ) има со портокал, брусница, лешник...
Devojki aj ve molam za pomos, dali imat vrska raganjeto na majkata vo toa kako moze da rodit kerkata. Jas sum rodena 7 meseci isto i brat mi, drugiot brat e nosel so sienie so lezenje segaa gledam sum 19 nedela i ceevixot mi bese 32mm se plasam mnoguu da ne mi se naprajt predvremeno poraganje ili da mi se komplicirat nesto od tolku rano
Мит е тоа дека како поминала мајката со раѓање, така и ќерката, не се секирај. Мајка ми со години лечела неплодност, 2 патолошки во кревет ги поминала. Јас останав релативно брзо бремена и еве веќе 31 недела сум, не сум застаната, подвижна по 4-5км на ден одам, буквално се работам најнормално. Сепак слушај ги советите на докторите и прашај ако има потреба од утрогестан, јас до 26 недела го примав заради должината на грлото на матката.
Уринокултура и антибиограм. За да знаеш што ке делува, на природна база е тоа течности, чаеви кои тебе очигледно не ти помогнале.